מעבר לאירופה בכללי

• פותח הנושא ajl
  • פורסם בתאריך

ajl

New member
מעבר לאירופה בכללי

אנחנו שוקלים מעבר לאירופה, זוג + 2 עם אזרחות ארופאית (עדיין לא סגורים על מדינה אבל חושבים על הולנד, איטליה ואולי אפילו בולגריה)
לי יש אפשרות לעבוד מהבית בכל מדינה עם שכר של 3500-4500$ לחודש שזה בסביבות 3000-4000 אירו לחודש אם אני לא טועה.
השאלה שלי האם שכר שכזה יכול להחזיק משפחה כולל שכירות, כלכלה, מזון וכד'?

forglemmigej

New member
בני כמה הילדים

אתם חייבים להגיע עם רזרבות כספיות להתחלה ,אף אחד לא ישכיר לכם דירה בלי דיפוזיט רציני שלא לדבר על הוצאות ראשוניות מאד גבוהות של דברי יסוד כמו מצעים, כלי מטבח, מכשור חשמלי הכרחי כמו תנור, דיש ומכונת כביסה אם יש לכם סכום כזה לא פחות ממאה אלף שקל להתחלה הסכום שציינת יפה מאד. במדינות שציינת מדברים שפה שונה בכל אחת מהן האם אתם דוברים שפה כלשהי מהמדינות האלו?

ajl

New member
הילדים בני 9 ו 13

אפשר בתור התחלה להעביר את הדברים שלו במכולה לא? ועל הדרך לקנות עוד בהתאם לצורך. (כעיקרון אני מאמין שנוכל לארגן סכום שכזה אם יהיה צורך)
לא, אין לנו את השפות אבל נלמד כמה שנוכל לפני וכמובן תוך כדי... אני חושב שאם אני לא צריך להיות מעורב בסצינה התעסוקתית השפה לא אמורה להווה מחסום כל שהוא לפחות לא בהתחלה ובמיוחד בהולנד שכולם דוברים שם אנגלית.
אנחנו פתוחים לעוד מדינות כמו אנגליה למשל ששם כן יש לנו את השפה אבל שוב, רציתי לדעת האם סכום שכזה ריאלי להתקיימות באירופה

republik

New member
זו יותר שאלה של סגנון חיים

מכולה זה גם סיפור לא זול, אבל אני אישית לא מאמין בלהיכנס לאנשים לארנק - כל עוד תוודאו שאתם לוקחים הכל בחשבון (בתכלס ההרגשה האישית שלי הייתה שההוצאות לפני המעבר היו הרוב המכריע של ההוצאות שקשורות במעבר עצמו) אתם תקבלו את ההחלטות שלכם. אני גם חושב שאנשים הרבה פעמים זורקים סכומים שמבוססים על "תסריט גרוע" - אנחנו למשל עברנו לבית מרוהט ולקחנו איתנו שני חתולים ואני חושב שאם אני אקח את כל ההוצאות שקשורות ישירות במעבר אני אגיע אולי ל-30 אש"ח. הדבר הכי חשוב באמת מהבחינה הכלכלית זה לא לעבור לפני שיש עבודה - ולפי מה שאתה כותב אתה מסודר מהבחינה הזו ככה שכל עוד תעשו את המחקר שלכם לגבי הוצאות צפויות אתם אמורים להיות בסדר.
המקומות שציינתם מאד מאד שונים אחד מהשני. אני חייב לציין אישית שאני לא יודע ספציפית לגביהם (אני חי בבריטניה) אבל כעיקרון זה נראה סכום יפה מאד.
דבר שהייתי לוקח בחשבון מבחינת העבודה - אם העבודה שלך מבוססת על הארץ (נאמר עסק שיש לך בארץ), קח בחשבון שיהיה לך קשה יותר (אם כי ממש לא בלתי אפשרי) לבסס את אי-היותך תושב מבחינת מס הכנסה. באופן דומה, במדינה שתבחר לגור בה תצטרך לקחת בחשבון היבטים של כפל מס (וזה עוד דבר שתרצה לקחת בחשבון אם אין לך העדפה מאד ספציפית שזה נראה המצב לפי ההודעה שלך- שיעור המס במדינה שתעבור אליה).
באופן כללי הייתי מציע לחשוב על המדינות שאתם רוצים לעבור אליהם, לנתח אותן מבחינת הכלכלה, סגנון החיים וכו' ולחשוב איפה המקום שהכי מתאים לכם ואז להתמקד יותר באזור, בעיר, באזור בעיר וכו'.

ajl

New member
זה בדיוק מה שאני רוצה לעשות וכן שאלתי קודם אם הסכום ריאלי

republik

New member
אז לדעתי

ואני יכול להעיד רק לגבי בריטניה (לא כולל לונדון), עבור משפחה עם שני ילדים אתם תצטרכו עוד משכורת כדי באמת לחיות טוב. אני לא יודע בדיוק כמה צריך בלונדון עבור משפחה עם שני ילדים, אבל מהתחושות שאני מקבל מאנשים סביבי ששוקלים לעבור/ עברו לשם, זה לא מספיק.
עם זאת, בריטניה בכלל ולונדון בפרט נחשבות יקרות בנוף האירופי, והמדינות שציינת עד כמה שידוע לי הן זולות יותר למגורים.

ajl

New member
אוקיי, אז נתחיל להכין שיעורי בית. תודה :)

אספרסו2

New member
בולגריה זולה

אבל הזול עולה ביוקר.עולם שלישי.
הולנד ואיטליה רחוקות מלהיות זולות.

ajl

New member
הקשר הוא שאני עדיין בישראל וישראל מה לעשות...

