מס' כתבות מעניינות

lightflake

New member
אני לא אמרתי לך מה לעשות

אני בהחלט חושב שטוב שתמשיך להתרחק מזה כמו מאש
&nbsp

ספרנו1

New member
גם מתח וזיהום אוויר גורמים למוח נזק

ואתה לא עושה כל שביכולתך כדי להימנע מהם.
לעיתים בוחרים לחיות אורח חיים שבגדול אנחנו מאמינים שיהיה לנו טוב לחיות על-פיו, על אף שהוא כולל גם נזקים.

מודטחדש

New member
חחחח. טוב אתה!

אני מתרגל את הדבר היעיל ביותר (כפי שהוכח אובייקטיבית וסובייקטיבית) לנטרל מתחים וחרדות. לגבי זהום אוויר, יצאתי מתל-אביב, למקום פחות מזוהם. בחירה במקום שאין בו זהום אוויר, אצטרך לגור למעלה באלפים... אז יש לפעמים אילוצים. שימוש או המנעות מקנאביס או סמים אחרים זו כבר הבחירה החופשית שלך - להשתמש או לא להשתמש - (כמו שאמר שייקספיר) זו השאלה.

ספרנו1

New member
גם אני מתרגל מדיטציה טרנסנדנטלית

(לשמחתי. אומנם רק חודש, אבל מקווה להתמיד בכך גם בהמשך), אבל כל הכבוד לטכניקה, יש הרבה דברים נוספים שיכולים לצמצם תחושת מתח שאני בספק גדול אם אתה מבצע, או לחלופין נמנע, מכולם. עוד לא עברת לפינה מבודדת בגלובוס, ואני משוכנע שבעצמך תוכל להצביע על דברים נוספים שאתה עדיין לא עושה או עושה שמרחיקים אותך מחיים עם מה שפחות מתח.
&nbsp
אתה מזכיר לי את הטבעונים (ואני בעצמי טבעוני) שמטיפים לכל על כך שהם צורכים מזון מהחי, וזה למרות שהם בעצמם (המטיפים) לא עושים ככל שביכולתם לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית שלהם, שגם היא מביאה למוות וסבל של בעלי חיים. אם החלטת להימנע משימוש בסמים בשל הנזקים שיש לשימוש כזה, זה טוב ויפה, אבל למה להחליט עבור האחר שעל אף היתרונות שהוא מוצא בסמים הרי שהחסרונות לא שווים את זה?

מודטחדש

New member
אני מאחל לך את מלוא ההצלחה

בתרגול שלך. מתח הוא לא רק "תחושה". הוא נזק פיזי שנגרם למערכת העצבים כתוצאה מעומסי-יתר. יש הרבה דברים שמפחיתים מתחים. (ראה את התמונה). יש מה שלא תורם כלום. יש מה שעושה את זה בסדר. מה שעושה עבודה טובה. ו...יש מה שעושה עבודה מעולה. כל דבר אפילו תרופות דמה - פלצבו, משפיעה במשהו. מה שתעשה שיפחית את רמת המתחים הוא צעד קדימה.
החיים המודרניים של היום, אנחנו, למרות הכל, למרות כל ניסיון ורצון שלנו, חשופים למתחים. זהום אוויר (אני לא יכול להמשיך לעבוד בחברת ההייטק בה אני עובד על הר נפלא בגליל או בנגב, אז בלי ספק אני חשוף לאגזוזים של המשאיות והאוטובוסים ואפילו "רק" של מכוניות בתל אביב), אוכל מזוהם, הנדסה גנטית...דברים שגם אדם שחי חיים טבעוניים לחלוטין, חושף את עצמו למתחים. השאלה שלי, למה במתכוון להוסיף למתחים שלנו כשיש ממילא הרבה דברים שמזיקים לחיים שקשה מאוד להימנע מהם? למשל על ידי שימוש בסמים?
אני לא מתכנן לאף אחד את החיים. בקושי לעצמי. כשאני כותב בפורום כאן על הנזק של הסמים, אני כותב כדי לידע. מי שלא מספיק חזק להיגמל מסמים, מטבק, מאלכוהול, ממזון תעשייתי... (לא צריך להמשיך, נכון?) לפחות שידע שגם אלה גורמים לו נזקים.
בפורום כזה, שנקרא "פורום מדיטציה" חשבתי לתומי, שיש בו אנשים שהתפתחות רוחנית חשובה להם. אם המדיטציה שלהם מספקת להם התנסות הרבה יותר עצמתית מכל סם שהוא, למה למרות זאת להמשיך ולהשתמש בה? אם למרות התרגול במדיטציה הם זקוקים לדבר הנורא הזה שקרוי "סמים"?

ספרנו1

New member
תודה.

