מס' שאלות:

yuval755

New member
מס' שאלות:

בוקר טוב!
ביום חמישי נכנסתי לקבע - מה שאומר שמעכשיו המשכורת שלי כחיילת גדלה פי 10. רציתי לדעת מהן האופציות שלי לחסכון של לפחות חלק מהכסף כל חודש ומה הכי עדיף? עוד שאלה קטנה - בתחילת החודש קיבלתי מהבנק מכתב שאומר שפיקדון בסך 3.5 יפרע ב15 לחודש. כל מה שאני צריכה לעשות (בהנחה שאני לא רוצה שהוא יפרע) זה לבקש להחזיר אותו לחשבון הסגור? איך קורה שאני מקבלת הודעה שהוא יפרע? זה קשור לעובדה שיש לי חשבון חיילים ותאריך השחרור שלי היה אמור להיות ה19 לחודש? תודה רבה

shay6748

New member
אפשרויות השקעה

הלינק למטה מדבר על השקעות חסרות סיכון אם בא לך להחשף מעט יותר אז אני ממליץ ללכת על תעודות סל בהתאם לרמת הסיכון הרצויה. בכל מקרה לא פקדון/תוכנית חסכון בבנק!! לגבי הקטע של חשבון חיילים אין לי מושג במה המדובר...

yuval755

New member
...

א. למה לא פיקדון או תוכנית חסכון? ב. אם אפשר הסבר על מה זה מק"מ, למה, מו, מה, מי? טאנקס =]

shay6748

New member
תשובות

א. פיקדון/תוכנית חסכון נותנים בד"כ (כמעט תמיד אלא אם כן את לקוחה מובחרת של הבנק) תשואה נמוכה יותר מאשר החלופות (מק"מ). בנוסף, לפיקדון/תוכנית חסכון אין כמעט נזילות - כלומר את לא יכולה למשוך את הכסף שלא בתחנת היציאה, ואם כן אז זה כרוך בקנס שבד"כ אוכל את כל התשואה. במקרה אח שלי קנה בשבוע שעבר רכב, היה לו בבנק פקדונות וכשהוא רצה לשחרר אותם הפקידה זיהתה שזה לקניית רכב וסירבה לשחרר אותם בטוענה של "אתה חתום על חוזה". על מנת לתת לו את הכסף הם נתנו לו "הלוואת גישור" עד לנקודת יציאה בפקדונות. כמובן שבד"כ הבנק גובה עמלות ומרווח פיננסי... ב. מק"מ - מלווה קצר מועד - זוהי הלוואה שאת נותנת בעצם למדינה. המדינה נותנת לך נייר ובו היא מתחייבת לשלם X כסף בתאריך ספציפי (עד שנה אני חושב). המק"מ הוא נזיל לחלוטין כלומר את יכולה למכור אותו בכל שלב, ולקבל את כספך חזרה. באופן עקרוני מחיר המק"מ (המחיר שמתקבל בקניה/מכירה) מושפע ישירות מהריבית במשק. אם את מחזיקה במק"מ עד לפדיון הוא חסר סיכון לחלוטין ואת תקבלי את ערכו הנקוב (התחייבות המדינה). אם תחליטי למכור אותו באמצע הדרך, במקרים נדירים ולא ממש סבירים (תלוי...) את עלולה לא להרוויח על העסקה ואולי אף להפסיד כמה שקלים (פשוטו כמשמעו.. כמה שקלים). את המק"מ את קונה באמצעות הבנקאי שלך ואת יכולה להתעניין גם אצלו בהבדלים בין מק"מ לפקדון (הוא לא יעלה את הנושא בהתנדבות משום שהפיקדון הוא נחות ביחס למק"מ) דבר נוסף הוא שהמק"מ נחשב לני"ע לכל דבר, והבנק גובה עמלות החזקה, קניה, מכירה ופדיון. - כל אלה עדיין לא משנים את העובדה שהמק"מ מוצר טוב יותר. שאלות נוספות? כתבתי יותר ממה שרציתי.....

fireballfxp

New member
למה שלא תפזרי את ההשקעה

גם למניות ואופציות? תבני איזה תיק עם סיכון קצת יותר גבוהה ממק"ם, אבל עם תוחלת תשואה גבוהה יותר..

DawnR

New member
כמה סיבות:

(וזאת אני ששאלה את השאלה, רק מיוזר אחר)...כפי שאמרתי, אני רק נכנסת לקבע, מה שאומר ש: א. אני בת 20, מבינה בבנקאות בערך כלום. אני לא רוצה להכנס למשהו שאני לא מבינה בו, והאנשים שאני יכולה להעזר בהם הם בנקאים שסה"כ המטרה העיקרית שלהם היא להביא הכנסות לבנק ופחות ללקוחות. ב. מניות וכו' אלה דברים שצריך לעקוב אחריהם באופן קבוע, ותנאי השירות שלי (כן,כן, גם בקבע) לא ממש יאפשרו לי התעסקות עם הכספים בשוטף... אני מעדיפה ללכת "על בטוח", בקיצור. בקשר למק"ם - לא הבנתי לגמרי במה מדובר, הרי אני רוצה להפעיל את הצבירה של הכסף על משכורת, מה שאומר שזה לא סכום שכבר יש לי, אלא סכום שיכנס לי לחשבון כל חודש... אפשר לעשות כזה דבר? חוצמזה - מה העלויות, אם מק"ם זה כמו ני"ע? במה זה תלוי? אילו הוצאות נלוות יש לכל העסק? תודה שוב!

shay6748

New member
מק"מ

1. מק"מ זה כמו ני"ע - רק ללא הסיכון של ני"ע. את יודעת במדויק כמה כסף תקבלי עוד תקופת זמן מסוימת 2. יש עמלות שהבנק גובה בגין קניה/מכירה/פדיון של המק"מ - אלו פעולות שנעשות אוטומטית ע"י הבנק 3. אם תרצי כל חודש להעביר יתרון למק"מ תצטרכי להרים טלפון לבנק מידי חודש. אולי זה נשמע כטרחה אבל התועלת עולה על הטרחה. תרימי טלפון לבנקאי ותחקרי אותו בקשר למק"מ - הוא יתן לך מידע זמין ואמין.

Intensity

New member
בעיקרון אפילו לא צריך להרים טלפון

הכל אפשר לעשות באינטרנט עכשיו

shay6748

New member
נכון

אבל נראה לי שהיא מעט חסרת בטחון ושיחה טלפונית יכולה להרגיע ולהראות לה שהיא לא עומדת להפסיד את התחתונים בבורסה... (לפחות לא עם מק"מ)

למעלה