מעבר לאירופה

itamar131

New member
מעבר לאירופה

שלום לכולם :) אני בן 16 וחצי ואני מסיים ללמוד בסוף השנה הזאת. כשאני אסיים ללמוד, אני מאוד רוצה לעבור לגור במדינה אחרת, ובעצם שם להתחיל את החיים הבוגרים, אוניברסטיה והכל. אני רבע גרמני ורבע פיני (פינלנדי) וחצי צרפתי. אני מאוד רוצה לעבור לגור באירופה, אבל רציתי לדעת כמה דברים ואם תוכלו לעזור לי בבקשה. 1. קודם כל, אני יודע שזה נשמע כאילו זה המלצה לחולצה או בגד אבל לדעתכם יש מדינה שהיא יותר טובה ושתנאי ההיקלטות שם יותר טובים? ההתלבטות בעיקרון היא בין אחת המדינות הסקנדינביות לבין אחת המדינות מבריטינה. 2. אחד הגורמים המרכזיים שבגללם אני רוצה לעזוב היא מזג האוויר. אני לא יודע למה אבל נורא חם לי פה, זה מגיע למצב של ממש באסה רצינית בקיץ, ולדעתי זה אחד הדברים הכי קשים להתמודד איתם. ברור שזה לא כזה נורא כמו שאני אומר אבל באיזשהו מקום לדעתי כן זה לא דבר נסבל שאפשר להגיד, טוב אם זה הבעיה היחידה בארץ אז אני אשאר, כי זה לא. אז לדעתכם, האם יש מדינה שלאורך כל השנה- קר? שאין שם עונות מובחנות כמו בארץ? (צריך לציין שהייתי בפינלנד וגם בגרמניה בחורף, ששם קר אבל הבנתי שבפינלנד חם בקיץ). 3. האם רוב מדינות אירופה נותנת לאנשים צעירים לעבור לגור במדינה? כי בדר"כ הם מעדיפים אנשים בעלי עבר אקדמי, ושלא תבינו לא נכון, הממוצע בגרות שלי הוא 111 ובעצם סיימתי את כל הבגרויות למרות שאני צעיר ועכשיו אני עושה שנה שבה אני מוציא תעודת התמחות במחשבים, דבר שאנשים נשארים ללמוד שנתיים אחרי יב', זאת אומרת שבכ"ז יש פה משהו, למרות שאין לי תואר. תודה רבה חברים.

אספרסו2

New member
בפינלנד

חם בקיץ ויש גם הרבה יתושים, אבל אם אתה רבע פיני-פינלנדי בוודאי תתרגל.

itamar131

New member
אחי

זו תגובה רצינית? כי זה נראה כאילו אתה צוחק או משהו. מצטער אם יצאתי לא הגיוני או משהו

itamar131

New member
צבא

עוד לא סגור על זה, אבל לא רק מהקטע של הרצון לעבור למדינה אחרת, יש עוד המון סיבות, אבל בינתיים אני עוד מתלבט, כי במסגרת הלימודים שלי אני מודע לכך שאני לא אלך לקרבי אלא למשהו במחשבים...

בקר12

New member
מחשבים זה טוב. יהיה לך גם במה לעבוד

באירופה אחרי הצבא. של איזה או אילו מדינות אירופיות יש לך אזרחות?

itamar131

New member
זאת הבעיה

שאין לי אזרחות בשום מדינה חוץ מישראל. אני לא יודע איך זה בד"כ אבל לדעתי מוציאים דרכון אירופאי רק אחרי הצבא, לא? כאילו רק מי שרוצה. אז מה אני אמור לעשות כאילו כשאני אסיים ללמוד? לאן לפנות? ועוד שאלה, האם לא יותר פשוט לטוס למדינה שאני רוצה להתאזרח בה, עם דרכון וויזה (מין הסתם) נניח אנגליה, ואז כאילו משם לנהל את כל הקבלת אזרחות? או שעדיף לעשות את זה לפני שמגיעים לארץ עצמה?

