מעבר לאירופה בכללי

• פותח הנושא ajl
  • פורסם בתאריך

ajl

New member
אוקיי, אתה מעלה כאן נקודה חשובה...

יש לנו זוג חברים שגרים בבלגיה בעיירה קטנה (טילט) ויש להם שם מורה ליהדות מטעם בית הספר/עירייה.
אני מניח שנצטרך להתפשר כי ככה זה בחיים, רוצים את העוגה כולה אבל...
&nbsp
אוקיי, אז אני מתקדם עם המידע הזה?
1. יכול להיות שנצטרך להתפשר על עיירה קטנה אולי בקרבת עיר גדולה עם קהילה יהודית (לא בהכרח ישראלים)
2. לשקול עלויות רכישה זולה ושיפוץ גבוה אל מול רכישה לא זולה אבל ללא צורך בשיפוץ
3. תשתיות ואיזור שיאפשרו התמקמות נעימה ואפשרויות להתפתח (לימודים, עבודה, עסקים וכד')
4. קשיי שפה מינימליים וקשיי הסתגלות ותרבות מינימליים (זה בכלל אפשרי?)
&nbsp
עכשיו, איפה המפה?
&nbsp

CeruleanCat

New member
צביון יהודי באזור כפרי

ובכן,
שתי אופציות פתוחות בפניכם. האחת היא שטח לא כל כך בערבה, אלא במרחק נסיעה ריאלי מעיר גדולה מספיק שבה יש קהילה יהודית. נגיד, דרום צרפת.
השניה היא חווה מבודדת במדינה שמאפשרת חינוך ביתי. את הצביון תצטרכו לייצר בעצמכם, אולי בעזרת האינטרנט.

...השלישית אידילית במקצת והיא לעבור עם עוד מספר משפחות. לא ממש ריאלי, אבל חלום חביב ;) זה מה שעשו בעליות וכל מיני התיישבות :)

cocacola27

New member
שכר גבוה מאוד מאוד

אתם תסתדרו איתו, במיוחד שאתם נשמעים לי צנועים (טבעונים, אוהבי אדמה וכו:))
חוץ מזה, ובנושא אחר ששרשרתם למטה, למה התכוונת שמדינת ישראל היא מדינת עולם שלישי? מה ההגדרה שלך לעולם שלישי? האם זה ברמת שירותי הבריאות, בירוקרטיה ואמינות של מערכות, שירותים (כמו תחבורה ציבורית, שירותים עירוניים)?

ajl

New member
תודה, זאת בדיוק הסיבה שאנחנו רוצים לעבור...

לנהל חיים פשוטים יותר ונטולי לחץ ועושק, לאפשר לנו ולילדים יותר זמן יחד, לחיות ולטייל יותר בטבע מבלי להיתקל בטונות של אשפה ועדר קולני.
&nbsp
ישראל מדינת עולם שלישי מבחינתי גם בגלל הסיבות שציינת אבל גם בגלל חוסר הבטחון האישי והציבורי, העבדות המודרנית, העומס הבלתי הגיוני של מיסים ושחיקת השכר, הקומבינות והשחיתות, זילות בחיי אדם (כן, גם בצבא), תרבות ה-תביא ולא תקבל ועוד...
&nbsp
כל פעם שחזרנו לישראל מביקור בחו"ל קיבלנו "כאפה" למציאות הקיימת כאן...
&nbsp
שוב, אני לא מחפש שיסכימו איתי ככה אני רואה את המציאות בישראל ואני לא חיי באשליות שהדשא של השכן ירוק יותר אלא שהוא מטופח ודוקרני פחות.

