מעבדות לחירות !

אנוק

New member
אתה מוכן להסביר את האמירה הזאת?

אני אמנם עדיין באמצע הספר, ולא יכולה עדיין לסכם את כולו, אך יכולה להגיד שהוא מכיל מידע בעל חשיבות מכרעת , שנסתר כמעט לחלוטין מידי הצרכן. מדוע אתה מגדיר את התנועה האנטי גלובלית כמשתקת מחשבה? אילו מסקנות בספר אתה מגדיר כ"כמעט עיוורות" , ו"מביכות" ? מדוע אתה מגדיר אותו כ"לבנה בעולם האינטלקטואלי"? אינך מוצא ערך בהצגת העובדות והנתונים המוצגים בספר? קיימות עובדות בספר שמצאת אותן כשיקריות? אני מאד אשמח אם תסביר את הדברים הנ"ל ביתר פירוט, מפני שאני כרגע בתוך קריאת הספר-ולא מוצאת שום זכר ל"תיאוריית קונספירציה", להיפך-הצגת עובדות פשוטה וענינית המצטטת פרוטוקולים, מאמרים, וספרי הדרכה של חברות פרסום.

NO LOGO-NO LOGIC

לאורך השנים עקבתי אחרי גדילתה של התנועה האנטי-גלובלית - כתנועה גלובלית קלאסית, כלומר למשל העיתון "כאן" או מחאות אנטי גלובליסטיות בישראל זהות לאלו אשר ראיתי בקנדה, ארה"ב ואירופה - אותם סיסמאות ואותם תיאוריות. התפיסה הבסיסית כי יש כוחות נאלמים מן העין (קונספרציה) אשר מנווטים את העולם נעוצה בתפיסות או לפחות בשפה מרקסיסתית. מכיוון שמושא ההזדהות הזה קצת פחות אטרקטיבי היום הרי שבמקום הדיכוטומיה בין ברית המועצות וארה"ב יצרו חסידי הגלובליזציה את הדיכוטומיה בין המערב העשיר והעולם השלישי המדוכא. יש להבין כי בשוק החופשי הצרכן הוא זה הבוחר את מוצריו, בשונה מן הכלכלה המנוהלת על ידי הממשלה. דווקא השוק חופשי יכול האדם (באופן יחסי) להיות משוחרר מכפייה זו. בתור אחד שקצת טייל ב"עולם השלישי" אני יכול להגיד כי קבלת תרבות המערב אינה נעשית בכפייה (אולי בשונה מבתקופה ההלניסטית המוקדמת או במזרח הקדום) ומתקבלת ברצון על ידי האוכלוסיה המקומית (ראה את התורים בכניסה למקדונלס כאשר זו נפתחה במוסקבה) אני איני רואה את תושבי העולם השלישי בתור "תינוק שנשבה" אשר רק המערב יכול להבחין כי "עובדים על המסכנים הללו". גישה פטרנליסטית זו לא מקובלת עלי. הסיבה שהתנועה האנטי גלובליסטית משתקת מחשבה (בעיני) היא העובדה כי היא אינה מוכנה לקבל סייגים או הבחנות (שאותם נעמי קליין עושה אך אינה מתמודדת איתם - עניין פרנסת העולם השלישי) על התיאוריות שלה שהם כוללות כל אלמנט של חיינו המודרנים. אני לא שולל את העובדות שקליין מביאה, אלא את הפירוש שהיא מיחסת לאותם נתונים. אף אחד לא חושב כי חברות כלכליות פועלות למען החברה ולפי דעתי אין ציפיה כי יעשו זאת. אך האמת שאם הם תורמים לתרבות הרי זה מבורך, אני מעדיף מופע מחול המתקיים בחסות מאשר מופע מחול אשר אינו מתקיים כלל. ברור כי אני לא מסכים כי לחברות צריך להיות או צריכות להשפיע על תוכן המופעים, אך זו חובתו של הצרכן לעשות את הבחירה הזו. אני לא מאמין לאונרג´ - אני לא אראה כדורסל. אני כמובן איני שולל את קריאת או כתיבת הספר - אני מאמין בחופש הביטוי גם אם אני לא מאמין במה שנכתב, אם כך הובן ממה שאמרתי אני מתנצל.

ציפי ג

New member
קראתי רק סקירה על הספר ../images/Emo104.gif

ולא את הספר עצמו. אבל הוא נשמע לי מענין, משום שהוא צריך לעורר מחשבה על מה שנשמע לנו כאורח חיים נכון. אני חושבת הרבה על הסוגיה מאז קראתי את הספר בסדרת ספור אמיתי, על הילדה האנגלית שנמכרה על ידי אביה לגבר תימני, ונשלחה מעבר להרי וערי החושך. היא מאוד סבלה, ולא בכדי. ילדה שגדלה בעיר אנגלית צריכה היתה פתאום לשאוב מים ועוד. אבל כל הנשים חיות שם ככה מאז נולדו. הן לא יודעות שהן מסכנות. כל הגברים חיים שם כך מיום שנולדו, בעוני בבורות ועוד, הם לא יודעים הרבה יותר מהנשים. האם רחמינו עליהם נובעים בשל ההשואה שלנו אליהם? האם באמת ביחס לחיים שלהם עצמם כ"כ רע להם?

תרבות המערב - ניצול - הצלה

ציפי, אני חושב שהדוגמא שהבאת אינה נכנסת תחת הקטגוריה עליה מדברת מרת קליין. אין מדובר כאן על אימוץ תרבות המערב מתוך רצון, את מדברת על ילדה אשר הוכרחה לחיות בתימן שלא מתוך רצון, אנו בתרבות המערב (או אולי רק אני) לא מאמינים כי לילדה יש את חופש הבחירה בגיל צעיר ולכן יש גיל מינימום לנישואין. הנושא שדברתי עליו הוא אימוץ תרבות המערב בעולם השלישי כלומר רצונם של אנשים בצנעה כמו בקופנהגן ללבוש גינסים שיוצרו בסין לחברת ליוויס האמריקנית. אני איני כופר בזכות זו ואני חושב שאנשים אלו, כמוני יש את הזכות לאהוב אופנה בין אם היא גרועה או טובה. תרבות מקומית אינה נראית לי עדיפה (במקרה שאת מציגה זו הדוגמא הקלאסית) לתרבות חיצונית (כלומר הסטנדרטים הנראים לנו- המערב- כנכונים). מאיר

אנוק

New member
" אמיסטאד", "גנדי"

שני סרטים שקפצו לי כרגע......

לאה_מ

New member
ברוח אחרת -

לא בריחה מהשבי, אבל בהחלט לוחמי חופש. ספר ספרדי מצויין (אבל רק למי שאוהב פרוזה מאד מצומצמת. כמעט שירה) בשם "ירח של זאבים".

למעלה