לגבי שאלתך "למה". אתה יוצא מנק' הנחה שהמדיטציה מעניקה "התנסות הרבה יותר עוצמתית מכל סם שהוא". השאלה האם זה בהכרח נכון, והאם זה אחד על חשבון השני או שאולי יש יחסי גומלין ביניהם וסמים יכולים לתרום במשהו (כן, לצד הנזק שאולי יש בנטילת הקלים שבהם).

מודטחדש

New member
ביום האחרון של הקורס, כשלמדתי

מדיטציה טרנסנדנטלית, מכל ההנחיות שבעולם, לגבי תזונה, אורח חיים, מה לשתות או מה לא, איך להתלבש... עליהם לא הייתה שום הנחייה למעט "עשה מה שעושה לך טוב". הייתה בכל זאת הנחייה לגבי סמים. אני הפסקתי עם זה עוד לפני הצבא. אבל שמעתי את מה שכתבתי ממודטים ותיקים גם בתחום המדיטציה וגם בתחום הסמים. לגבי ההתנסות, שום התנסות, אפילו תהיה הנפלאה ביותר ביחסי, לא יכולה להשתוות להתנסות במוחלט. נסיתי כמה וכמה סמים בנעורי, טרנסנדינג אחד אפילו לא לגמרי בהיר, שווה הרבה הרבה יותר מהטריפ הכי נהדר שאי פעם חוויתי. שוב, כמו שלמדת, משום שהמדיטציה הטרנסנדנטלית היא תהליך לגמרי טבעי, ולעזור לטבע אי אפשר, לכן שום דבר חיצוני לא יכול "לשפר" את התרגול. רק תום לב, ולהניח לטבע לבצע אותו עבורנו.

ספרנו1

New member
מריחואנה מופקת מצמח, ולכן טבעית לחלוטין.

מעולם לא ניסיתי סמים, אבל אני שוקל לנסות. אלא אם כן אחווה משהו מעניין בהשפעת המדיטציה (לא מאיים
). בינתיים חלף חודש ולא הרגשתי משהו מיוחד, רק תחושת רוגע יחסית, ומפעם לפעם גם סחרור נעים (מעניין שאת הסחרור הזה אני מרגיש דווקא ב-2 דק' השהייה שאחרי המדיטציה עצמה..מוכר לך?).

מודטחדש

New member
גם אופיום מופק מצמחים.

גם פטריות הזייה הן צמח (נבג)... ממליץ לך, אם לא התנסת בסמים, להמשיך ככה. שום דבר טוב לא יכול לצאת מהם.
האם בחודש שאתה מודט היית 4 פעמים בצ'קינג? זה מאוד מאוד משמעותי, בייחוד "אם
לא הרגשת משהו מיוחד​
". ה-"
תחושת רוגע יחסית​
", היא משהו שרבים שמתרגלים סוגים שונים של מדיטציה היו רוצים אותה. לגבי הסחרור הנעים, טוב שתשאל את המורה שלך. אני לא יודע. גם לא זכור לי שהרגשתי משהו כזה.

ספרנו1

New member
אני מתרגל כחודש ללא צ'קינג

(מסיבות התלויות בי, שלא אפרט), אבל בעוד כשבוע אני מגיע לצ'קינג ראשון (ואחריו האחרים), ואני אעלה את הנקודות. תודה

ינוקא1

New member
סמים הם כלי - לפעמים נכון להשתמש בו , לפעמים לא.

בגדול , סמים עוזרים לנו לשנות את התפיסה לנקודת תפיסה אחרת.

זה טוב לאנשים "מקובעים" שצריכים להיפתח לאפשרות שהעולם הוא "קצת יותר" ממה שהם חושבים.
(במילים אחרות : שהמציאות היא "קצת יותר" מהטמטום שלהם).

אך זה יוצר לאורך זמן "תפיסה מפוצלת" : נוצר מצב בו קיימת "תפיסת המציאות ", ולידה "תפיסה אחרת".
ולאורך זמן המדובר במצב הרסני למוח.

כי המוח איננו רגיל ל"תפיסה מפוצלת" , ומעוניין ב"אחידות של התפיסה" - ולכן הוא ינסה לגשר על הפער בין המציאות הרגילה לבין מציאות הסם.

(תפיסה מפוצלת היא מצב "בזבזני באנרגיה" - כי התפיסה במקום להיות "כדור" אחד , מתפצלת ל"שני כדורים" מנותקים זה מזה. זאת אומרת שהמוח צריך כעת לתחזק שתי מערכות תפיסה מנותקות , כשאחת מהן איננה המציאות הרגילה.
לכל מערכת תפיסה יש "מעטפת" ותחזוק כזה של שתי "מעטפות" מבזבז את האנרגיה. לכן המוח תמיד ישאף ל"תפיסה אחידה" , ולאחד את חוויות המציאות ל"כדור" אחד)

אם המדובר באדם עם תודעה גמישה וחזקה , הוא יצליח בכך.
אבל אם המדובר באדם "רגיל" , הוא לא יצליח בכך והתודעה תישאר מפוצלת.

