מעבר דירה

ATAF151

New member
אתה פשוט מתעלם מנתונים רשמיים

המחירים ברעננה עלו במהלך השנים הרבה מעבר לממוצע הארצי, והבעיה ברעננה כיום היא ממש לא שאנשים לא מבוססים קונים פה כי זול, אלא דווקא שאנשים די מבוססים לא מסוגלים לקנות או לשכור פה בגלל המחירים הגבוהים.

לכן יש תושבים רבים שמנסים ללחוץ על העיריה למצוא כל מיני דרכים כדי למתן את עליות המחירים פה, על ידי בניה חדשה מסיבית, ועל ידי אפשרויות של מחירים קצת יותר נמוכים לזוגות צעירים.

ארזS

New member
הוא לא מתעלם, טרם הבנת?

הוא פשוט מגוייס בכל רמ''ח אבריו ושס''ה גידיו להצגת המנטרה שלו שהכל שחור ברעננה.

gabiskon

New member
דה מרקר (אולי גם הוא לא מצטיין בכלכלה...)

מציע את עניין ההיצע והביקוש.

לא הביקוש לפיו הוא הבעיה, אלא דווקא ההיצע.

http://www.themarker.com/realestate/1.1684972

כמו כן מציין דה מרקר תדמית איכותית לעיר - לא עיר איכותית, אלא תדמית איכותית. על כך יש הסכמה. בינתיים.

גורמי בלימת המחירים - עיר מזדקנת שאינה מושכת דם חדש לעומת השכנות.

תחזית דה מרקר " רעננה תשמור על רמת המחירים הקיימת, ולכל היותר תחווה עליית מחירים מתונה".

עליית מחירים מתונה. ממש כמו בחלם.

gabiskon

New member
"במהלך השנה החולפת, קפאו המחירים במרבית אזורי

העיר, והם נמצאים ברמות דומות לאלה שדווחו בשנה שעברה."

גם זה מדה מרקר באותו המקום. חלם.

ATAF151

New member
וכך זה בכל הארץ

בכל הארץ יש עצירה ואפילו ירידות מחירים, גם בגלל הבעיות הכלכליות העולמיות שזולגות גם לארץ, וגם בגלל שחווינו שנים רבות של עליות מחירים גדולות.

אבל אפילו ב 2012 בה יש עצירות מחירים, רעננה נמצאת בראש עליות המחירים בארץ.

gabiskon

New member
"כל כך הרבה בורחים מפה בגלל ההדרדרות הקשה

והמחירים עולים ועולים"

לא כתבת מהו מצבכם הכלכלי

היות שטובת הילדים בראש מעייניך, קח בחשבון שברעננה תהיה להם הרבה יותר התמודדות עם אתגרים שקשורים למצב כלכלי מאשר בגן יבנה. לדוגמא, לילדים בכיתה יהיו סמארטפונים יותר משוכללים, וגם הם ירצו. הילדים בכיתה יסעו עם ההורים לחו"ל כמה פעמים בשנה, וגם הילדים שלך ירצו. אתה ערוך להתמודד עם זה ? יש לך תשובות מוכנות ? כדאי שתהיינה לך.

ATAF151

New member
אני דווקא לא רואה את זה באופן מוגזם

ברעננה יש אוכלוסיה גדולה שקנתה דירות עוד כשלא היה פה כל כך יקר והם ממש לא עשירים, ממש לא מדובר פה בכפר שמריהו.
אז נכון שלחלק יש סמארטפונים, מיושנים בדרך כלל, ואני לא אתפלא אם כיום גם בגן יבנה יש סמארטפונים לחלק מהתלמידים.

אבל ממש לא מדובר פה שכל אחד גר באיזו וילה על שטח של שני דונם עם בריכה ופיליפינית צמודה. גם פה אנשים מקטרים על מצבם הכלכלי.

מוגזם או לא מוגזם

כמי שעבר לכאן לפני כמה שנים מיישוב פחות מבוסס, ראיתי לנכון לשתף בזווית הראייה שלי. אני לא יודע כמה זמן עבר מאז אתה עברת לרעננה ומהיכן, כך שאין לי יכולת להתייחס לתגובתך.

