מס על גיטרות מארה"ב?

avico441

New member
מס על גיטרות מארה"ב?

אבא שלי עכשיו בארצות הברית, ואני צריך להחליט עד מחר אם אני קונה בס מארצות הברית או לא (חשבתי על Streamer Standard 4-String של WARWICK). השאלה היא אם יש מס על הבאת גיטרות או לא? אשמח לקבל תגובה מהירה, כי אני חייב להחליט על זה מחר. תודה רבה מראש =)

yotamn9

New member
תלוי איך הוא מביא את הגיטרה

אם הוא מביא אותה איתו כמו מזוודה, אז זה תלוי באנשי המכס בשדה תעופה. יכול להיות שהוא יעבור בלי בעיות ויכול להיות שהם יבקשו ממנו לשלם מע"מ של 15.5%. אם הוא יקנה, ויביא את הגיטרה במשלוח נפרד, אז רוב הסיכויים שתצטרך לשלם מע"מ של 15.5%.

avico441

New member
תודה על התגובה

אם הוא יביא את הגיטרה בתוך קייס?

yotamn9

New member
זאת הכוונה שהוא יביא את הגיטרה איתו

הוא פשוט צריך לעבור במסלול הירוק עם הגיטרה בצורה טבעית ולקוות שלא יבקשו ממנו לעצור.

yotamn9

New member
בעיקרון

אני חושב שגם אם הוא יצטרך לשלם את המע"מ, המחיר של הגיטרה ייצא יותר זול במארץ.

Y036

New member
זה מע"מ ומיסים

וגם לא בטוח, אם אין לו קבלה או משהו כזה, כתוב אצלם את המחיר בארץ וככה הם לוקחים. לא ממש יודע איך כל העסק הזה עובד, שפשוט יעבור במסלול הירוק ויהיה ראש קטן

yotamn9

New member
אם אתה מתכוון למע"מ+מכס

אז את המכס על גיטרות ביטלו ממזמן. ואין עוד מיסים שצריך לשלם. בכל מקרה, כדאי להחזיק את הקבלה בתיק, ובכלל לשמור את כל המסמכים בתיק אחר, ולא בתוך הקייס, כדי שהם לא יחשבו שהיא חדשה.

terje

New member
לא יודע מה

הקו הרשמי הנוכחי של רשויות המס, אבל לא מזמן נכנסתי עם 3 גיטרות חדשות מארה"ב ואף אחד לא הניד עפעף.. אמר לי גם פקיד מס בשדה, "אוף דה רקורד" שאנשים פרטיים לא ממש מעניינים אותם שם, הם שם יותר בשביל לעלות על הברחות כסף, ודברים מסחריים, למרות שאני בטוח שאם אתה עובר על החוק יתנו לך קנס, אבל לא אותך הם מחפשים.

למעלה