http://www.finance.gov.il/taxes/docs/horm03-09.pdf בנוסף, באזורים מסוימים בארץ יש תוספות על הפטור, לגשת לעו"ד מקרקעין. למס השבח, היטל ההשבחה וההיוון יש להוסיף מיסי רשות מקומית (יש עיריות שמחייבות במעמד הבנייה על תאורת הרחוב העתידית וכו')
אני ממליצה לא להטעות את הגולשים. https://www.shaam.gov.il/simulator_mekarkein/ כאן תקבלו את התשובה. באופן כללי, ללא התחשבות בפטור וכיוצא בזה, רוכשי קרקע למגורים ישלמו 5%, כאשר במידה והפיתוח עדיין לא בוצע, משלמים רק על שווי הקרקע, ללא מרכיב הפיתוח.
את הגולשים, ומוסרת אינפורמציה לא נכונה. תחשבי כמה עוגמת נפש את גורמת לאלה ששילמו עפ"י החוק 5% אבל לאחר קריאת הודעתך חושבים ששילמו יותר מידי, אוכלים את הלב, מרגישים פראיירים וכועסים על עורך הדין שלהם.
אולי תנסי לכבד דעות אחרות ולא להשמיץ וכן, שווה לבדוק אם שילמתם מס מיותר - הצלחתי להחזיר להורים שלי 27 אש"ח של מס רכוש שנגבו מהם שלא כדין עבור תקופה בה הקרקע שבבעלותם לא הייתה חייבת במס .