מס' שאלות....

enigma88

New member
מס' שאלות....

מילולי: א. אנלוגיות: שיסוי : מותקף 1. דיבוב : אילם 2. היסוי : מושתק 3. דיבור : נאלם 4. הסתה : מוסת עפ"י התשובות: א' הוא מצב שבו מישהו ב'....התשובה הנכונה היא 2.....אבל למה 4 לא נכון גם?? הסתה זזה לא מצב שבו מישהו מוסת?? ב. הגיון: במשפחת שמש נהוג לאחל "בוקר טוב" לפי כללים ברורים: נורית אומרת "בוקר טוב" למי שמבוגרת ממנה. ענבל אומרת "בוקר טוב" למי שצעירה ממנה. קרן אומרת "בוקר טוב" לכל מי שאומרת לה. ידוע כי שלוש האחיות אינן בנות אותו גיל, וכן כי כל אחת מהן מאחלת "בוקר טוב". מי מהבאים היא האחות הבוגרת? 1 ) נורית 2) קרן 3) ענבל 4) לא ניתן לדעת עפ"י התשובות בספר: אם כל אחת מהאחיות מאחלת בוקר טוב לפחות פעם אחת, הרי שיש מבוגרות מנורית, ויש צעירות מענבל. הסידורים האפשריים: נורית < קרן< ענבל וגם קרן< נורית< ענבל......ולכן התשובה הנכונה 3. אבל אני שואלת: מה לגבי הסידור הזה:נורית < ענבל< קרן????? במקרה זה נורית אומרת לענבל ולקרן, ענבל לנורית, וקרן לנורית... לכן תשובה 3 לא בהכרח נכונה......נכון?? ג. מה זה "פולסא דנורא" ???? תודה מראש לכל העונים!!!

IDLVI

New member
לשאלה השנייה

לא. עם הסדר שלך הוא נורית<ענבל<קרן אז אף אחת (לא ענבל ולא נורית) יגידו בוקר טוב לקרן.. אם לא אומרים לה בוקר טוב אז היא לא אומרת ובכך מופר התנאי שכולם חייבות להגיד

theXequation

New member
זה ניסוח בעייתי

כי אם כ" אומרת בוקר טוב לפחות פעם אחת אז בסידור שהיא כתבה אפשר שנורית אמרה צפרא טבא גם לקרן
לא יודע אם היא העתיקה נכון את השאלה כי זה מנוסח קצת...בעייתי

enigma88

New member
העתקתי מילה במילה מהספר...אפילו

התשובה הניתנה עפ"י הספר אמרה: "אם כל אחת מהאחיות מאחלת בוקר טוב לפחות פעם אחת..." אז הסידור שאמרתי אפשרי נכון? כי אז נורית אומרת פעם בוקר טוב (שמתאים לכך שכל אחת אומרת לפחות פעם אחת...) אלו דקויות כאלו מעצבנות שאפשר בקלות לפול עליהם בבחינה האמיתית............

Xenox

New member
חופשי דקויות חשובות

תשאלי את המדריך שלך אם אין טעות בהדפסה, הכותבים הם ,עדיין, לא מלאכים

enigma88

New member
שימי לב שבסופו של דבר...עם כל

ההערות שלך....תשובה עדיין לא נתת....את בטוחה שאת כן יודעת?? ותודה ל ofer sh2 שכן ענה!!

Ann2922

New member
הערות?הערה אחת ולא צריך להיות גאונה

בשביל להריץ חיפוש בגוגל, בWIKI, ב ANSWERS.COM או פשוט לפתוח מילון (במקרה שלי רב מילים אונליין) אהה שכחתי יש גם את עניין הידע הכללי הסבר מלא לצירוף פּוּלְסֵי דְּנוּרָא [ארמית, 'שבָטים, רצועות של אש'] 1. ספרותית מכות ברצועות של אש, שבהן, לפי האמונה העממית, מלקים את החייבים מלקות בעולם הבא. • "ושם בעולם הבא ילקהו מכה רבה בשבָטים ופולסי דנורא" (מנדלי מוכר ספרים). 2. (בעיקר ביחיד: פולסָא דנורא) כינוי לקללה ובעיקר לטקס מיסטי של הטלת קללה, שבה מייעדים לאדם עונש חמור מן השמיים בדמות הלקאה ב'פולסי דנורא' (שפירושה המעשי הוא מוות) אם לא ייטיב את דרכיו. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A1%D7%90_%D7%93%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%90 בהצלחה בבחינה

ofer sh2

New member
>שובות

א- 4 גם נכון, אבל 2 יותר מכיוון שהוא פיזי (תקנו אותי אם אני טועה..) ג- פולסא דנורא זו קללה מאוד טעונה ברגשות שמאחלת למקולל למות.

a p p l e m a n

New member
אחרי שלש הצעות נישואין שהיא קיבלה..

אני יכול להעיד שהיא תמיד עונה..

למעלה