מס' כתבות מעניינות

ספרנו1

New member
מס' כתבות מעניינות

9 REALIZATIONS PEOPLE EXPERIENCE AFTER CONSUMING AYAHUASCA
http://thespiritscience.net/2015/08/22/9-realizations-people-experience-after-consuming-ayahuasca/

If This Video Doesn’t Prove To You That Russell Brand Is An Awakened Man Nothing Will
http://educateinspirechange.org/spirituality/russell-brand-awakened-man-spiritual-video-collection/

Banned TED Talk: Graham Hancock – The War on Consciousness
http://www.collective-evolution.com/2013/04/11/ted-bans-graham-hancocks-talk-on-consciousness/

s i s u

New member
יש לי מה לכתוב על סמים ככלי רוחני, אולי מחר. בינתיים תודה!!

:

ספרנו1

New member
אשמח לקרוא

s i s u

New member
טוב, אז זריז מהמותן :)

מה שהיה כתוב על האיואסקה חוויתי כמעט 1 -1 עם קנאביס רפואי.
כי הייתי מוכנה לזה. ורק לזה. שימוש ככלי רוחני.
היו לי הכלים, המידע, כמה גלימפסים כבר בלי, כנראה רציתי פוש.
וקיבלתי חופן נאה.
לשמחתי קיבלתי גם בלעדיו.
אבל מתישהו זה הלך ופחת, הוא עשה את שלו.
לדעתי צריך לדעת מתי להתנתק, להודות על העזרה, ולהמשיך לבד.
הדעות שלי מתחלפות לגבי זה לסירוגין אבל בדבר אחד אני בטוחה
סמים צריכים להיות פתוחים רק למי שזה מתאים לו
וזה מצריך פיקוח ולכן זה יפול כי מי יקבע וכו'.
אני לא יודעת על מוארים שהתעוררו מסמים, אולי חוץ מראם דאס
אם כן, מן הסתם זה יהיה שקרי וההכרה תחזור להדבק למחשבות במקום עם הקיום
מה שקורה עם השמאנים, זה אני לא מתמצאת.
אולי הם יחידי סגולה או שהם מוארים רק לפרקים, תחת נטילת הפיוטה והאיואסקה.
נראה לי שזהו בינתיים.

s i s u

New member
סייגים

לגבי הליגלייז. לא ברור אם צריך להיות הגבלות. זה נושא נרחב.
לגבי ראם דאס, אם כן או לא התעורר דרך סמים, אצלו מסתבר זה לא היה שקרי
לגבי הוידיאו שהוסר מטד...קשה להאמין. הרי זו לא פעם ראשונה שמישהו יצא עם זה החוצה
&nbsp

lightflake

New member
ראם דאס נראה לי לא לקח סמים שנים רבות

ורק לפני כמה שנים היה לו שבץ מוחי וזה מה שהעיר אותו (אמיתי או לא שכל אחד ישפוט לעצמו זה הסיפור עד כמה שידוע לי)
ממליץ על הספר הישן שלו Be Here Now שכבר הפך לקלאסיקה בתחום
שם הוא גם מתאר את כל עניין הLSD כשהוא עוד היה פרופ' לפסיכולוגיב בהארווארד מתאר את ההתנסויות שלו ושל חבריו ואיך הוא הבין שזה לא מספיק ואז נסיעה להודו ופגישה עם גורו בהודו (ונתן לו לאכול הרבה אסיד חחח ) ספר כתוב בצורה די קלילה ומצחיקה
ואז כל הספר מתהפך לציורים ממש יפים שמסבירים הרבה נושאים ואז הספר חוזר לכל מיני תיאורים פרקטיים תרגולים/תזונה/נשימות/מדיטציה....
&nbsp
למי שמתעניין בנושא

s i s u

New member
יש לי את הספר, הזמנתי לפני שנים. הוא מרתק ומוזר לאללה..

וראם דאס להבנתי התעורר לפני השבץ. אני אישית מתה עליו ועל חבורתו הביטניקית זל
מצד שני LSD יכול בהחלטי לדפוק. כמו שקרה לזמר רוברט וייאט
שהאמין שהוא יכול לעוף והפך לנכה על כסא גלגלים
https://www.youtube.com/watch?v=4vmncV7MgcQ

ספרנו1

New member
לגבי הוידאו שהוסר מטד

כשאת כותבת שקשה להאמין, למה את מתייחסת?

s i s u

New member
לא ידעתי שקיימת צנזורה בטד בנושא הזה כי היו תקדימים

lightflake

New member
יש לקהילה המדעית בעיה גדולה עם מידע סובייקטיבי

ולא בכדי, הוא מדבר שם בעיקר מתוך חוויה אישית של צריכת סם שנחשבת מבחינה מדעית להזייה לכל דבר ומתוך ההזייה הזו הוא מוציא מסקנות (כי "אלת האיוהסקה אמרה"... או משהו בסגנון הזה..) זה די בעייתי לעיכול לכל המערכת שנקראת מדע, הם יכולים להכניס את זה תחת איזו כותרת אבל לתת לאדם לגבש עמדות מתוך התנסות פרטית של דמיונו מחזיר את המדע אחורה לתקופה של נביאים/אורקלים/מכשפים/רואי נסתר וכו... בקיצור לתקופה הפרה-מדעית, תקופה שנחשבת על ידם לחשוכה
אותי אישית זה עניין אבל אני יכול להבין מדוע באתר הרצאות שרוצה לראות את עצמו מבוסס על מדע לא ישמחו לפרסם את זה כמו שלא יפרסמו איזו מגדת עתידות או מתקשרת שמדברת מתוך חזיונותיה

