מס' שאלות :]

avitano

New member
מס' שאלות :]

לכמה מכאן יש אינטרנט רימון? או כל אינטרנט מוגבל לשימוש בצורה כלשהי? ולכמה מכאן אין טלויזיה בבית מטעמי דת ולא מסיבה אחרת..? :]

אדורם1

New member
מס' תשובות

אני מחובר לאינטרנט רגיל, ומחזיק טלוויזיה (אך בקושי מוצא משהו ראוי לצפייה). הוצאת הטלוויזיה והמחשב מהבית גרמה לי לחשוב לא אחת על כך שלמעשה מדובר בפתרון קל. כי כדי שאני לא אגלוש לאתרים מפוקפקים אז אני לא אכניס אינטרנט הביתה; וכדי שלא אראה חלילה משהו לא ראוי אז לא אכניס טלוויזיה לבית. אפשר להרחיק לכת וליישם את אותו הקונספט במקומות אחרים: כדי שלא אחטא בלשון הרע אני אפסיק לדבר; כדי שלא אגרר לדברי רכילות אצמצם קשרים עם אנשים וכד'. אולי פיספסתי משהו, אבל החוכמה היא לדעת ולהתגבר על היצר הרע, הלוא כן? אפשר להפיק הרבה תועלת מהאינטרנט, וישנם הרבה תכנים ראויים גם לציבור הדתי בערוצי הכבלים. כמו שאין סיבה ממשית להפסיק לדבר (כי הרי לעיתים באמצעות מילה אחת אפשר להרים רוחו של אדם מעלה), איני רואה סיבה ממשית להתנתק מהטכנולוגיה העכשווית. וסליחה על החפירה.

Nחמן

New member
תגובה לדבריך

וגם לשאלותיו של אופיר. גם אני מחובר לאינטרנט רגיל אולם את הטמבלוויזיה כבר הוצאתי מהבית לפני שנים ולא מטעמי דת. על כל שאר דבריך - כדי שלא תחטא בלשון הרע, אין צורך להפסיק לדבר. רק צריך להגיע למקומות כאלו, שבהם לא מדברים לשון הרע. בדרך אגב נזכרתי באסוציאציה משעשעת. לפני שנים רבות היה גבאי באחד מבתי הכנסת בשכונה, שהחשיב עצמו לתלמיד חכם גדול (הוא ידע אפילו את הפסוק הראשון בכל פרשה...
). באחת מדרשותיו הגיע לשבת פרשת "מצורע". "מצורע" נוטריקון "מוציא שם רע" (איזה יופי!...
). המרצה המשיך בדבריו: יש "לשון הרע" ויש "אבקת לשון הרע". לדוגמא: מה שעושים בכת הזו והזו (וכאן ציין שמה של כת פאנאטית ידועה, שכל חטאה הוא רצונה להיבדל משאר עמי הארץ) זה "אבקת לשון הרע" (האם יש כאן מישהו, שיכול להלוות לי "אבקת חשמל"?...
) עכשיו לענייננו. תפקידו של האדם הוא להילחם ביצר עד כמה שאפשר. אין אומרים לו לאדם אל תלך ברחוב כדי לא לראות מראות אסורים אלא אם יש לך 2 דרכים, השתמש בדרך הטוהורה יותר. זה עניין של אינטרנט "רימון" וכיו"ב. נדמה לי, שכמעט שכחנו, שהיום כל ילד ברחוב יודע, מה זה אינטרנט. לא מכבר קראתי ידיעה על פדופיל, שהשתחרר מהכלא ופתח דף בפייסבוק, שבו הוא קורא לילדים להתקשר אליו. אם כן, האינטרנט מלא סכנות מסוג זה ושומר נפשו ירחק ממנו או לכל הפחות יסנן את המקומות שבהם ניתן לגלוש ללא חשש. אתם יודעים, מה ההבדל בין חכם לבין פיקח? הפיקח יודע להיחלץ ממצבים לא נוחים, שהחכם לעולם לא יגיע אליהם. האם לא עדיף החכם? אז למה אני מחזיק בבית אינטרנט רגיל? לא אכחד, שלפעמים אני גם חוטא... אבל למען האמת, לו היו לי ילדים בבית, למען שלומם וטובתם הייתי בוחר באינטרנט "רימון".

