קורוזיה- שיתוך. תהליך כימי הרסני במתכת, הנובע כתוצאה ממגע עם חומר אחר או בסביבה חומצית/בסיסית במיוחד. ארוזיה- כרסום. שחיקה של רקמה שטחית ע"י תהליכים פיזיקליים/ כימיים.
70% מבולי ישראל הם ב4 צבעים לגיל 40% מבולי ישראל מהו לכל הפחות אחוז הבולים ב4 צבעים שיש לגיל? 10% 25% 30% 20% נורא נורא חשוב לי ההסבר, כי אבדתי את הדרך לפתרון באמצע, ופחות התשובה עצמה
שאלה קצת מבלבלת: לכל הפחות שווה לסכום הקבוצות פחות הסה"כ 10%=70%+40%-100% כלומר לגיל יש לכל הפחות 10% מבולי ישראל שהם עם צבעים. אולם שואלים איזה חלק מתוך הבולים של גיל הוא בעל 4 צבעים. לגיל יש סה"כ 40% מבולי ישראל. ו-10% מבולי ישראל הם בעלי 4 צבעים. 10 מתוך 40 הם 25%. יש לשים לב שגם ה-10% וגם ה-40% הם שניהם מתוך אותו שלם שהוא מספר בולי ישראל (ולא מספר הבולים של גיל) בהצלחה
קודם כל השאלה אינה פרופורציונאלית כי לא סביר שלאדם אחד יהיו 40% מבולי ישראל. לכן שאלה זו מבלבלת. הפיתרון: לו היו לו 100% מהבולים אז 70% מהם יהיו ב- 4 צבעים. מאחר ויש לו רק 40% מהבולים פשוט כופלים 70%*40%=28% ומכאן התשובה 25%
25% בעלי יאכטות 65% גרים בוילות 20% מבעלי היאכטות גרים בוילות כמה אחוזים בעלי יכאטות או גרים בוילה או שניהם יחד? 70% 30% 90% 50% שוב, גם פה חשוב לי ההסבר כי פתרתי את זה זה נכון כי איטואטיבית הרגשתי שזה ככה, אבל אני צריכה את ההסבר שמאחורי
25% בעלי יאכטות 65% בעלי וילות זתומרת ש10% אין להם לא וילה ולא יאכטה ול-20% מבעלי היאכטות (25%) יש גם וילה. כלומר זה סך הכול 5% מהשלם. השאלה היא כמה % הם בעלי יאכטות או גרים בוילה, או שניהם יחד. לפי דעתי זה 90% כי ה5% של היאכטות וגם הוילות נכללים בתוכם. ולא מיחוצה להם ולכן סך הכול זה 90% אם אני לא טועה