צועדת בצעדי ענק ומבססת את עצמה כמדינת עולם שלישית כמעט בכל תחום שרק תסתכל אז לזרוק את "מדינת עולם שלישית" לא נראה לי לעניין

אספרסו2

New member
אז נראה שאתה רחוק מלהכיר את מדינות מזרח אירופה

ישראל גן עדן בהשוואה לבולגריה.

ajl

New member
אני שומע בדיוק ההיפך מאלו שגרים בבלוגריה :)

מאחר ואני כרגע גר בישראל אני יכול להעיד רק על מה שאני חווה כאן ולנסות להשוות מדינות עם ישראלים שעברו.
אני לא אומר שנעבור לבולגריה אבל גם לא שולל זאת, בסופו של דבר נתמקד בכמה מדינות על פי הפרמטרים שהגדרנו ונעשה יתרונות וחסרונות וייתכן שנחליט לעבור לתקופה למדינה X ואחר כך נעבור למדינה Y... החיים הם דבר דינמי וככאלו לעיתים אנו עוסקים בניסוי וטעייה כי בסופו של עניין, סביבה שמתאימה לA לא בהכרח תתאים לB ולכן בכדי לעשות בחירה מושכלת שלא תלויה רק בהמלצות, נתונים וניסיון של אחרים לעיתים יש לראות ולחוות זאת בגוף ראשון ועם זאת לקחת בחשבון שזאת יכולה להתגלות כבחירה שגויה או מעולה.

אספרסו2

New member
דינמיקה זה יותר לבודדים

לשנע משפחה ממקום למקום זה לא כלכלי והסתגלות הילדים בגיל כזה לשפה
ומערכת חינוך שונה אינה פשוטה כלל וכלל.
&nbsp
&nbsp

ajl

New member
לא אמרתי שזה פשוט ובכל זאת משפחות עושות זאת

אבאפלוס

New member
מעבר

שפה זה דבר מאוד חשוב . הרבה יותר קל להתחיל במקום שאתה מדבר את השפה . לגבי מעבר חפצים הייתי משאיר את כל החפצים בארץ חוץ מדברים ממש אישים .שאתה לא יכול לרכוש בכסף. עם תבחר לעבור לאנגליה למשל שוק היד שניה מאוד מפותח ותוכל להתחיל משם .לא לשכוח שגודל הציוד מתאים לסטנדרט של ישראל ומהנסיון שלי רוב הדברים גדולים מידי לדירות/ בית ממוצא אנגלי להעלות של המשלוח תוכל להתחיל בכייף את החיים פה . עם אתה שוכר דירה בטח שאתה לא רוצה הרבה ציוד ולעבור ממקום למקום שווה עוד כסף מבוזבז כל המידע הוא רק מאנגליה . עם משכורת כזו באזור לונדון כולל לונדון זה לא מספיק אולי בלתי אפשרי אבל לפי ההופציה של לעבור לבולגריה אז ההיתי ממליץ לעבור לאנגליה שהשפה יותר נוחה ובאמת ארץ שנוח לחיות בא אבל רחוק מלונדון תמיד אפשר לנסוע לביקור בלונדון לפחות רדיוס של שעתיים נסיעה לרמת חיים פשוטה אבל נוחה מאוד בריאה למשפחה לגבי הכנסה זה אפשרי מאוד חשוב על מה אתה חולם ומה מביא אותך לפה. הולנד קצת שונה אחרי שנה וחצי שם כרוווק מצוין ...משפחה לא יודע ... איטליה מקסים לטיול לחיות ו להתחיל חיים מדינה לא פחות קשה מישראל . לבולגריה וכל מדינה אחרת תוכל לקפוץ לביקור מתי שתרצה עם המשפחה מאוד זול לטוס בתוך אירופה (; מקווה שזה עוזר ועם יש עוד שאלות בכייף

ajl

New member
האמת שהחלום שלי הוא בית קטן בערבה :)...

