מסר חשוב

צלליתה

New member
אין לי מושג מה קרה בימים האחרונים

שהתמונה הזאת מופצת בפורומים ובמייל. התמונה צולמה ב 1994 כלומר, לפני 12 שנה קארטר מת לפני 12 שנה מה שאולי צריך לזעזע אותנו שלקח לנו 12 שנה להזדעזע

12 שנים

אולי משום שרק עכשיו נחשפנו אל התמונה ואל הסיפור. קיבלתי את המייל הזה לפחות פעמיים. קשה לחזור לשיגרת היומיום. אנחנו חושבים מי משלם עבור הקפה בדייט, ובעולם הגדול חיים אנשים וילדים שאין להם אפילו חצי פרוסת לחם. והעולם שותק. וגם אנחנו. בא לי לבכות.

זה נמשך גם היום

קיבלתי תמונות מזעזעות מהתקופה האחרונה ולא בטוח שזה מזיז למישהם, מנידים ראש מתוך הבנה, מזדעזעים, כותבים כמה זה נורא אבל לא עושים דבר. מודה, קטונתי מלעזור, לשם כך יש ממשלות ואירגונים, אני יכול לעזור רק בתרומה אם תתבקש. וזה לא רק רעב, זה גם איידס בהיקף נורא, צרעת, רצח עם, אונס...איום ונורא.

בלסימה

New member
שבת שלום, הלקח שאני למדתי מזה,

הוא מה שכתב הצלם ביומנו,שהוא מבטיח לא ליזרוק אוכל יותר, את זה אני מפנימה בי הלכה למעשה, אולי אם יותר אנשים יצרכו פחות אוכל מיותר,שניזרק סתם כך וחקלאים יפסיקו לחסל אוכל מיותר, יבינו כל המדינות והאנשים באופן פרטי,שבורכו באדמה פוריה ובהשכלה לעבד את אדמתם. יתחילו לחשוב גם על אחרים שזקוקים וסובלים מרעב עד היום הזה. המודעות לזה, היא החשובה בעינין.

לא מדויק בלסימה

יש שאינם זורקים אוכל מתוך חוויה טראומטית שעברו בחיים, ראי למשל את ניצולי השואה, הסבל והרעב נתנו את אותותיהם בנפשם והחוויות האיומות ממשיכות ללוות אותם כל חייהם לכן אפשר להבין זאת. זה שאני לא אזרוק אוכל לא יעזור לאלו שזקוקים לו ואינני מצדיק זריקת אוכל כלל ועיקר אבל זה לא יעזור לנצרכים. מרגע שקנית את האוכל התכוונת הרי להשתמש בו, הקניה נעשתה, אם השתמשת או לא אין לזה כל קשר לאמפטיות שאת חשה לנושא, אילו אמרת "קניתי פחות" ואת יתרת הכסף שנועדה לקניה תרמתי לטובת הענין - נהדר, זאת תרומתת מ"תוך הצלחת שלך".

אני מזדעזעת מכמויות אוכל שנזרקות

בשהות של אמי בבית החולים בשיקום וכיום בבית האבות במחלקה סיעודית כמיות המזון שנזרקות הן גדולות ממש אדירות ואני ממש המומה מכמויות הלחם והמזון ששמו על הצלחת אבל לא נאכלו ע"י הקשישים ונזרקים לפח ממש בזבוז של מזון בכמויות גדולות לא ניתן לאסוף כי חלקו הוא נאכל ומטעמי בריאות לא ניתן להעביר אותו הלאה לאנשים אחרים הם הקטינו את הכמות הניתנת לאנשים אבל עדיין נזרק אוכל טוב לפח

גאיה ק

New member
כן גם אני קיבלתי את המייל

והזדעזעתי(למרות הידיעה שהוא "ישן"),גם מרגישותו של הצלם בכל המובנים) וגם בהקשר הספציפי שלנו כעם..האסוציאציה בלתי נמנעת. יש ארגונים ואמנים שפועלים,אך זה כנראה טיפה בים. לא יאומן! יותר מזה אין לי מילים.

למעלה