מס רכישה

gselka

New member
מס רכישה

מהם ההטלים שיש בעת רכישת קרקע בהנחה שאין לי בית או דירה נוספת וכיצד הם מחושבים?

ittayd

New member
מס רכישה - 5% מגובה העסקה

על קרקע לבניה צריך לשלם גם פיתוח. במסגרת המו"מ תקבע אם אתה משלם או המוכר. כל השאר צריך המוכר לשלם (היוון, מס שבח, היטל השבחה)

mister500

New member
למה ?

וילידי הארץ ? שעשו צבא, מלחמות , מילואים ..טוב, נו...הם לא נחשבים ממילא הם תמיד משלמים את המחיר.

dan0005

New member
בכדי לעודד עליה

אגב, חלק גדול מהעולים משרתים בצבא ואם לא הם אז ילדיהם שיגדלו ישרתו.

tacher

New member
עד כמליון ש"ח אין מס רכישה

http://www.finance.gov.il/taxes/docs/horm03-09.pdf בנוסף, באזורים מסוימים בארץ יש תוספות על הפטור, לגשת לעו"ד מקרקעין. למס השבח, היטל ההשבחה וההיוון יש להוסיף מיסי רשות מקומית (יש עיריות שמחייבות במעמד הבנייה על תאורת הרחוב העתידית וכו')

tacher

New member
זה נכון לגבי נכס המיועד למגורים

בתור מי שקיבלה את הפטור על קרקע לבניה

ayeletks

New member
האם תוכלי לפרט

די הפתעת אותי. למיטב ידיעתי הפטור ניתן ל"דירת מגורים מזכה". אנחנו שילמו על הקרקע 5%. אשמח לדעת אם יכולנו אחרת. אולי ניתן לקבל החזר.

טריפרי

New member
אין מדובר ברכישת מגרש, אלא דירה/בית

אני ממליצה לא להטעות את הגולשים. https://www.shaam.gov.il/simulator_mekarkein/ כאן תקבלו את התשובה. באופן כללי, ללא התחשבות בפטור וכיוצא בזה, רוכשי קרקע למגורים ישלמו 5%, כאשר במידה והפיתוח עדיין לא בוצע, משלמים רק על שווי הקרקע, ללא מרכיב הפיתוח.

tacher

New member
שוב - ההמלצה שלי היא עו"ד למקרקעין

הנה בסיום תשובתך כבר סייגת את מה שאמרת בתחילתה

טריפרי

New member
אין קשר לפטורים - המסמך שצירפת הוא לא רלוונטי

ופטורים קיימים להרבה אוכלוסיות - נכים, נפגעי פעולות איבה וכו. זה עדיין לא הופך מגרש לדירת מגורים.

טריפרי

New member
זה לא וויכוח על צבע שער מועדף - את מטעה

את הגולשים, ומוסרת אינפורמציה לא נכונה. תחשבי כמה עוגמת נפש את גורמת לאלה ששילמו עפ"י החוק 5% אבל לאחר קריאת הודעתך חושבים ששילמו יותר מידי, אוכלים את הלב, מרגישים פראיירים וכועסים על עורך הדין שלהם.

tacher

New member
זו דעתך

אולי תנסי לכבד דעות אחרות ולא להשמיץ וכן, שווה לבדוק אם שילמתם מס מיותר - הצלחתי להחזיר להורים שלי 27 אש"ח של מס רכוש שנגבו מהם שלא כדין עבור תקופה בה הקרקע שבבעלותם לא הייתה חייבת במס .

טריפרי

New member
להודות בטעות זו לא בושה - נסי זאת

זה יכול ללכת ככה: "כאשר אמרתי [עד כמיליון ש"ח אין מס רכישה] התכוונתי לרכישת דירה ראשונה". את רואה, זה קל.

למעלה