מעבר דירה

משהמשה15

New member
מעבר דירה

שלום לכם תושבי רעננה היקרים
אנו תושבי הדרום (גן יבנה)
יש לנו 2 ילדים מקסימים

בן 10
בת 7

לאחרונה החלטנו לעזוב את הדרום (ולא בגלל הגראדים) לצורך מציאת מקום שבו
רמת החינוך טובה ,תעסוקה לילדים אחה"צ וראיה לעתיד שהילדים יגדלו(תנועות נוער)
לאחר לבטים החלטנו לבחור בעיר רעננה .

ברצוני לדעת האם הצעד נכון ?
מה רמת החינוך?

המליצו לנו לעבור באזור רחוב הגליל בצד הצפוני של דרך אחוזה ועד דרך ויצמן

ומצד דרום רחוב הרצל.

האם נכון הדבר?
להבנתי מהפורום שקראתי שיש עצירה ברעננה מבחינת התפתחות -האם זה אמור להשפיע
על החלטה שלנו?

האם רעש המטוסים הקלים מגיע לאזור שציינתי מעלה?
אודה לתשובתכם לצורך החלטה .

ATAF151

New member
בואו לרעננה ומהר!!!

רעננה היא עיר מדהימה שמובילה כמעט בכל קריטריון.
בפרט בחינוך הנתונים הרשמיים מראים שרעננה מובילה בהשקעה כספית לתלמיד, באחוז מקבלי הבגרויות ובאי הנשרה.רעננה גם משקיעה כספים כדי שלפחות ביסודי לא יפתחו כיתות עם קרוב ל 40 תלמידים, כך שכמעט כל כיתות א' בעיר לא נתפתחות עם הרבה יותר מ 30 תלמידים בכיתה.
בכל בתי הספר היסודיים יש צהרונית עד 16:30, יש המון מרכזי חוגים עירוניים במחירים מוזלים וכמובן יש חוגים פרטיים רבים יקרים יותר. יש קאנטרי של ההסתדרות ובריכה עירונית חדישה שהיא בעצם קאנטרי במחיר זול יותר,
יש תנועות נוער רבות, אני מכיר שני סניפים של הצופים, ושניים של מחנות העולים, ויש גם לנוער הדתי צופים דתיים ובני עקיבא.

איזור מכבי, הגליל, חנקין, בורוכוב, אליעזר יפה, הגליל, היובל ותל חי הוא איזור מעולה ומכיל בתוכו 3 בתי ספר יסודיים חילונים, כך שמכל מקום יש לך בית ספר במרחק הליכה.
הרצל גם נחשב לטוב, אם כי אין בית ספר יסודי ממש קרוב.
רעש המטוסים כלל לא מגיע לאיזורים הללו. הוא נמצא בשכונת לב הפארק וגם שם זה לא משהו קיצוני ויפסק עד 2015.

אין שום עצירת התפתחות בעיר, העיר פורחת ולא ניתנת להשוואה עם ערים אחרות (ובגלל זה קצת סובלים פה ממחירי דירות יקרות יחסית לאיזור), היתה עצירה בבניה של שכונות חדשות בעיר ובקרוב מתחילים גם בבניה כזו.

בכל עזרה או ייעוץ שתצטרכו אל תהססו ותפנו אלי בפורום או במסר.

gabiskon

New member

אתה מקבל אחוזים?

gabiskon

New member
רעננה בשנים האחרונות היא עיר בהדרדרות

והיא שונה מאוד מרעננה שהיתה עד לפני כמה שנים.

כתבת עצירה אבל למעשה מדובר בהליכה אחורה. כמו כן, ישנה תחלופה גדולה מאוד של האוכלוסייה, מה שיכול גם הוא להשפיע ואכן משפיע על אופי העיר. הותיקים קצה נפשם
במה שמעוללת העירייה והם נוטשים, ואחרים מגיעים. אינני יודע כיצד זה משפיע על ההחלטה שלכם בתור אלו שמגיעים, אבל דעו שזה המצב.

משהמשה15

New member
מעבר דירה לרעננה

להבנתי את תושבת ותיקה.

האם ה-"אחרים" הם תושבים שמורידים את איכות החיים ברעננה?
מה שהצלחתי להבין המחירים מאוד יקרים בעיר שלכם ולא כל אזרח יכול להגיע אליכם.

