מעבר להולנד

חנהר

New member
אני חייבת לציין שיש לי הערכה גבוהה

לבוגרי בצלאל
.
הסתכלתי באתר שלך, מקסים, תכשיטים מאוד מיוחדים יש לך.

lalaליהי

New member
הרבה תודה על הפרגון!

וכן, גם בישראל היתה הערכה גבוהה מאוד לבוגרי בצלאל, אפילו לא הייתי צריכה לחפש עבודה, בתערוכות סוף שנה פשוט שלפו אותי (ושאר בוגרים) מיד אל העבודה. זה היה בשנת 97, אין לי מושג איך זה היום.
פה.....שלחתי קורות חיים עם לינקים לבצלאל (ואגב, היו לנו חילופי סטודנטים מהולנד וההיפך) וקיבלתי מכתבים בחזרה של "תודה, ובהצלחה בהמשך". אז החלטתי ללמוד צורפות, לפחות לנצל את כישוריי בתחום של יצירה, אפילו עם זה לא עבודה שמכניסה כסף, העיקר להיות עסוקה במשהו שאני אוהבת.

חנהר

New member
אני יודעת לגבי תחום האדריכלות

בארץ, משלמים משכורת נמוכה לעומת אנשים שעובדים בהייטק, בעוד שהולנד משלמים לאדריכלים משכורות של הייטק. שערוריה!!!

וזה תמיד העיקר לעסוק במשהו שאנחנו אוהבים

lalaליהי

New member
למה את הולכת רחוק...רופאי משפחה בהולנד

מרויחים הון ובישראל משכורת רעב...בכלל רופאים בהולנד "יושבים טוב".

Free Smile

New member
לרגע מתחילה להתבהר תמונה

עלות ביטוח רפואי בהולנד לעומת ביטוח רפואי בישראל.
חראם על הרופאים הישראלים (גם על החולים)

האמת שאין לי מושג לגבי המשכורות

ל רופאי המשפחה פה, אבל כל רופאי המשפחה שלי עד כה בהולנד נראו תמיד מרוטים להפליא.

הנוכחי נראה לי פשוט היפי... מין פיטר פן כזה. הוא מצחיק אותי...

חנהר

New member
הא

רופא המשפחה שלי מגיע לעבודה עם audi A8. כנ"ל לגבי שאר הרופאים באמלורד, לכולם יש רכבים יוקרתיים.

ayala26

New member
לי אין מושג

באיזה רכב מגיעה רופאת המשפחה שלי, וסביר גם שמקסימום הייתי זוכרת את הצבע של האוטו ולא איזה סוג הוא

יכול להיות שחבר שלי יודע, שמתי לב שזה כאילו לא מקובל לשאול מה המשכורת של אדם אבל הולנדים מאוד מחשיבים פרטים כמו רכב ואיזה בית כסמלי סטטוס וממש זוכרים אותם. אותי סמלי סטטוס מעניינים כמו השלג דאשתקד בערך

ayala26

New member
לי אין מושג

באיזה רכב מגיעה רופאת המשפחה שלי, וסביר גם שמקסימום הייתי זוכרת את הצבע של האוטו ולא איזה סוג הוא

יכול להיות שחבר שלי יודע, שמתי לב שזה כאילו לא מקובל לשאול מה המשכורת של אדם אבל הולנדים מאוד מחשיבים פרטים כמו רכב ואיזה בית כסמלי סטטוס וממש זוכרים אותם. אותי סמלי סטטוס מעניינים כמו השלג דאשתקד בערך

שלי מגיע למרפאה על אופני ספורט

עם כל התלבושת הרלוונטית לנסיעה בינעירונית ומתקלח במשרד לפני העבודה (אני יודעת כי פעם היה לי תור בתחילת הבוקר והוא איחר קצת...).

המרפאה עצמה די מתוקתקת עם 2 מזכירות, אחות וסטאז׳רית ובאיזור בו השכירות לא ממש זולה, כך שאני לא מודאגת.