ספרנו1

New member
מצד שני, חוויות שימוש באיאוסקה

נשמעות דומות מפיהם של משתמשים שונים, כך שזה לא לחלוטין סובייקטיבי.

lightflake

New member
נכון, מבחינה מדעית זה עדיין בעייתי כמו כל מדעי ההתנהגות

בכל מקרה אם המרצה היה מתאר השוואה בין החוויות של מספר אנשים עם איוהסקה ומנסה מתוך הקשר הזה לפתח תיאוריה זה היה מתקבל הרבה יותר טוב לדעתי, כאן אתה רואה שהוא כלל לא אובייקטיבי, תסתכל מבחינה רגשית הוא נשמע קצת כמו נביא זעם, כלומר יש לו אג'נדה מאוד אישית לגבי הרבה נושאים כך שחלקים גדולים מההרצאה זה יותר כמו הרבה סרטוני קונספירציות שאתה יכול למצוא בשפע ביוטיוב, לא כל כך מתאים לאתר רציני... ומזכרוני הוא גם זולג פה ושם ממש לאותם מושגים שהומצאו ע"י חובבי הקונספירציות, כאילו שיש איזו קהילה של אנשים רשעים שיושבים ומתכננים כיצד לשלוט באוכלוסיה ע"י סימומם בתרופות פסיכיאטריות.... המציאות לא בדיוק עובדת ככה... אני אמנם מסכים שהקלות שבא היום הולכים לפתרון הכימי במקום להתמודד עם הבעיות בצורה אחרת היא לא בריאה לאותם "מטופלים", וזה במיוחד כואב כשמדובר על ילדים שבמקום שמערכת החינוך תדע איך להתאים עצמה אליהם אז פשוט "מרגיעים" אותם עם סמים פסיכיאטרים ובדרך אגב גם מלמדים אותם שדרך ההתמודדות עם בעיות היא באמצעות סמים! אז אחרי שהם יהפכו לבוגרים איך אפשר יהיה לצפות מהם לפתור את בעיותיהם בצורה אחרת...
אבל תכלס לפי דעתי ההרצאה הזו ספציפית באמת לא מתאימה לאתר TED וזה שהורידו אותה לא הופך אותה ליותר חשובה כמו שאתה קצת ניסית לתאר פה, כאילו "ענקי התאגידים בעלי האג'נדה לשליטה באוכלוסיה" הפעילו לחצים וכו' וכו' כמיטב מסורת חובבי הקונספירציות... אני מבין את המשיכה לזה והיא נובעת לדעתי מתחושה נכונה של "משהו לא בסדר בחיים" אבל מוטב שהתחושה הזו תביא אדם לחקירה עצמית מאשר לחיפוש האשמים בעולם החיצוני... ותחשוב על זה

מודטחדש

New member
סמים גורמים למוח נזק

משום שהמוח הוא הכלי שמביא אותנו להארה, נזק למוח פירושו נזק להארה.

מודטחדש

New member
הגיון צרוף שמגיע ממוח לא מסומם

אבל אתה כמובן יכול להחליט שסמים מפתחים את התודעה שלך... אם תרצה שהמוח שלך, בייחוד קליפת המוח הקדמית (המנכ"ל של המוח) ייראו כמו גבינה שוויצרית, אתה בדרך הנכונה עם סמים, אפילו עם קנאביס.

s i s u

New member
אתה וודאי יודע שכמו שיש דעות והוכחות בעד יש דעות והוכחות נגד

מודטחדש

New member
מסכים איתך ב-100%

דעות יש רבות ושונות. הוכחות מדעיות הן חד-משמעותיות. קחי כל אחד, בדקי עם MRI את המוח שלו (בהתמקדות על כמות זרימת הדם לחלקי המוח השונים). תני לו קנאביס, ובדקי אותו שוב אחרי מספר שבועות לא גדול. תראי את התמונה שצרפתי קודם.

lightflake

New member
יש מחקרים שמראים ההיפך

כמות קטנה של קנאביס שיפרה את פעילות המוח לעומת כמות גדולה שהפריעה, גם זה רק באופן זמני. אין לי כח לחפש לך אם זה מעניין אותך חפש בעצמך, אבל האמת שזה כבר דיון שגוי כי השאלה היא מה אדם מקבל מפעילות כלשהי לעומת מה הוא מפסיד ולא רק לדבר על ההפסד, ועד שלא תנסה בעצמך לעולם לא תדע (ואין כאן שום המלצה לנסות, אני באמת לא חושב שזה נכון לכל אחד, אמנם לעומתך אני לא קובע קביעות נחרצות לגבי מה טוב ומה לא טוב באופן גורף לכולם, אם כבר אז אני מאמין שכל מה שקורה הוא תמיד טוב, לא משנה מה הדיעות שלנו לגבי זה, סמים על שלל סוגיהם תמיד היו חלק מההתנסות האנושית ותמיד יהיו, לשלול את זה בצורה גורפת זו בורות)
&nbsp
&nbsp

למעלה