בכל מקרה עיקר הכוונה שלנו הוא חינוך טוב ומושקע לילדינו וזה הסיבה היחידה שאנו
שוקלים לעזוב את החממה בגן יבנה ולעבור לרעננה.

ממה שכתבת לא התייחסת כלל לחינוך ונראה שאת די מרוצה -הלא כך?
ממה שקראתי אין הרבה אלימות (לעומת ערים אחרות ) ויש פעיליות ענפה לנוער .

ידוע שבכל מקום יש דעות כאלו ואחרות -אך עיקר החשוב זה ילדינו שיגדלו מאושרים-
האם רעננה הוא המקום לכך?

gabiskon

New member
אופי העיר משתנה

ויכול להיות שאפילו עצם ההגעה שלכם והמחשבה שלכם להגיע לכאן היא חלק משינוי האופי, קשה לדעת.

אינני מעודכן במצב החינוך בשנים האחרונות ויש מי שטוען שהוא מצויין. מצד שני אותו אדם טוען גם טענות אחרות לגבי העיר
שלגביהן יש בינינו אי הסכמה (אם להיות עדינים) כך שאינני יכול לעזור בעניין זה. מציע לך לברר עם אדם שאתה מכיר וסומך עליו.

תגובה למשהמשה15 בעניין מעבר דירה לרעננה

ראשית בשם הגילוי הנאות אני בן למשפחה וותיקה ברעננה אך כיום אינני תושב העיר והסיבות לכך מגוונות וממש לא משנות, והלוואי שהייתי יכול לחיות כיום בפנינת השרון הזאת שהגולש gabiskon עושה ככל שיכול במשך כמה חודשים על מנת להוציא לה שם רע.
נכון בהחלט שלא הכל מושלם ברעננה אך אין שום דבר מושלם בעולם הזה ורעננה עם כל המגרעות הלא רבות שיש בה (ולא משנה מי אשם במגרעות, לטענת gabiskon הכל באשמת ראש העיר נחום חופרי) בקיצור אם ברצונכם לעבור לרעננה וביכולתכם לעשות זאת אני ממליץ.
ואם אתם אנשים בעלי ראש פתוח וללא דיעות קדומות גם תשמחו לגלות שעשיתם צעד נהדר.

gabiskon

New member
אתה כותב שכיום אינך תושב העיר

אני מדגיש שכיום אינך תושב העיר. אנחנו מדברים כאן על מצב העיר כיום, כך שאם אינך תושב יתכן שאינך מודע לו במלוא חומרתו.

שנית, אתה מייחס לי כוחות שאין לי - מי שמוציא שם רע לעיר הוא מי שמדרדר אותה, אני מצביע על העובדות כפי שנגלות לעיני ולעיני שאר התושבים (אשמח לצרף את המקורות הכתובים מן המקומונים שוב, במידת הצורך).

השואל מוזמן לדפדף אחורה בפורום ולמצוא התייחסויות נוספות למצב על ידי גולשים נוספים (וכמובן, בקבוצות הפייסבוק השונות שעוסקות במצבה של העיר כגון פורום התושבים).

הבנת הנקרא = דבר אלמנטרי

אכן כיום אינני גר בעיר אך כפי שכתבתי אני בן למשפחה וותיקה ברעננה כלומר אני לא בן למשפחה שגרה בעבר ברעננה אלא למשפחה וותיקה ברעננה גם כיום. וככזה אני נמצא רבות בעיר ומכיר את העיר מצויין. כך כתבתי גם בעבר בפורום הזה בעניינים/בדיונים שונים שהשתתפתי בהם.
וככזה אני לא מייחס שום דבר לאף אחד ולא מייחס לך כוחות כלשהם. כגולש קבוע בפורום רעננה בתפוז כי העיר חשובה לי אני שם לב שלאורך תקופה נכבדה אתה מלא טרוניות וכשנשאלת על ידי גולשים שונים האם אין שום דבר טוב בעיר נמנעת בדרך כלל ממתן מחמאות היכן שמגיע.
גם אני חושב שיכול להיות יותר טוב אך אינני חושב שהמצב רע כל כך כפי שאתה כותב שוב ושוב.
ואשאל אותך שוב: אין שום דבר טוב ברעננה כיום?

gabiskon

New member
אין דין הכרות כדין מגורים בעיר

ומה שרואים מכאן לא רואים משם

ואפשר לחשוב שהנל מעורה בכל הנעשה בעיר

בכל פינה ובכול מקום????