כאמור , תודעה מפוצלת זה מצב בזבזני באנרגיה ולא בריא. ובמקרים חמורים נוצר אפילו "קרע" בתודעה מחוסר היכולת לגשר בין החוויות - קרע כזה יוצר סכיזופרניה.

דרך בטוחה יותר מאשר סמים היא תרגולים שונים העוזרים להרחיב את תפיסת המציאות. תרגולים העוזרים לנו להגמיש ולחזק את התודעה , שתקלוט יותר אפשרויות , ותרחיב את "תפיסת המציאות" שלנו.
כל לימוד רוחני אמיתי הוא טוב לזה , עיסוק באומנות , מדיטציה , צ'י גונג , מתמטיקה וכו' וכו'.

אך לאחר שאדם למד ותרגל תירגולים כאלו , יש מקום מסוים לסמים - כי כאשר התודעה גמישה וחזקה , הסמים יכולים לשמש כ"מקפצה" עבור האדם :
הסמים מקפיצים אותו לנקודה מסוימת לכמה רגעים , ואחר כך כשהוא חוזר לאני הרגיל שלו , הוא ילמד להגיע לנקודה הזו בלי סמים.

אך שוב , הכל תלוי בגישה.
גישה כזו לסמים מאוד שונה מהגישה של אדם שמחפש "סטלה".
זוהי גישה של אדם שמבין מה הוא עושה , אדם שמבין מה הסם עושה בתודעתו , מתייחס לסם בכבוד , ומשתמש בכלי הזה בצורה "אסטרטגית" ומושכלת.

(הערה :
כותב שורות אלו מעולם לא התנסה בסמים , אך גם שורות אלו וגם הדימויים המוזכרים בהן נכתבו מתוך מצב תודעה שרוב המשתמשים בסמים היו חולמים להגיע אליו.....
כותב שורות אלו גם איננו פוסל את האפשרות של שימוש בסמים , ברגע שיראה שזה נכון עבורו)

Mist2

New member
זה כלל לא משנה האם סמים יכולים להועיל לנו

כיוון ששימוש בהם ללא הדרכה, במקרה הטוב לא יועיל ובמקרה הרע יזיק מאוד.
ובפעם האחרונה שבדקתי, דון חואן כבר לא בסביבה...

ינוקא1

New member
פרקי אבות ד' ג' :

"הוּא הָיָה אוֹמֵר:
אַל תְּהִי בָז לְכָל אָדָם,
וְאַל תְּהִי מַפְלִיג לְכָל דָּבָר,
שֶׁאֵין לְךָ אָדָם שֶׁאֵין לוֹ שָׁעָה,
וְאֵין לְךָ דָבָר שֶׁאֵין לוֹ מָקוֹם."

(גם סמים בכלל זה).

דון חואן איננו המדריך שלי , המדריך האמיתי של האדם נמצא בתוכו.
כאשר האדם מתכווין להיות שליח , למלא את יעודו בעולם , ההדרכה באה אליו באופן טבעי.
בדיוק כפי שחיה נמשכת באופן טבעי לאוכל המתאים עבורה , הוא ימשך לאנשים ולדברים שיקדמו אותו.

זה נכון שלא הייתי ממליץ על סמים בתחילת הדרך , אבל יש לזה מקום כאשר זה נעשה מתוך הבנה ובאופן מושכל.

Mist2

New member
ינוקא אני מצטער

כאשר אתה מגיע לרמה שאתה יכול לגשת לדברים עם הבנה ובאופן מושכל, אתה כבר לא זקוק לסמים כדי להתפתח.

העבודה עם סמים מיועדת לאותם אנשים שזקוקים לכלי חיצוני וקיצוני שיוכל לאפשר להם את תחילת העבודה העצמית.
ובמצבם זה ללא הדרכה, הסמים יובילו אותם למקום בהרבה יותר חשוך והזוי.

קצת קשה לי ההשוואה בין מזון טבעי של החיה לבין צריכת סמים...

ינוקא1

New member
פירטתי קודם שני מצבים

בהם לדעתי יש מקום לשימוש מושכל בסמים.

האחד הוא בתחילת העבודה כפי שכתבת , וגם אני חושב שצריך הדרכה עבור זה.

השני הוא בהמשך העבודה , דווקא אצל אדם שהגיע לרמה גבוהה בכוחות עצמו.

הדימוי שעולה אצלי בראש זה כמו קרס על חבל שאתה משליך אותו כדי "לאחוז" בנקודה מסוימת כשאתה מטפס על הר.
אומנם אחר כך אתה צריך לטפס בעצמך , אבל הקרס נותן לך "נקודת אחיזה" במקום גבוה ממך.
כך גם הסם יכול לתת לך הצצה אל משהו שעדיין לא הגעת אליו , ואחר כך אתה בכוחותיך צריך לעלות לשם.

אם הבנת את כוונתי , מה טוב.
אם לא , כנראה שאינך צריך זאת.

למעלה