כל מה שאני רוצה הוא בית קטן בכפר עם שטח אדמה שנוכל לגדל בו תוצרת אורגנית (אנחנו טבעונים) ופשוט להינות מהטבע מה שמאוד קשה לעשות בישראל אלא אם כן ירשת מושב
אנחנו לא אנשים של ערים גדולות ועמוסות ובארץ אנחנו מתגוררים בצפון ולכן לונדון היא לא יעד עבורנו או כל עיר גדולה באירופה לצורך העניין.
חשבנו על בולגריה כי העלויות שם באמת מאוד! זולות, זאת מדינה מתפתחת (לאט אבל מתפתחת) ואפשר לקנות שם שטחים ממש בגרושים. עם זאת אנחנו צריכים להיות ריאליים כי יש לנו 2 ילדים שזקוקים למסגרת לימודית וחשוב לנו לאפשר להם גם מסגרת שתומכת בלימודי עברית וכמובן לשמור על הצביון היהודי.
כמו שאמרתי, אירופה כולה פתוחה ואנחנו לא מקובעים רק על המדינות שציינתי... אם יש מדינות אחרות שיכולות לענות על הפרמטרים האלו, אני יותר מפתוח לשמוע, תודה :)

forglemmigej

New member
מגורים באיזור כפרי

היות שאני מתגוררת באיזור כזה אני רוצה לתת לך מספר תובנות ,אני אתן ממקום מגורי אבל נראה לי שזה יתאים להרבה מדינות, אפשר לקנות בית באיזור כפרי במעט כסף, הכי זול זה בית מבודד, אלו בדרך כלל חוות ישנות ולא מאד מוחזקות כך שתצטרך להשקיע בקניה הזולה סכום גדול, זה כולל החלפת חלונות, החלפת רעפים, החלפת אינסטלציה, יש מקומות עם באר פרטית (באירופה אין בעיית מים מן הסתם) אתה צריך לברר עם הרשות המקומית שזה מאושר, לפעמים יש נזילות בקירות וצריך שיפוץ לעומק , אתה צריך לברר שיש איזה עיירה או מרכז קניות באיזור לפחות ברדיוס של עשרה קילמטר ,אחרת לכל שטות צריך לנסוע ודלק עולה לא מעט ,לא הייתי סומכת על המחירים הנמוכים היום, בדרך כלל יש הסעות לבתי ספר אבל מה עם ביקורים אחרי הלימודים , הרבה ילדים באיזור שלי משתמשים בסקוטר אני לא יודעת את המלה בעברית ,זה מעין אופנוע עם מנוע של 30 מל ולא צריך רישיון אליו , יש כפרים נידחים שהבתים עולים בהם גרושים אבל החברה בהתאם ,או שאנשים מאד מבוגרים שאחרי שילכו לעולמם אף אחד לא יקנה את ביתם כי לא היה להם כסף להשקיע בשיפוץ, אין משפחות צעירות המקום נועד לייבוש טוטאלי ולאחר שכל הגריאטרים ימותו המקום ישוטח ויהפוך לאיזה שדה עם גידול טרנדי שהאיחוד מחליט עליו, יש כפרים שהם יותר נחשבים (כמו זה שאני גרה בו
) שיש בו כמה בתי ספר, פנימיה, כמה סופרים, בתי עסק קטנים, הרבה משפחות צעירות , שלושה קוי אוטובוסים ותחנת רכבת והרבה הרחבות של בנה ביתך, כלומר לא שיפוץ של בית ישן אלא חדש לגמרי עם גינה גדולה ואפילו גגות סולרים מרוב השמש שיש פה..אלו מקומות שיש לידם תעשיה גדולה ולכן המקום מתפתח , אפשר לגדל ירקות גם בעיר, באירופה נפוץ מאד הקטע של שכירת חלקת אדמה לגדול ירקות במקום שמיועד לכך וגשם לא חסר .

republik

New member
יש בעיה בסיסית אחת שאני ישר רואה

אתה רוצה לאזן בין שני דברים שעל פניו הם לא ממש אפשריים - לא בבריטניה ואני מאמין שגם לא במקומות אחרים שאינם ישראל - וזה שילוב בין מגורים באזור כפרי לבין מסגרות יהודיות/ בעברית. בבריטניה יש שתי קהילות יהודיות ענקיות - בלונדון ובמנצ'סטר - שתיהן מטרופולינים ענקיים ואני כמעט בטוח שבשתיהן יש מסגרות יהודיות ו/או מסגרות בעברית. במקומות אחרים יש ריכוזים של ישראלים פה ושם, אבל עד כמה שאני יודע אין מסגרות רשמיות בעברית מחוץ לערים האלה. יש את ברקשייר שיש שם ריכוז של ישראלים ויש שם אזורים כפריים, אבל הריכוז של הישראלים שם (עד כמה שידוע לי) הוא ברמה החברתית ולא רשמית-חינוכית.
אני גר בעיר של 100,000 תושבים (כלומר, לא ממש אזור כפרי, למרות שמבחינת הריחוק הוא יכול להיחשב כך) ויש כאן ברמת העשרה ישראלים, אם לא פחות...
אני לא יודע בוודאות אבל אני רק יכול להניח שזה המצב בכל אירופה - לא תמצאו אזור כפרי שיש בו מספיק יהודים/ ישראלים בשביל מסגרת. שווה לחקור בכל אופן.
אז זו כבר כנראה פשרה שתצטרכו לעשות ותצטרכו לחשוב מה יותר חשוב לכם.

למעלה