בוקר טוב וחג שמה לכולן אני חדש פה -מאוד נהנו מהפורום נהדר עכשיו נושא חדש מעבדות לחירות בחג הפסח יש כמה עינינים לדבר -עיניני דיומא ואחד מהן הוא נושא מעבדות לחירות רוצה לדעת אם משהו מפה קראה פעם על לוחמי חופש ספרים על זה -או סרטים ואיזה ? ובכלל על בריחה מהשבי
הבריחה אל החופש של דבורה עומר, על מסכת הבריחות של לוחמי לח"י ואצ"ל מבית הכלא באפריקה, בזמן שלוט הבריטים בישראל. רומן מקסים לבני הנעורים. השני כמובן זה הקלבארי פין, שם ישנם כושים הנמלטים אל החופש. ואוהל הדוד תום.
לוחמי חופש. נזכרתי בספרו של נלסון מנדלה, ספר יפה שנקרא "לוחם חירות" על עבדות, קראתי בכמה ספרים על מלחמת האזרחים האמריקנית. (ספר אחד, שאיני סוכר את שמו, לדאבוני, נגע בעיקר בשאלת העבדות)
אחרי סטאלין, של רוזוולט (אחד הנשיאים האמריקאיים הגרועים ביותר, בעלי האהדה הגדולה ביותר, אגב.), תוך מריבה עצומה עם צ´רצ´יל שחזה את סכנת הקומוניזם. הליכה שהקריבה מליונים על מזבח הקומוניזם הסטליני. עוד דוגמא (שאני זוכר כרגע). במלחמת העולם השניה, נחתם בין הרוסים והאמרקאים הסכם שאמר כי כל השבויים הרוסיים יועברו לרוסיה, האמריקאים העבירו אמנם, את כולם, אף שהיה ברור כשמש כי כולם יחוסלו, או ישולחו לעבודת פרך בסיביר. ישנן עוד עוולות, לכל עם יש, בפרט בדרגת בכורה כזו, העת החדשה מלאה בסיפורים כאלה, אלא שחלקם החלו בכוונות טובות והוכיחו את "חוק התוצאה שלא נתכוונה". אבל בכ"א זה לא פורום היסטוריה ואיני יודע עם זה המקום לדון בהיסטוריה. (הייתי שמח מאד עם היה פורום להיסטוריה כללית, ואל תציעו לי לפתוח))
לחץ על "הנהלת הפורומים", שם בכרטיס האישי, יש אפשרות להגיש בקשה לפתיחת פורום. תפתח, אני ישתתף בו, אני בטוח שיהיו הרבה. ("שושן פרא" גם כן, לא? הוא כתב שגם הוא חובב היסטוריה)
אני לא זוכרת מי כתב אותו, אני קראתי אותו בנעורי אי שם בשלהי שנות ה80 והעברתי אותו לחברים לקריאה ומאז הוא לא שב למרות שרשמתי עליו את שמי (וזה המקום גם לבקש שיחזירו!). הספר מספר על מסעה של ספינה המובילה עבדים מאפריקה ועל המרד הפורץ בה. וכן גם אני אשמח להיזכר בשמו של הסופר.
אולי לא לגמרי מה שהתכוונת אליו, אבל אני חושבת שבהחלט מתקשר... עבדות מודרנית: שלטון התאגידים וכלל העולם המערבי, על העולם השלישי , ניצולו והרעבתו. והתנועה המתעוררת לשנות את סדר הדברים. (ספרה של נעמי קליין על הגלובליזיציה- מאד מומלץ. מעמיק , וכתוב בצורה אישית ומענינת)
תרגומו של הספר NO LOGO שקראתי כאשר יצא באנגלית היא תעודת עניות לעולם האינטלקטואלי הישראלי. התנועה הגלובלית ומשתקת המחשבה הגדולה בזמננו היא התנועה האנטי-גלובלית. ההסכמות והמסקנות הכמעט עיוורות שמגיעה אליהם נעמי קליין הם מביכות. הספר עצמו כתוב בצורה עיתונאית וכמעט אמין עד בערך הפרק השלישי בו מבין הקורא כי הוא נתקל בעוד תיאוריית קונספרציה. ספרים מעין אלו יצאו בהמוניהם לאחר רצח קנדי בארה"ב. אני עצמי לא התרשמתי מן הספר והרגשתי כי הוא עוד לבנה בעולם האינטלקטואלי ההולך והופך חד-גווני. מאיר