מעברי דרגה

איז

New member
מעברי דרגה

למישהו יש רעיונות מקוריים למעברי דרגה לכיתה ד'? אנחנו רוצים לעשות להם משהו באמת מקורי... תודה מראש!

איז

New member
בעיקרון...

זה די קבוע פחות או יותר, אבל אפשר לשנות אם מאוד רוצים, ואנחנו רוצים משהו קצת יותר שווה מהרגיל (בדרך כלל זה חלון). יש למישהו רעיונות? בבקשה...

תגיד, איפה אתה חי? מעבר דרגה של ד'

זה קריאת עופרים!!! ממש לא חלון! חלון זה ו'!!! וממש מעצבן אותי שיש שבטים שלא הולכים כמו שצריך, רוצים "לגוון" במעברי דרגה.. זה לא הולך ככה! המעבר דרגה זה קריאת עופרים. נקודה. וככך זה צריך להיות בכל השבטים... (אני צריכה להיות מרל"צניקית!!!) נועה.

איז

New member
כמה דברים:

1. יש מלא דברים שהם לא קבועים בתנועה... ועם כל הכבוד לשבט שלך, לכל שבט יש את המסורת שלו. זה לא כל כך נורא אם כל שבט מתאים לעצמו מה שטוב לו. אנחנו לא בדיקטטורה. 2. אצלנו בשבט, תתפלאי, הצהרת העופר (ולא "קריאת העופרים" כמו שכתבת) היא חלק אחר, לא קשור למעברי דרגה. 3. בתור מדריכה אני חושב שאת צריכה לדעת שכבוד לזולת (וגם כבוד לשונה) זה ערכים די חשוב בתפיסה הערכית של התנועה... לא לכל מי שקצת שונה אומרים "איפה אתה חי". אם את לא רוצה לענות, פשוט אל תעני. מה את חושבת שיצא מזה שסתם תזלזלי בהודעה שלי? את נהנית מזה? ואם זאת הגישה בפורום הזה, אני באמת מצטער ששאלתי. 4. אם למישהו אחר בא לענות לי בצורה נורמלית, אני אשמח. אם כולם באים בגישה דומה לגישה של נועה, אני אוותר. תודה רבה...

ככה..

1. אז אתה טועה, ואלו דברים קבועים, ולא קשור לשום מסורת ושום כלום. מעברי דרגה זה דבר שצריך להיות אחיד בכל התנועה, לא דיקטטורה ולא נעליים - פשוט אחידות!!! וזה לא כל אחד עושה מה שטוב לו - נניח יש בית-ספר שלא רוצה ללמד - כי ככה טוב לו. אבל זה לא הולך ככה כי בב"יס חייבים ללמד... 2. חבל מאוד שקריאת העופרים או הצהרת העופר - זה אותו הדבר, היא לא המעבר דרגה שלכם כי כך זה צריך להיות... והשבט שלנו כן נוהג לפי הכללים שצריך וכל השבטים צריכים להיות כמונו. לא כי זה אנחנו - אלא כי כך התנועה החליטה כבר ליפני הרבה שנים, והרבה שבטים החליטו "לעגל פינות" ולשנות דברים וזה מאוד חבל... 3. אבל אני רוצה לענות לך, וסליחה אם עניתי בטון לא יפה, וזה לא הגישה של הפורום ולא כלום. זו רק הגישה שלי... שכניראה הייתה מוגזמת. נועה.

איז

New member
אמממ...

מי אמר שזה הכללים? איפה זה כתוב? ואי אפשר להשוות את זה לבית ספר... זה לא כזה דבר עקרוני. זה כמו שחלק אומרים יום שבט, חלק אומרים יום צופה, חלק אומרים יום דרגה וכו'. ואם תשימי לב יש כאן עוד שתי תגובות של אחרים (או אחרות) שגם אצלהם זה לא ככה. אז באמת כולם טועים ורק את צודקת...? משום מה לא נראה לי.

לא בא לי לריב או משהו כזה, אז...

אז ככה.. כל שבט אומר קורא ליום הזה בשם אחר - וזה לא משנה כי העיקר הוא התוכן לא השם. אחת מהתגובות הייתה של אחת שאצלם זה פשוט עם שם אחר - כך שזה לא משנה... וזה לא כולם טועים ואני צודקת... אם כבר אז זה חלק טועים וחלק צודקים ואני בין הצודקים... אבל זה לא ממש ככה, כי כל אחד הולך לפי התפיסה של השבט שלו, ויש שבטים שזה לא שהם "טועים", הם פשוט פועלים אחרת וזה לא צריך להיות ככה... טוב, זו בכל מיקרה דעתי האישית... וכשאני אהיה מרל"צניקית ואני אהיה אחראית על זה אז אני אשתדל לדאוג שזה באמת יהיה כמו שצריך... (לדעתי!)
נועה.