ATAF151

New member
אני מזדהה עם מה שרשם 3718

"הרוב הגדול הוא מעמד ביניים כך שהאוכלוסיה לא בסגנון הרצליה פיתוח או כפר שמריהו (למרות שיש עשירים בעיר)."

נכון שיש פה אוכלוסיה ברמה כלכלית ממוצעת טובה, אבל לא מדובר פה במשהו קיצוני שכולם פה מיליונרים, ואין הבדל גדול מבחינה כלכלית בין הילדים פה לילדים אחרים באיזורים רבים במרכז הארץ. אולי יחסית לאיזורים שהם באופן משמעותי פחות טובים יש הבדלים גדולים יותר.

ההשוואה היא עם גן יבנה

וגם עם ירושלים, תל אביב, חיפה, ראשון לציון, אשדוד.
לא עם הרצליה פיתוח וכפר שמריהו.

לא טענתי שמדובר במשהו קיצוני, רק תיארתי חוויה אישית שלי שנראתה לי רלבנטית.
אשריך, ואשרי 3718, שזו אינה החווייה האישית שלך.

gabiskon

New member
בתשובה זו נחבאת גם נקודת המבט שלי

תושבי העיר הותיקים הולכים ומוחלפים באנשים שבאים לכאן כי נדמה להם (בטעות) שהעיר עדיין טובה, ויתכן שעצם הטעות היא זו שמאפשרת להם בכלל לשקול לבוא לכאן, אבל בזה שהם באים לכאן אופי העיר משתנה (לטובה, לרעה, אבל משתנה) וזו חלק מהנקודה.

ATAF151

New member
אה הבנתי פשוט אנשים טועים

אנשים משתוקקים לגור ברעננה וזה גורם לעליית מחירים, פשוט כי הם טועים. אולי חופרי יבחר ב 2013 ואתה תטען שכולם לא רצו אותו אבל הם פשוט טעו בקלפי.

ועכשיו ברצינות - כשאנשים מוציאים מילונים על דירה הם לא מסתמכים על זכרונותיהם מלפני עשור, אלא מבררים היטב.

gabiskon

New member
להיפך. ותיקים מפנים את מקומם

לאנשים מאיזורים פחות מבוססים שפתאום רעננה היא להם יותר בהישג יד.

אנשים מבררים? הודעה בפורום רשמי שבו מתוך 10 כותבים 7 כותבים נראים כאילו הם מגוייסים או בהכחשה איננה בירור מאוד רציני.

ארזS

New member
בינתיים היחיד שמגוייס כאן זה אתה

ואתה מגוייס כדי להראות שהכל ברעננה שחור.
מלבדך אין כאן מגוייסים אלא תושבי העיר שמשתתפים בפורום.
קשה לך להבין שלא כולם חושבים כמוך אז הם הופכים פתאום למגוייסים ?
די, בחייך... אתה ברור כ
בצהרי היום...

gabiskon

New member
אני באמת מגוייס.

להביא לכאן את המציאות כהווייתה. היא ברורה כ
בצהרי היום וזאת על אף מיעוט העמלים כאן ללא לאות

ATAF151

New member
לא מבררים רק בפורום

מי שרוצה לקנות מברר היטב גם עם מכרים מהעיר, גם עם הנתונים הרשמיים של משרדי הממשלה השונים וגם על ידי חריש עמוק בעצמו שהוא מבצע בעיר.
ברור בפורום הוא במקרה הטוב רק נתבך נוסף קטן למאמצי הבירור.

המחירים ברעננה יקרים והתיקרו בהרבה יותר מאיזורים אחרים בארץ והיא ממש לא בהישג יד לאנשים מאיזורים פחות מבוססים.

gabiskon

New member
שאלה קונקרטית

כמה אנשים אתה מכיר שמבררים היטב עם מכרים מהעיר, מהנתונים הרשמיים וגם על ידי חריש עמוק שהם בעצמם מבצעים בעיר.

"המחירים ברעננה יקרים והתיקרו בהרבה יותר מאיזורים אחרים בארץ והיא ממש לא בהישג יד לאנשים מאיזורים פחות מבוססים." - היא יותר בהישג יד מאי פעם יחסית לאיזורים אחרים שאינם
בהישג יד.

למעלה