מעבד מזון

פברואר2

New member
מעבד מזון

לכבוד תחלית חגיגת האירועים (אני מבשלת מאכלים אמיתיים ושני הבנים יחד עם החברות מגיעים לארוחות שישי שבת) הגיע הזמן לרכוש מעבד מזון יש המלצות? על מה צריך לשים לב? איזה אביזרים נלווים רצוי שיהייה לזה? מה טווח המחירים השפויים למוצר הזה? יש עוד שאלות שצריך לשאול?

kisslali

New member
המעבד היחיד ששווה השקעה

זה המג'ימיקס, הדגם הכי שימושי הוא הגדול עם הפיה הרחבה. מדובר בהשקעה לא קטנה ואם את רוצה את הכי טוב, אין לו מתחרים. יש לא מעט שטוענים ששווה לקנות בזול ולהחליף כל שנה שנתיים ואז תלכי על הכי זול שתמצאי בסופר. זה מה שאני עושה עם קומקומים למשל... ללי

dify

New member
איך בישלת עד עכשיו?

אם לא בישלת... אז אני לא בעד להתחיל עם המכשיר הגדול והיקר ועם הרבה פונקציות- כי את לא מכירה את הרגלייך ואת הצרכים שלך... אפשר לתת המלצות לגבי אמינות של מכשיר, אבל אף אחד לא ידע להגיד לך מה מתאים לצרכים שלך. אני אישית אוהבת לבשל עם מעבד המזון הקטן והפשוט שיש בסופר, זה שעולה בקושי מאה שח... מבחינתי הוא עושה עבודה מעולה, ואני מבשלת הרבה (אפילו קצצתי איתו בשר השבוע :))) :) הוא כמובן לא מתאים לבצקים והקצפות... אם את לא מנוסה או שזה אירוע חד פעמי, הייתי אולי קונה אוכל מוכן... או קונה משהו קטן וזול יחסית, מתנסה עליו, לומדת את צרכי, ואז כשתראי שאת מתמידה בבישול ויודעת מה חשוב לך- תלכי ותקני אחד לפי צרכיך האמיתיים :)

פברואר2

New member
עד עכשיו הלכתי על בטוח

שניצלים עוף ...אוכל בסיסי ביותר שלא דורש קיצוץ גירוד האמת , מהשאלה שלך העלתי שאלה עצמית מה אני באמת רוצה (או יודעת) על מעבד מזון ופתאום מסתבר לי שאני לא יודעת כלום על משמעות מעבד מזון מה הוא תורם? אולי אני לא צריכה? זה לא אירוע חד פעמי, הבנים וחברותיהן (אחת מהן היא כלה לעתיד) הודיעו על נוהל קבע של ארוחות אצלנו וזה הבהיל אותי עבור ארוחות מורכבות וראויות אז מה באמת עושים עם מעבד מזון שאי אפשר לעשות עם סכין מטבח ? (כמובן שלהקצפה יש לי את הקיצ'יין אייד וסתם קיצוץ יש לי מתקן קטן עם מנוע ובשר לקציצות אני במילא קונה טחון מוכן)

dify

New member
שאלה טובה...

אני קוצצת ירק, לקציצות, לממולאים, לפסטו, לרוטב לפסטה. אני קוצצת שום/צימוקים וכד' בערך לכל דבר כולל תבשילי קדירה ומרקים. אם כי אפשר כמובן לחתוך גם ביד... בצל אני מעדיפה לקצוץ ביד, כי במכשיר הבצל הופך למיימי. אגב- אפשר לקצוץ בצל עם הנייסרדייסר (יש לקנות ב30 שח בהיפר רוזנפלד). או לקלף בצל, לעשות בו פסים מהצד, כמו שעושים כשרוצים לקלף תפוז. אני עושה אותם ברווחים מאד קטנים, ואז משכיבה את הבצל על הצד ופורסת אותו- זה מייצר ריבועים קטנים ומדוייקים כמעט בלי עבודה :) אני כאמור השתמשתי בקוצץ לקצוץ חתיכת גולש שהיו לי, והוא גם כותש קרח (לאייס קפה). אני משתמשת בו גם כשאני מכינה בלילה לבלינצ'סים :) וכשאני מתעצלת לחתוך ביד אז אני קוצצת בו גזר וכרוב לסלט :) זה ככה דברים שיוצאים לי בשלוף :) 90% מהדברים האלו אפשר לחתוך ביד, ולפעמים אני אכן חותכת כך :) אני אוהבת שהמכשירון הקטן הזה עומד על השיש ולא תופס מקום, ולוקח חצי שניה לנקות אותו :) אגב, אם את רוצה מתכון הצלחה שלא דורש כמעט מאמץ, אז אצלנו עוף ממולא הפך ללהיט גדול, וזה ה-ר-ב-ה יותר פשוט ממה שהיית חושבת... אגב גם מרקים לא דורשים הרבה עבודה אבל יש להם יופי של רושם :) בעצם גם בשביל רוב הפשטידות לא צריך קוצץ :) ובכלל, אמא שלי חסידת ה"לבשל צ'יק צ'אק ולא מסובך" ככל שאני מתבגרת אני יותר ויותר מעריכה את הבישול שלה :) אני מבשלת המון ולרוב בכמויות גדולות, לא אופה, והאמת היא שסביר שהייתי מסתדרת גם בלי הקוצץ בכלל.