forglemmigej

New member
כל הרבעי וחצאי אזרחות בפוטנציה שלך טובים

הבנתי שעוד לא עשית אף אחת מהם. דבר ראשון תשיג את האזרחות שהכי קל להשיג תדבר עם ההורים כי נראה לי שאי אפשר לקפוץ על דור . דרכון הוא רק חלק אחד מאזרחות לא מקבלים אותו לפני הכרה באזרחותך תהא אשר תהא פינית, צרפתית או גרמנית. אתה נשמע בחור מאד אינטיליגנטי ואני מציעה לך לחשוב טוב טוב על הגירה בגיל קצת יותר מבוגר שתכיר קצת יותר טוב את החיים זהו מהלך שדורש כוחות נפש גדולים מאד וגם משאבים לא קטנים.

itamar131

New member
אני בטוח

אני מאוד בטוח במעבר הפוטנצאילי בשלב הזה, אבל יכול להיות שכשאני אתבגר אני אשנה את דעתי.. יש לי שנה שלמה לחשוב על זה, אבל אני יודע שאני מעדיף לעשות את זה כמה שיותר מוקדם.אוקי, אז יש לי עוד שאלה נניח ובסוף אני ארצה לקבל אזרחות במדינה שאין לי שום קשר אליה בכלל, נניח שוויץ (סתם דוגמה). האם זה אפשרי? או שאם אין קשר מהסבא לפחות אין בכלל אופציה? כי אני שומע וגם קראתי קצת שיש הרבה אנשים שעולים למדינות שהם לא נולדו בהם, כמו קנדה שהיא מדינת הגירה וגם אנגליה לדוגמה. גם במחאה החברתית שהייתה ראיתי בחדשות ובynet שיש ישראלים שעברו לגור בברלין בגלל המחירים הגבוהים.

בקר12

New member
ברגע שתעשה אזרחות של מדינת איחוד אחת

(במקרה שלך גרמניה, פינלנד או צרפת) תהיה לך יכולת להגר ולעבוד בכל מדינה באיחוד האירופי כולל אנגליה וגם בשוויץ (למרות שהיא לא באיחוד האירופי אבל יש עמה הסכמי מעבר ועבודה). אתה לא צריך אזרחות של המדינה לחיות ולעבוד שם אבל אם תחיה במדינה המסויימת (למשל אנגליה) מספיק שנים אז תוכל לקבל אזרחות גם שם. לרשימת מדינות האיחוד: http://europa.eu/about-eu/countries/index_en.htm קנדה וארה"ב זה כבר סיפור אחר.

האם אזרח EU יכול להיות תושב שוויץ?

הוא צריך להגיש בקשה מיוחדת. או שהוא פשוט חי שם בדיוק כמו שהוא יכול לחיות לעבוד ולגור בכל אחת ממדינות הEU

בקר12

New member
כן. אך זה משהוא באמצע - ראה למטה

עבור אזרחים בריטים ואני מניח שזה גם תקף לרוב מדינות האיחוד Working in the EEA and Switzerland Broadly speaking, the same worker mobility rights as in the European Union also extend to the countries of the European Economic Area - which, in addition to all the EU members, comprises Norway, Liechtenstein and Iceland – and Switzerland. There may, however, be some minor variations in rights and requirements when compared to the EU. For example, although in Switzerland you can live and work as freely, just as in the EU, you still do require a residence permit, unlike the EU.

בהצלחה איתמר

להערכתי באנגליה מזג האויר יחסית יציב . ודי קריר ברוב השנה . דבר ראשון, אתה חייב להוציא אזרחות. זה הכי חשוב - לי לקח שנה בערך עד שקיבלתי אזרחות גרמנית. תתמקד בעיקר בעיניין הזה. דבר שני , אתה צריך לזכור שעליך ללמוד שפה חדשה - זה לא קל בכלל. לגבי צה"ל - אני מבין שיש הרבה אנשים שתרמו לישראל כשהלכו לצה"ל ואני בהחלט מאוד מעריך את זה, אבל זכותך - במידה ואינך עובר על החוק- שלא ללכת לצבא . יש אנשים שלא מתאים להם. אם כי , יכול להיות שצה"ל זהו קרש קפיצה עבורך למקצוע נדרש . שיעזור לך בין אם תחיה בישראל ובין אם מחוצה לה.

