אני לא מאמין שאני רושם פה
אבל משעמם לי ולכן שה' יהיה בעדי. ראשית, לכל אלה שתוהים כיצד יש להם דברים:
א) מומינאבא היה נגר {לאורך הסדרה אזכורים שהוא שבנה את הבית} ולכן משתמע מכך שהוא גם הכין את הרהיטים. לגבי תמונות, נברשות וכו' אצא מנק' הנחה שזה הכל ירושות משפחתיות {אגב, הוא לא היה בבית יתומים או משהו כזה? מתי היה בסדרה רגע טלנובלי שהוא מגלה את הדודות שלו והדודים?}.
ב) למומינאמא יש גינה משלה ובאר. כיוון שהמומינים אוכלים עשבים {ועדיין יש להם מידות של אלוהים ישמור}, אין להם צורך בבשר. הם מתיידדים עם כל דבר שנחשב אכיל. כן, גם צמחים. אבל הם אוכלים אותם בסוף וזה חמוד

. יש בעמק מכולת ויש גם עבודות (דוור, מפקח, זונה), אז יש אפשרות להרוויח כסף. אגב, התיק שלה מכיל תרופות וכל מיני דברים למקרה ויהיה בהם צורך, כמו חוט ומחט אם נקרע משהו. מומין אמא תקוע במטבח או בתפירות וניהול משק בית אני מניח בגלל שהספר נכתב ב-1945, באותה תקופה היו רבים שהאמינו שזהו ייעודה של האשה (אישית, אני סבור שנשים יירשו את הארץ בסופו של דבר), ולכן היא נשארה הפראיירית של המשפחה. .... ממממ, נושא חדש: כסף! כסף מקושר למאבקים, כוח, מעמד, סמן תרבותי והשולט באדם. הדמויות בתוכנית נקיות מכל דבר שאפילו מתקרב לזה, ולכן הכסף לא מעורב בסדרה. לדוגמא, המומינים חמודים ופאזיים כאלה וכסף לא מעניין אותם. וגם לא את סנופקין, כי הוא לא שמע על ריקושט. לעומתם, סרח יודע מה ערכו של הכסף ובשל כך האופי שלו גרוע מאוד. גם סניף יודע מה ערכו של הכסף, אבל שומר על המוסר כי הוא דמות משנית ולא מתפתה להשיג אותו בדרכים לא חוקיות. ואגב, התוכניות שלו לא יפורטו לעולם מעבר ל"ואז אנחנו נהיה מאוד עשירים!". הכסף קושר בסדרה למעמד גבוה- הדודנים של מומינאבא וגב' פליונק האשכנזית. אפרופו היא, זו קריצה לעולם השמרני של הדת. ממ זהו, השעמום הזמני נגמר