פברואר2

New member
אני לאט לאט משתכנעת ש...

אפשר לחיות גם בלעדיו ניסיתי להעביר לי בזכרון את הבישולים שלי...לא בטוח שאני חייבת להם את מעבד המזון (אולי רק בשביל גירוד כרוב וגזר
) למרקים יש לי את המוט לבצל יש לי את המיני מתקן הזה שאין לי מושג איך קוראים לו (אני קוראת לו וווווו ווווו כי כזה רעש הוא משמיע
) ולכול הדברים האחרים יש לי סכין אולי...אולי אני אחכה ליום ההולדת הבא (עגול) אם מישהו ירצה לחגוג לי זהב
בטח שרוצה מתכון לעוף ממולא , בחיים לא עשיתי.... זה נראה לי מסובך

dify

New member
עוף בטוסטר אובן ../images/Emo3.gif

זה העוף הראשון שניסיתי בחיי :) יצא סוף הדרך מעולה :) תכלס לא צריך שום מומחיות, בקושי צריך לדעת להכין אורז... הוא שילוב של מתכונים שקראתי באינטרנט עם מה שהיה לי בבית, לדעתי אפשר לעשות עליו אלף וריאציות לפי מה שיש לך בבית :) זה ספציפית היה עופון הכי קטן שמצאתי בסופר (ככה בערך קילו וקצת) כי יש לי טוסטראובן לא גדול זה הספיק בהחלט ל4 מנות יפות מאד. לאמא שלי יש טוסטר גדול יותר היא מכינה עם עוף גדול יותר :) מרינדה: 3 כפות סילאן+כף סויה+כף תיבול לסטייק/לקציצות וכד'+פפריקה אדומה+כ5 שיני שום כתושות+2 כפות שמן. לערבב ולמרוח סביב העוף. מידי פעם להפוך ולמרוח מחדש את המרינדה. באינטרנט היה כתוב לחכות 5 שעות. אני המתנתי אולי שעה (בזמן שעשיתי את כל שאר הדברים). מילוי: כל המרבה הרי זה משובח... יש דיונים אצלנו בבית, אני חושבת שאפילו 3 כוסות זה לא באמת מספיק, כי המילוי יוצא כל כך מדהים... בצל גדול קצוץ, 3 גזר מגורר, שום כתוש, 6-7 מישמשים קצוצים, 5-6 שזיפים קצוצים, 5-6 תפוחי עץ מיובשים קצוצים, חופן חמוציות/אוכמניות מיובשות או כל דבר אחר בסגנון... אמא שלי שמה במקום כל המתוקים האלו צנוברים ושקדים פרוסים, יצא לה מדהים, אני בעד מה שיש לך זמין :) להכין כמו שמכינים אורז רגיל יחד עם כל המרכיבים הנ"ל- ככפול מים רותחים מאורז, מלח ואבקת מרק למי שרוצה, 20 דקות על אש קטנה עד שהאורז מוכן לאכילה. העוף: אני מילאתי בתוכו ובין העור לבשר בכל פינה אפשרית. העוף בערך הכפיל את גודלו
עטפתי בנייר כסף ולטוסטר ל50 דקות על 180-200 מעלות. אחרי 50 דקות מורידים את נייר הכסף ומוסיפים עוד 40 דקות. אחרי זה הוצאתי את העוף, מילאתי את התבנית בכל האורז שנשאר לי לפני כן מחוץ לעוף, הפכתי את העוף כך שגם הצד השני שלו יהפוך לחום וקריספי, והכנסתי לעוד 10 דקות עד שהשחים. העוף יצא רך, מלא טעמים, והאורז יצא סופני (האורז מתחת לעוף יוצא אפילו יותר טעים מהאורז שבתוכו לכן אל תטרחי לשים יותר מידי בפנים
, אגב, לא קשרתי את העוף ולא כלום, לא צריך לטרוח). אגב, הכל על נייר אפיה, ככה אפילו הניקיון זה כלום מאמץ :) אמא שלי נורא התלהבה ושידרגה את הרעיון- מורידים מזמן האפיה של העוף, ובמקום זה היא לקחה שקית קוקי ענקית, פרסה אותה לתוך סיר חימום חשמלי, בתחתית פרוסות תפו"א, עליו העוף+עוד איזה 2 כרעיים שעברו את אותו טיפול כמו העוף (היינו 6 אנשים בארוחה), כל האורז, הרוטב שנשאר בתבנית (היא אמרה שיצא לה מלא רוטב אז היא שמה רק חלק) וככה כ10-12 שעות בחום נמוך בסיר החשמלי. בדיוק אתמול אכלנו אצלה, יצא מעדן! תכלס, לא צריך קוצץ