cocacola27

New member
הסיבות שלך מוצדקות

רק תקח בחשבון שיש הבדל מאוד גדול בין לטייל במדינה לבין לחיות בה ולכן לא הייתי מוותרת על ביקור ארוך במדינת היעד לפני ההגירה.
איטליה מדינה עם עטיפה מהממת, אוכל מעולה ואנשים נחמדים על הסורפייס אבל אני גרתי שם בכפר באברוצו מקום מהמם ולא יכולתי לסבול אותה. אני מדברת איטלקית מילדות, היה לי חבר איטלקי, ועדיין כשנפרדנו חזרתי לישראל תוך פחות משבוע. הבירוקרטיה שם ורמת השירותים זה קטסטרופה. רנטגן לא הייתי ממליצה לעשות שם. לצפון שבדיה עברתי לפני כמעט שנתיים. ארץ מהממת הכי יפה שיש, טבע, מרחבים, יערות ואגמים אבל יש בשבדיה בעיה קשה של מאותגרות תקשורתית. אנשים שם לא יודעים לתקשר אחד עם השני, גם אם הם חיים יחד כבעל ואשה ארבעים שנה.
אתם חייבים לבדוק קודם לראות מה מתאים לכם. אם אתה שואל אותי תתחילו בטיול בבולגריה. את איטליה תשאירו לטיולים והולנד היתה פעם ארץ יפה של אחו ופרות, היום זו ארץ צפופה מאוד, יקרה, מתועשת מאוד ולא נראה לי שתמצאו שטח אדמה ובית במחיר סביר ובמקום סביר וחוץ מזה, אתם רוצים לגדל את האוכל שלכם ולחיות טבעוני ואורגני ובולגריה היא בדיוק המקום לזה.

ajl

New member
תודה

בכל מדינה יש את הפלוסים והמינוסים זה ברור ובד"כ למדים לבד מהם כי קושי הוא משהו אינדיבידואלי שתלוי במספר גורמים ומה שקשה לי לא בהכרח יראה כמשהו קשה לך.
&nbsp
אני בהחלט מסכים שיש לעשות טיול למדינת היעד אם בשביל להכיר אותה יותר ואם בכדי לטעום את ההווי והתרבות מעבר לסתם טיול ואני מאמין שזה מה שנעשה. כרגע ההתלבטות שלנו היא איזו מדינה תתאים לנו יותר מבחינת עלויות, עתיד ותרבות ולראות על מה אנחנו מוכנים להתפשר ועל מה אנחנו מציבים קווים אדומים.
&nbsp
בבולגריה טרם היינו אבל יש לי שם קרובי משפחה (ישראלים) והם ספרו שיש המון אפשרויות החל מבתי ספר פרטיים וכלה בבתים והזדמנויות עסקיות מאוד טובות וכמובן סצינה טבעונית די טובה.
הבנתי גם שיש הרבה אנגלים שעברו לשם בגלל המחייה הזולה, ההזדמנויות העסקיות והתפתחותה של המדינה. להגיד עכשיו אם היא מתאימה או לא... אני לא יכול אבל מאמין שנהיה יותר חכמים אחרי ביקור.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

cocacola27

New member
בהצלחה בבולגריה

ואם תצטרך עוד משהו, אתה מוזמן לשאול אותי גם בפרטי.
עצה קטנה: תבררו קודם עם השגרירות מה צריך כדי לקבל תושבות כדי שלא תצטרכו לחזור הלוך ושוב כי יש כאן כל מיני תנאים מסורבלים לתושבות.
אמנם לא נראה לי שיש דבר כזה בולגרי טבעוני (או צמחוני, כמונו) אבל לגדל את הירקות בעצמך ולהיות מוקף בעצי פרי על אדמה מעולה זה לא יהיה קשה.
אתה יכול להתחיל לחפש את בית החלומות פה http://www.alo.bg/obiavi/imoti-prodajbi/kashti-vili/
לוחץ על האיזור המבוקש בבולגריה על המפה ומתרגם בגוגל את הטקסט.
כל טוב.

אספרסו2

New member
כי על הסיבות שעליהן שללת את איטליה

בולגריה לא היתה עוברת את מפלס עקב המגף האיטלקי.

cocacola27

New member
בפירוש לא

בולגריה לוקחת את איטליה בהרבה מסך כל הפרמטרים. ובפרמטרים נוספים אחרים כמו: האיכות האנושית.
אם לא הייתי חושבת ככה, הייתי עוברת לאיטליה שבה אני אזרחית, מכירה אותה מעולה ודוברת את השפה חלק.

אספרסו2

New member
זה שאת חושבת

זה לא אומר שזה משקף את המציאות בשטח.
איטליה ליד בולגריה ,כמו לאמבורגיני מול ליטקס.

ajl

New member
מעולה,תודה! וטבעונות, נערך שם השנה פסטיבל טבעונות ה 14

למעלה