ובכן...

אומר לך על עצמי :‏ לי בבית אין בכלל מחשב ‏,‏ אני גולש מפלאפון נייד דרך אורנג` אך שבא לי לראות תמונות או סרטי ם כחולים אני מתחבר דרך הרשת אלחוטית לשכנים שלי אבל להם יש אינטרנט רימון וזה מאוד מסובך צריך לכתוב באנגלית ואז מצליחים לראות ולהוריד מאתרים שלא חסומים ‏‏(זה מסובך אני יסביר את זה בפעם אחרת‏) מקווה שמובן ! ובקשר לטלוויזיה גם את זה אין לי בבית ולא רוצה שיהיה לי בבית,‏ חדשות ועידכונים אני יכול לראות דרך המחשב במקום עבודתי.‏ אגב,‏ למה זה מעניין למי יש ולמי אין ?‏

פעם היה לנו אינטרנט רימון

בזמן שהם רק התחילו לעבוד.אבל השירות היה גרוע ברמות (גרוע מ-hot!) -התנתקויות חוזרות ונשנות והעניין הוא שלהתקשר לשירות הטלפוני זה לא דרך שיחת חינם ועונים רק אחרי 20 דקות המתנה (מדוד) ואם השיחה מתנתקת (או שהפקיד היה עייף וניתק, נראה שלאף אחד לא היה אכפת מה הולך שם ) , הם גם לא חוזרים אליך (וזה דבר שכן נהוג לעשות). בכל אופן, זה היה לפני כמה שנים טובות ואולי היום הם השתפרו. אני כן רואה את היתרון הגדול של רימון וההורים שלי כנראה תמימים מדי בנוגע לאינטרנט... טלויזיה גם אין. אבא העיף עוד בשנות ה90. היום זה לא חסר לי בכלל

שונאת טלויזיה- אין. אינטרנט רגיל- יש.

אין לי טלויזיה כי אני דתיה וכי אני שונאתתתתתת פירסומות! אני מעדיפה להוריד את התוכניות שאני אוהבת לפי בחרתי מהנט ואז לראות אותם ללא פרסומות ובשלמות :)

אדורם1

New member
../images/Emo32.gifסוגיית הטלוויזיה

הזכרת את עניין הורדת סדרות טלוויזיה. גם אני הייתי עושה זאת, ואז התחלתי לתהות האם מדובר ב"גניבה". מצד אחד זו הורדה מאתר שאינו קשור למפיץ הרישמי של הסדרה בארץ, יש גם ענייני זכויות וכד', אבל מצד שני, מה ההבדל אם אצפה בסדרה בטלוויזיה או אצלי במחשב? רובן המכריע של הסדרות זמין אונליין לתושבי ארצות הברית. אמנם איני תושב ארה"ב, אבל כשרשתות טלוויזיה גדולות כמו NBC או FOX שמות פרקים מלאים אצלם באתר, אז מן הסתם הן מודעות לכך שזה יעבור הלאה. אם יש למישהו פיתרון לסוגייה אשמח לשמוע.

אני לא קבוע ומיוסד מקושר לכל הזרמים

והמיגזרים, החילוני המסורתי הדתי וגם החרדי - אני גם מסתובב בחברה החרדית = אין ברשותי לא טלויזיה ולא אינטרנט מטעמי דת, לפחות בזה אני מכבד את החבר`ה החרדית ... וזה ממש לא חסר לי ! אני אוהב את הפורום כאן ונכנס אליו ממכשיר סלולארי קטן ופשוט להתחבר לחבר`ה הנהדרים כאן ...

למעלה