פברואר2

New member
את הכות כבר אהבתי...בטוסטר !!!!

וגם אהבתי שלא צריך לקשור, אף פעם לא הבנתי איך עושים את זה
את המתוקים חותכים לחתיכות קטנות? מוסיפים את זה לאורז בבישול שלו? ואם כן זה מספיק מים?

dify

New member
חותכת לחתיכות קטנות

וכן המים הספיקו (אני עשיתי 2 וחצי כוסות אורז עם 4 כוסות מים רותחים). אגב, כשאני מכינה אורז, לרוב, אני שמה מים לפי העין, ואם (חלילה
) נראה לי שלא שמתי מספיק, אז אני מוסיפה מים באמצע הבישול... תכלס לא קורה כלום... אגב, כבר ניסיתי אורז עם מים רותחים ועם מים רגילים, בשני המיקרים זה יוצא סבבה... לדעתי אפילו יוצא יותר מוצלח עם מים לא רותחים, אני לא זוכרת למה שמתי רותחים במקרה הזה.

kdr

New member
טוסטר אובן VS תנור גומחה מפירמה פלצנית

אז יש לי את שניהם, מה שמוכיח שאני לא משוחד. הטוסטר אובן פועל כמעט כל יום, מאפיית עוגות ופיתות, גריל עוף ושיפודים, תפוחי אדמה ובטטה וכל מה שנכנס. התבניות מתאימות לתנור ולאובן. ההבדל העיקרי, בזמן שמחממים את התנור, באובן האוכל כבר מוכן. אז למה אני מחזיק את התנור ? כשמגיעה המשפוחה (23 איש) אני מפעיל את התנור על טורבו ומחמם הכל במכה. אין כמו טוסטר אובן.

דרך אגב אם את קוצצת בפולסים זה לא נהיה מימי

אני דווקא אוהבת לקצוץ עם המעבד מזון את הבצל כי זה יוצא ממש ממש ממש קטן וזה לא מפריע לילדים באוכל

מעבד מזון

אפשר לעשות איתו בצקים פריכים אפשר לקצוץ איתו בצל אני קוצצת איתו את הסלק לקובה אני מכינה איתו סלטים שונים קוצצת פיטרוזליה מכינה קציצות ירק חותכת איתו ירקות למרק ועוד הרבה דברים

פברואר2

New member
לא החזרת לי תשובה במסר

שלחי שלשום...בטח "תפוז" שוב שלח אותי לכל הרוחות ולא אלייך

פברואר2

New member
קבענו...אבל

כששלחתי אלייך פעם אחרונה למייל לא נענתי פעם הבאה אני אגיע אלייך בדואר אוויר

נשמה שלי, שיהיה ברור

אני מקבלת כ- 2000 מיילים ביום ורובם חשובים, אז קורה ומשהו נעלם מעיניי, אני מצפה מ"האנשים שלי" שיידעו שיש לי מגבלה וישלחו לי שוב, או שעדיף : יתקשרו. וכן, את שייכת לקבוצת האנשים שלי (ואין הרבה בקבוצה הזאת, את יודעת....)

פברואר2

New member
אוקיי שיגרתי את עצמי שנית אלייך במייל ../images/Emo6.gif

המגבלה שלי...היא שהלב מקליד את עצמו יותר טוב מאשר הוא מדבר
מילים שיש להן צליל "נתקעות" לי בפה

למעלה