עוף בטוסטר אובן ../images/Emo3.gif
זה העוף הראשון שניסיתי בחיי

יצא סוף הדרך מעולה

תכלס לא צריך שום מומחיות, בקושי צריך לדעת להכין אורז... הוא שילוב של מתכונים שקראתי באינטרנט עם מה שהיה לי בבית, לדעתי אפשר לעשות עליו אלף וריאציות לפי מה שיש לך בבית

זה ספציפית היה עופון הכי קטן שמצאתי בסופר (ככה בערך קילו וקצת) כי יש לי טוסטראובן לא גדול זה הספיק בהחלט ל4 מנות יפות מאד. לאמא שלי יש טוסטר גדול יותר היא מכינה עם עוף גדול יותר

מרינדה: 3 כפות סילאן+כף סויה+כף תיבול לסטייק/לקציצות וכד'+פפריקה אדומה+כ5 שיני שום כתושות+2 כפות שמן. לערבב ולמרוח סביב העוף. מידי פעם להפוך ולמרוח מחדש את המרינדה. באינטרנט היה כתוב לחכות 5 שעות. אני המתנתי אולי שעה (בזמן שעשיתי את כל שאר הדברים). מילוי: כל המרבה הרי זה משובח... יש דיונים אצלנו בבית, אני חושבת שאפילו 3 כוסות זה לא באמת מספיק, כי המילוי יוצא כל כך מדהים... בצל גדול קצוץ, 3 גזר מגורר, שום כתוש, 6-7 מישמשים קצוצים, 5-6 שזיפים קצוצים, 5-6 תפוחי עץ מיובשים קצוצים, חופן חמוציות/אוכמניות מיובשות או כל דבר אחר בסגנון... אמא שלי שמה במקום כל המתוקים האלו צנוברים ושקדים פרוסים, יצא לה מדהים, אני בעד מה שיש לך זמין

להכין כמו שמכינים אורז רגיל יחד עם כל המרכיבים הנ"ל- ככפול מים רותחים מאורז, מלח ואבקת מרק למי שרוצה, 20 דקות על אש קטנה עד שהאורז מוכן לאכילה. העוף: אני מילאתי בתוכו ובין העור לבשר בכל פינה אפשרית. העוף בערך הכפיל את גודלו
עטפתי בנייר כסף ולטוסטר ל50 דקות על 180-200 מעלות. אחרי 50 דקות מורידים את נייר הכסף ומוסיפים עוד 40 דקות. אחרי זה הוצאתי את העוף, מילאתי את התבנית בכל האורז שנשאר לי לפני כן מחוץ לעוף, הפכתי את העוף כך שגם הצד השני שלו יהפוך לחום וקריספי, והכנסתי לעוד 10 דקות עד שהשחים. העוף יצא רך, מלא טעמים, והאורז יצא סופני (האורז מתחת לעוף יוצא אפילו יותר טעים מהאורז שבתוכו לכן אל תטרחי לשים יותר מידי בפנים
, אגב, לא קשרתי את העוף ולא כלום, לא צריך לטרוח). אגב, הכל על נייר אפיה, ככה אפילו הניקיון זה כלום מאמץ

אמא שלי נורא התלהבה ושידרגה את הרעיון- מורידים מזמן האפיה של העוף, ובמקום זה היא לקחה שקית קוקי ענקית, פרסה אותה לתוך סיר חימום חשמלי, בתחתית פרוסות תפו"א, עליו העוף+עוד איזה 2 כרעיים שעברו את אותו טיפול כמו העוף (היינו 6 אנשים בארוחה), כל האורז, הרוטב שנשאר בתבנית (היא אמרה שיצא לה מלא רוטב אז היא שמה רק חלק) וככה כ10-12 שעות בחום נמוך בסיר החשמלי. בדיוק אתמול אכלנו אצלה, יצא מעדן! תכלס, לא צריך קוצץ