מצד שני - הוא עובד שלושה ימים שם (ביומיים האחרים יש את השותף שלו במרפאה) כך שאני מניחה שבימים האחרים הוא משלים הכנסה במקום אחר, אם כי הוא נראה יותר כמו טיפוס שיהיה אמן בשעות הפנאי שלו...)

ayala26

New member
ו-
לכל בעלי העסקים

אבל חנה עדיין לא אמרה שאנשים נחטפים בכל תחום אלא דיברה על תחום ההיי טק וכן יש הבדל בין תחומים אז אני לא חושבת שמיד צריך לצעוק עליה שהיא משקרת, יכול להיות שבהייטק אנשים באמת נחטפים ולכן היא לא אמרה שום דבר שהוא לא נכון. אצלי במקום העבודה אנשים עוד עוזבים כי הם מוצאים עבודה אחרת ורוצים שינוי.. כל הזמן יש לנו תחלופה כי למתכנתים לא טוב להשאר יותר מדי שנים במקום אחד ועובדה שזה מצליח להם (אני לא ניסיתי כי גם ככה אני מתה לצאת מההייטק ולעשות מה שאני באמת רוצה
)

אגב אני קוראת עכשיו ספר מרתק בשם
de nieuwe regels van social media
זה תרגום
במקום השם הוא the new rules of marketing and pr
וכתב אותו David Meerman Scott
אני ממליצה ל-כ-ל מי שמקים עסק, מבניית ציפורניים ועד תכשיטים ופרילנס.

ayala26

New member
מתי זה שוקבוק?

הספר שהמלצתי אינו שלי,השאלתי אותו מהספריה העירונית.

smaak

New member
ברור מאוד

שאדם לא צריך לקחת החלטות על סמך הודעות בפורום אינטרנטי מניקים אנונימיים.

הבעיה היא שנוטעים בו תקוות שיכולות להתנפץ אל מול המציאות, אם ניקח את הרוח הכללית הנושבת מהתגובות. וכשניק מוכחל כותב את הדברים, ולא מכירים אותו, עלולים לחשוב שיש לו ידע שעולה באיכותו על כאלה שאינם צבועים בכחול. לפעמים זה נכון, לפעמים לא.

אין כאן קשר למנהלת באופן אישי, אבל כותבים כאן מספיק אנשים שחיים בהולנד מספיק זמן כדי להבין שיש כאן הגזמה.

FalseFlat

New member
הצלחה היא דעה סובייקטיבית אנשים

כל השאר - משכורות תנאי עבודה , מופיעים באינטרנט,
אתר טוב הוא http://www.oecdbetterlifeindex.org
ששם יש מידע מפורט על כל אחד מהתחומים המתבקשים למדד חיים טובים - עבודה חברה, קהילה בריאות וכו'.

בנימה אחרת : יש פה כמה חברי פורום שמתנהלים בצורה לא עניינית,
עוקצים מקללים מוציאים את המרמור שלהם, לי מהצד נהיה מגעיל להכנס לפורום לאחרונה,
חברה תרגעו קצת באמת.

צריך להיות פה חוק בפורום- לנשום 10 דקות לפני שאתה רושם משהו במקלדת,
אני עושה את זה בעצמי , אני מתאפק ממש לא לרשום פה לנוכח מה שקורה.

לא חייבים להוציא את הלכלוך שלכם לאינטרנט, זה מנהג מגונה ומגעיל.
ויש פה כמה חברה שיכולים לעשות דוקטורט במוסר לפי מה שכתוב פה
אבל לפני שאתם מלמדים את כולם איך להתנהג תלמדו להתבטא
בכבוד כלפי אנשים אחרים, כי זה לא שווה כלום מה שאתם מטיפים לו ככה.
אני בספק גדול אם בנאדם מסוגל להתנהל בצורה תקינה כזאת כמו שהוא מטיף
לה עם פה כזה גדול ופוגעני.
אני לא מעורב בויכוחים פה בשום אופן אישי, ומהצד זה כואב לי לראות את זה.
ובמיוחד לנוכח העבודה שלכל הצדדים בויכוח (שעם שני הצדדים דיברתי פעם
או פעמיים במסרים אישיים) יש הרבה אינטילגנציה, והרבה מה לתרום.

לא בא לכם לפתוח דף חדש רגוע ? סולחה ? חלאס.

smaak

New member
יש סיבה מיוחדת

בגינה אתה משרשר אלי את הטפת המוסר?

משהו ממה שכתבתי כתוב בחוסר כבוד כלפי מישהו?

FalseFlat

New member
ממש לא מופנה אלייך, עוד לא הבנתי את הממשק פה

חשבתי שזה ברור שאני פונה לכולם ובטח לא למעריצ(ה)? של פיית' נו מור :)

למעלה