איז, היא צודקת...

גם אצלנו עד השנה לא היה את קריאת העופרים וכל שאר מעברי הדרגה הקבועים של כל השכבות. והשנה באחת מישיבות השכב"ג כשדיברנו על היום צופה אז המרכזת שלנו אמרה לנו שעד היום לא עשינו את הימי צופה שלנו כמו שצריך ושמעכשיו אנחנו נעקוב אחרי הכללים...

פריצת מעגל השכבג זה קריאת העופרים

החניכים זתם ככה פורצים את המעגל של השכב"ג או שהם גם צועקים משהו? אם כן אז זו קריאת העופרים... ונכון, זה קבוע, וכך צריך להיות
! נועה.

קלואי1

New member
התבלבלתם קצת...

אני מדריכה ד' כבר שנתיים אז תנו לי לעשות לכם סדר בראש. 1. מעברי דרגה צריכים להיות קבועים לפי דעתי אבל כל שבט יעשה מה שבא לו... כמו שמישהו אמר- זאת לא דיקטטורה ואם לשבט מתאים לעשות משהו שונה זאת זכותו. 2. בקשר למעברי הדרגה: אתם צריכים להבדיל בין שני דברים- קריאת עופרים והמנון העופר. המעבר דרגה של ד' הולך כך: החניכים צריכים לפרוץ את מעגל השכב"ג. בקיצור המדריכים שלהם צועקים "עופרים עופרים" והם צורחים "הננו". זאת קריאת העופרים. תוך כדי הם פורצים את מעגל השכב"ג שזה מסמל את הכניסה הרישמית שלהם לשבט ועכשיו הם כבר חלק מהשבט באופן קבוע ורישמי... אחרי זה (או לפני זה... לא בדיוק משנה) הם שרים את המנון העופר שאני לא זוכרת אותו ממש טוב אבל הוא הולך ככה: נשמע ונעשה}2X כי עופרים אנו ועופרות}2X לצבי נשמע בכל עת וכל שעה כי עופרים אנו ועופרות}2X נה נה נה נה נה כצבאים וכאיילות כי עופרים אנו ועופרות}2X עכשיו, אם אתם רוצים להיות מקוריים אתם לא חייבים לשנות את זה... נניח אנחנו המצאנו לזה תנועות והחניכים המתוקים שלנו רקדו את זה והיה ממש ממש פצצתי. ויש משהו נראה לי זה מקורי לשבט שלי אבל אני לא בטוחה... זה איזה שיר שהם שרים בסוף ויש קטע לבנים וקטע לבנות וכשהבנים שרים הבנות יושבות וכשהבנות שרות הבנים יושבים וזה מתחלף מהר כזה וזה ממש שווה... השיר עצמו הולך בנים: נהיה כולנו עופרים בנות: נהיה כולנו עופרות (נורא עמוק... אני יודעת... בטח לקח שנים לכתוב את זה.) עכשיו זה על המוזיקה של: נדפוק כולנו ת'בנות אבל אנחנו בתולות... (אולי גם זה מקורי לשבט שלנו... לא יודעת.) בכל מקרה זה נורא מתוק. מקווה שעזרתי.

המשך... זה נישלח לי באמצע:

אז המרכז שלנו לימד אותנו את זה ואמר שזה שיר ישן ישן ישן...
נועה.

../images/Emo80.gifאממממ

לנו אין ד בשבט אז אני לא ממש יודעת איך זה חניכים של ד אבל אפשר לעשות נדנה צופית שניטלים על הידים וקופצים מעל בור סתם אפשר להמציא כל מיני דברים....

מה שאני יודעת

זה שכל שבט קובע לו - לעצמו את הדרך שבה החניכים עוברים דרגה. הדברהיחידי שנשאר אותו דבר בכל השבטים הוא הסמל עצמו. נועה - לדעתי, אין דבר כזה מה צריך להיות. אפשר גם להגיד שאולי אתם לא פעולים לפי המסורת! זה תלוי בתפסיה של השבט בנושא. אצלנו, לא הייתה אפשרות לחניכים מכיתות ד עד לפני מספר שנים ולכן השבט הוסיף את מעבר הדרגה לפי ראות עיניו.

למעלה