א. חופרי קשה יהיה לו גם לו יתאמץ להרוס בזמן קצר .. כל כך הרבה עשיה שהעיר הזו חוותה לאורך 30 שנות עיר ו60 שנות מושבה
ב לו רק היית מפריד בין דברים טובים שנעשו ובין כמה דברים שלא נעשו או לא המשיכו עשייתם אז ניחה
אבל אתה רק תוקף ותוקף ותוקף . שאני מתחיל לעלות ספקות באמינות הדברים או גרוע מכך שהייתה בעל משרה/שררה בתקופת שלטון
אחרת . ואתה משליך את תסכוליך האישיים בכתיבה כאן בפורום.
ג. אישית גם אני איני מצדד בנחום חופרי כראש עיר . ויש לא מעט דרישות או בקשות לראות שינויים בעיר
אבל העיר עדין נחשבת / כנקודת חן ברמת כמה וכמה ערים במדינת ישראל

אך כך זאת רק כחומר למחשבה

gabiskon

New member
אכן לקחת שתי קדנציות להתחיל להבחין

בניצני ההרס - המוקד, המרוץ, הפארק, השמירה, הנקיון, ניסיונות סחיטת כסף שמציקות הן לרעננים והן לאורחיהם (כחול לבן רבותי וגידור חלקים מהפארק), תגובות מביכות במקומונים...

ממש לא בטוח שאין דין הכרות כדין מגורים בעיר

ועשרות בני משפחתי שמתגוררים בעיר, כמו גם אני שהתגוררתי בה עד לא מזמן ונמצא בה פעמים אחדות מידי שבוע בטוחים שיש גם דברים טובים בעיר הזאת ושלא הכל שחור משחור כפי שאתה מציג את הדברים שוב ושוב. ומעניין שרבים כאן חושבים כך. אבל אתה רק תוקף ותוקף ולא מוכן לקבל כל דיעה השונה מדעתך אז שיבושם לך. שבת שלום.

gabiskon

New member
רבים יחסית בפורום הזה חושבים כך

וזאת משום מאפייני הפורום הזה מימים ימימה (עוד מימי המנהלת הקודמת). אם תבדוק אוכלוסייה שאינה מוטה מתוך תושבי העיר הותיקים תגלה מציאות שונה לגמרי...

בתקופת המנהלת הקודמת

התנגחתי לא מעט.. דעותי ודעותיה לא חפפו מעולם האחד את השניה.
אני מוכן אגב לשים על כף המוזניים שמבוגר אני ממך ואף אולי ותיק אני ממך בעיר/מושבה
וחוזר ואומר זאת שבאם יתאפשר הענין וימצא לנו הכמות שניתן יהיה לשכנע
ללכת להצביע ביום פקודה. (לא סתם לקחת את יום השבתון ולטייל עם משפחתי או לשבת בים )
או אז יוחלף ראש העיר הנוכחי ויפה שעה אחת קודם
אך בכול זאת מוצא אני כאן כמה וכמה דברים יפים
שאפילו הוא וחברי מועצת העיר אינם יכולים לקלקל
וראה אני לא מעט נקודות אור בחייה של העיר (מה שאתה אינך רוצה לראות )

שבת שלום לך

ארזS

New member
חבר קטגור... [אני מתכוון כמובן ל-gabiskon]

מזמן לא היה לי כוח להגיב לך, אבל אתה כבר באמת מגזים, ולדעתי זה כבר מוגזם...
המציאות היא אחת:
יש טוב, יש לא טוב, יש פחות טוב, ויש אדם כמוך שבעיניו הכל חרא [וסליחה על הביטוי הלא פורמאלי...].
אין קשר למנהלת הקודמת, אין קשר למנהל החדש, ואין קשר אליך...
זה פשוט מאוד:
לא הכל מושלם ברעננה כפי שרבים כתבו, כותבים ויכתבו.
אבל לא הכל שחור ואתה כבר פאטתי לחלוטין.

gabiskon

New member
ניכר שיש לך היכרות מצויינת עם המונח

פאתטי, ממש מכלי ראשון.

3718

Member
להשמיץ את רעננה זו הדרך לקדם האופוזיציה בעיר?

אני חייב לציין שזו אחת השיטות הכי כושלות שאני מכיר כדי להחליף את ראש העיר.

למעלה