מס' שאלות..

לא.. התשובה היא ככה

א + ב+ לא ולא = סכום +גם וגם 25 זה א 65 זה ב לא ולא- זה ההופכי של הנתון שזה 80 גם וגם- נעלם X סהכ- 100 25+65=80=X+100 X=70 או אפשר לחשב הפוך שהגם וגם הוא הנתון שנתנו 20 והלא ולא הוא נעלם ואז מוצאים לא ולא שהוא 30 אבל הם רצו גם וגם וזה 70

SHARON 103

New member
לא הבנתי את ההיגיון של...

לא ולא ושל גם וגם....... איפה ההיגיון כאן? התשובה של פינקי-ראסטה הייתה יותר הגיונית...... ההסבר שרשמת הוא מהספר? מעניין מה יגידו האחרים...אגב, מאיפה זה לקוח?

d a v e1

New member
תשובה

השאלה היא כמה הם בעלי יאכטות או וילות או גם יאכטות וגם וילות. למען הנוחות נניח שיש סך הכל 100 אנשים. (במקום להתבלבל עם האחוזים) יש 65 בעלי וילות. ל-20 מתוכם יש יאכטות. כלומר מתוך 25 האנשים בעלי היאכטות ל-5 אין וילות. כך שיש 65+5 = 70 אנשים שלהם וילות או יאכטות או שניהם. דרך אחרת היא הנוסחה: גם וגם + סה"כ = א + ב + לא ולא 20 + 100 = 65 + 25 + X X = 30 כלומר יש 30 אנשים שאין להם לא יאכטה ולא וילה ולא שניהם. מכאן של-70 יש יאכטה או וילה או שניהם. בהצלחה

Hagai007

New member
מה?? כנסו תגידו לי מה הטעות שלי...

נגדיר את השלם כ100 ז"א 25 בעלי יאכטות 65 גרים בוילות עכשיו יש נתון ש20 אחוז מתוך בעלי היאכטות גרים בוילות - כלומר יש 25 בעלי וילות ומתוכם 20 אחוז הם גרים וילות - כלמור - יש 5 שגרים גם בוילות וגם ביאכטות... עכשיו זו בעצם שאלת חפיפה...צריך לחבר את 2 הקבוצות להחסיר את הקבוצה המשותפת (שיש לה "גם וגם") כי היא חוזרת פעמיים (גם ביאכטות וגם בוילות כי יש לה את שניהם) ולכן החישוב צריך להיות - 25+65-5 = 85 כמובן שאין כזו תשובה בכלל...אז מה הבעיה בדרך הפתרון שלי?? (ודברו איתי נורמלי...בלי שיטות של "וגם וגם" "ולא ולא" וכו' כי אין לי מושג מה זה הדבר הזה ואני לא אתחיל ללמוד את זה 3 שבועות לפני הפסיכומטרי) תודה ראש Hag-(o) <3-E

rg111

New member
90%+ הסבר

מאחר ונדרשנו לבדוק מצב שבו או גרים בוילות או בעלי יאכטות או שני הדברים גם יחד אזי יש לחבר את ההסתברויות של בעלי היכטות עם בעלי הוילות. אין להוסיף את החיתוך בין שתי הקבוצות דהיינו גם בעלי וילות וגם בעלי יכטות מאחר והם כבר נספרו בקבוצות שלהם. מכאן: 25%+65%=90% בהצלחה

בז שנות

New member
מה הקטע ש'ך??

לענות על תשובות שכבר ענו להם.. מילא היית מנסה לפתור נכון.. אבל איך שבא לך

עוד משהו כמותי

זה בשאלות כוכב A$B = A+B כל זה בחזקת B מה נכון בהכרכח? A$B=B$A AB$AB=BA$BA איי בחזקת בי דולר בי בחזקת איי = בי בחזקת איי דולר איי בחזקת בי

PinkyRaSta

New member
תשובה ../images/Emo210.gif

AB$AB=BA$BA בכפל לא משנה הסדר של האיברים, כי זה יוצר בסופו של דבר את אותו איבר AB = BA ולכן בלי כל פעולה, אפשר ישר לראות בעין, לא משנה מה הפעולה, שהם שווים

PinkyRaSta

New member
בוא נעשה ../images/Emo210.gif

AB$AB=BA$BA ומה שזה אומר זה שמה שלפני הדולר ומה שאחרי אז מחברים ביניהם ומעלים בחזקה במה שנמצא מימין לדולר נציב מספרים A=1, B=2 1X2$1X2=2X1$2X1 2$2=2$2 2+2 בחזקת 2 = 16 2+2 בחזקת 2 = 16 נציב עוד מספרים A=2, B=3 2X3$2X3=3X2$3X2 6$6=6$6 6+6 בחזקת 6 = 6+6 בחזקת 6

נראה לי שבלבל אותי כשיש מקרים

ש AB זה מספר דו ספרתי.. אז לא חשבתי שפה יש בין האיברים כפל

rg111

New member
תשובה

BA$BA=AB$AB הסבר: ( BA+BA) בחזקת BA= BA$BA= ( AB+AB) בחזקת AB ע"פ חוק החילוף A*B=B*A

למעלה