תגובה לדבריך
וגם לשאלותיו של אופיר. גם אני מחובר לאינטרנט רגיל אולם את הטמבלוויזיה כבר הוצאתי מהבית לפני שנים ולא מטעמי דת. על כל שאר דבריך - כדי שלא תחטא בלשון הרע, אין צורך להפסיק לדבר. רק צריך להגיע למקומות כאלו, שבהם לא מדברים לשון הרע. בדרך אגב נזכרתי באסוציאציה משעשעת. לפני שנים רבות היה גבאי באחד מבתי הכנסת בשכונה, שהחשיב עצמו לתלמיד חכם גדול (הוא ידע אפילו את הפסוק הראשון בכל פרשה...
). באחת מדרשותיו הגיע לשבת פרשת "מצורע". "מצורע" נוטריקון "מוציא שם רע" (איזה יופי!...
). המרצה המשיך בדבריו: יש "לשון הרע" ויש "
אבקת לשון הרע". לדוגמא: מה שעושים בכת הזו והזו (וכאן ציין שמה של כת פאנאטית ידועה, שכל חטאה הוא רצונה להיבדל משאר עמי הארץ) זה "אבקת לשון הרע" (האם יש כאן מישהו, שיכול להלוות לי "אבקת חשמל"?...
) עכשיו לענייננו. תפקידו של האדם הוא להילחם ביצר עד כמה שאפשר. אין אומרים לו לאדם אל תלך ברחוב כדי לא לראות מראות אסורים אלא אם יש לך 2 דרכים, השתמש בדרך הטוהורה יותר. זה עניין של אינטרנט "רימון" וכיו"ב. נדמה לי, שכמעט שכחנו, שהיום כל ילד ברחוב יודע, מה זה אינטרנט. לא מכבר קראתי ידיעה על פדופיל, שהשתחרר מהכלא ופתח דף בפייסבוק, שבו הוא קורא לילדים להתקשר אליו. אם כן, האינטרנט מלא סכנות מסוג זה ושומר נפשו ירחק ממנו או לכל הפחות יסנן את המקומות שבהם ניתן לגלוש ללא חשש. אתם יודעים, מה ההבדל בין חכם לבין פיקח? הפיקח יודע להיחלץ ממצבים לא נוחים, שהחכם לעולם לא יגיע אליהם. האם לא עדיף החכם? אז למה אני מחזיק בבית אינטרנט רגיל? לא אכחד, שלפעמים אני גם חוטא... אבל למען האמת, לו היו לי ילדים בבית, למען שלומם וטובתם הייתי בוחר באינטרנט "רימון".