מישיגר

New member
הערה לגבי אזרחות גרמנית וצבא

לפי דבריך, זה כנראה לא יתפוס לגביך, אבל לידיעה - החוק הגרמני שונה ומי שממשיך לקבע נשללת ממנו האזרחות, אלא אם כן הודיע על כך לפני שנכנס לקבע.

itamar131

New member
כמה הערות

קודם כל תודה לכולם שעזרתם לי. יש לי רק עוד הערה אחת. בואו ניקח מקרה לדוגמה: אני אוסטרלי, וגם אבא שלי, וגם סבא שלי. אני רוצה לעבור להולנד או כל מדינה אחרת באירופה למרות שאין לי קשר אליה בכלל. האם זה אפשרי? והאם יש קשר בין הוצאת אזרחות לבין מגורים במדינה? כאילו מי שהוציא אזרחות חייב לגור במדינה כדי שיהיה זכאי לאזרחות הזו והיא לא תבוטל?

בקר12

New member
אם אין לך אזרחות של אחת המדינות של האיחוד

האירופי תוכל להגר לאירופה רק עם ויזת עבודה, לימודים או כבן זוג של אזרח/ית מקומי או אזרח/ית אירופי. כמובן שזה יהיה הרבה יותר קשה ובטח למישהוא צעיר כמוך בלי מקצוע ולא נשוי. אזרחות בד"כ אפשר להוציא כתוצאה משלשה מצבים: הורשה דרך הורים (המקרה שלך כנראה), מגורים בארץ האזרחות (אך זה בהנחה שנתנו לך לגור שם מלכתחילה) ולצבור ותק של מספר שנות מגורים) ובמקרים מסויימים חתונה עם אזרחית של מדינה (יש מדינות שמעניקות אזרחות לאחר מספר שנות נישואין גם אם לא התגוררת בהן) ברגע שיש לך אזרחות ולא משנה איך השגת אותה, אינך מחוייב להתגורר במדינה בה קיבלת את האזרחות. במקרה שלך, אם תעשה אזרחות צרפתית, גרמנית או פינית (דרך הורשה)- אינך מחוייב לגור במדינות האלה ולו יום אחד.

itamar131

New member
כנראה

דיברתי עם אבא שלי שהוא פיני וגרמני והבנתי שאין הוכחות ממשיות של קשר למדינה, ובגלל זה יהיה קשה להוכיח שאכן סבא שלי נולד בפינלנד. זה נורא מורכב אבל לפי גם מה שהבנתי, אין עורכי דין המתעסקים באזרחות פינית, ורובם מתעסקים באזרחות רומנית או פולנית, אז בכלל, בלי קשר לאי הוכחות, יהיה נורא קשה להשיג את האזרחות. למרות שאני נראה די פינלנדי לא נראה לי שצבע שיער זה משהו שאפשר להתבסס עליו בקבלת אזרחות. האם התאזרחות, שבעצם עם הזמן שאני אגור במדינה בסוף אני אקבל אזרחות, היא אפשרית במקרה של מדינות אירופה? כי רשמת שבד"כ אפילו לא נותנים אופציה כזו של התאזרחות.

itamar131

New member
צרפת

צרפת זה לא אופציה, הייתי שם בחופש והאמת פחות אהבתי את המקום. אמרתי גם בהודעה הראשונה שאני בעיקר רוצה יותר צפון אירופה או בריטניה. אגב, לא אמרתי את זה מקודם למי שאמר שאני צריך לחשוב על זה כי אני צעיר- אני כן בטוח שאני אעבור, לא משנה גם אם זה יהיה קשה. אני גר בישוב בדרום שלמעשה אין בו כלום, ומדי חודש יש נפילות של קסאמים. אז כן אני מעדיף לעבוד וללמוד במקום יותר נורמלי יחסית. אני יודע שזה לא הכי ציוני.

בקר12

New member
התכוונתי על לעשות אזרחות צרפתית

אם תעשה אזרחות צרפתית או גרמנית או פינית תוכל לעבור ולגור איפה שתירצה באירופה. וזו הפעם האחרונה שאני עונה לך.

למעלה