מסקנות

מסקנות

אני יוצא מנקודת הנחה שהרב הדוקטור לא בוחל בשקרים ובחצאי אמת, העיקר להוציא משפט תשובה לתגובה. (""איני מכיר אף מקרה של מסע הפחדה של החברה החרדית שלא נגרם בשל אירוע שנראה פרובוקטיבי מצד החוזר בשאלה," הבנתם את זה?? אנחנו יוצרים "אירועי שנאה"...) אז לגבי כל השאלות ש"הרב" לא ענה להם, שבמקרה, ובאורח מקרי, הם היו השאלות אם ההצבעות הגבוהות. - בא נאמר זאת חד וחלק. "אין לו תשובה". עשיתם את זה חברה!

והאם התשובות שענה

עונות על השאלה שנשאלה? ברוב המקרים כל קשר הינו על אחריות הקורא בלבד. האמת שרציתי להגיב כבר קודם, אבל ראיתי שמי שמגיב תגובה שעלולה לערער חלילה את כבוד הרב - נמחקת. מידי פעם אני מרעננת את הדף כדי לראות ששוב אין תשובות עניניות, הוא עצמו כותב 2 עובדות שניתן להוכיח 1. מעמד הר סיני אותו ביקשו שיוכיח, אז הצהרה אינה הוכחה- לידיעתך כבוד הרב. 2. ואני מצטטת:"העם היהודי מזה למעלה מ-3,000 שנה השפיע יותר מאשר כל עם אחר על ההיסטוריה ועל האנושות, בשליחות של להביא את העולם למקום טוב יותר ומואר יותר."- רק יועיל כבודו להסביר לי איך בכלל מוכיחים דבר כזה? הערה: איני מתכוונת להיות צינית או לפגוע ח"ו, אלא שמהכרותי אותו ציפיתי למעט יותר כבוד עצמי. התעייפתי.

mister xy

New member
אני רואה פה שמץ של ביקורת ?

על כך שמחקתי הודעות. תביני, אם הוא כיבד אותנו בנוכחותו עלינו לכבד גם אותו ולתת לו להתבטא בצורה הוגנת ומסודרת.

אני מבינה את השיקולים

אבל קשה לי לראות כיצד נוכחותו כיבדה אותו או אותנו. נראה לי שהוא קיבל הזדמנות מעולה להתבטא בצורהמסודרת רק שמשום מה הוא בכל זאת התבלבל (אני מנסה לחשוב כיצד היינו מתייחסים לכל גולש אחר שהיה נכנס לשרשור וממלא אותו תגובות חסרות קשר). לצערי הוא אפילו לא הצליח להצחיק אותי, ציפיתי ממנו לקצת יותר הומור...... הביקורת בוודאי לא עליך.

mister xy

New member
לדעתי זה ממש זלזול מצידו

מכמה סיבות: א. איחור של שעתיים. ב. גם אחרי שהוא הגיע הוא לא ענה ברצף אלא רק טיפטוף מידי פעם. ג. הוא לא התייחס לשאלות החשובות שקבלו
. אולי זה חלק מקו המחשבה החרדי שמתייג את היוצאים כמשוגעים.

mister xy

New member
ועוד משהו...

אני עבדתי קשה מאד לתת לו דיון מסודר והוגן, מחקתי הודעות בלי סוף, הסתכסכתי עם אנשים, וכל זה רק כדי לתת לו במה מכובדת ושלא ילעיזו עלינו שלא נתנו לו הזדמנות. וככה הוא מתייחס לדיון הזה ? ממש התרגזתי.

לונורא

חבל להתרגז מטיפשותם של אחרים. זה היה די ברור שזה מה שיקרה, היו לי מספיק שיחות עם מחבתים עוד בתקופת היותי מאמינה ודווקא התשובות שלהם הם אלו שגרמו לי להרהר "הירהורי עבירה", אז אנ דווקא מרוצה שהם מאמינים ולשיטתם הם עוד יענשו על זה שהחטיאו אותי (מגלגלים חובה ע"י חייב).....

לילית36

New member
שלום xy שלום לכולם

מאחר ואני הייתי בין המוחים על המחיקות תגובותי, אציין כי אין בליבי דבר כנגדך מיסטר XY . כשקראתי את הרעיון להזמין רב, קצת גיחכתי שהרי כולם יודעים למה כלה נכנסת לחופה. מישהו מהחברים/ות חשב שהרב ישכנע אותו, מדובר באמונה לא בידיעה, אף אחד לא ביקש מהרב שיוכיח כי הרמב"ם באמת חי ונשם. ומי כמוכם יודע כי בעולם החרדי אין הבדל בין מציאות לדמיון, אמת או בדייה, ואתם שידיעותכם לא נופלות מאלה של הרב, לאיזה תשובות ציפיתם. לדעתי הרב הוזמן ע"מ לשמש שק חבטות. תקנו אותי אם אני טועה. שבת שלום

אכן

השרשור יכנס לטאגליינס, ואני אישית אוסיף אחרי השאלות שלא נענו: על שאלה זו לא היתה לרב הדוקטור תשובה. אני בעד לבקש מתפוז להעלות את השרשור לראשי, וכן לתת לינק לשרשור זה ב'בחדרי חרדים' ודומיו.

מה זה "אין תשובה"?

מה הרב אלישיב יגיד אם תפנה אותו לפסקה ההיא של הרמב"ם? אם לא לך, אז כיצד הוא מסביר אותה לעצמו? ברור שיש תשובה כלשהי, יכול להיות שזו תשובה שהוא עוד לא מצא, או שהוא חושב שאנחנו לא נאהב אותה יותר מאי-תשובה, או שזו תשובה שמספקת מבחינתו ואולי תספק גם אותנו אבל הוא פוחד ש"האח החרדי הגדול" יראה אותה ויבוא איתו חשבון. כפי שהוא רמז בתשובתו לי, וכפי שהראיתי בקישור לוועדית יתד, דני נשיא לא בוחל במתיחת ביקורת פומבית על בכירי העסקנים, אבל ביקורת על רבנים הוא כנראה לא מעז למתוח. בכל מקרה, אני בטוח שלכולנו לא היו הרבה ציפיות שייצא מהאירוח הזה משהו שהוא יותר מאשר בידור. גם הוא מן הסתם הבין את זה, ולפחות במשימה של אי-בידורנו, הוא צלח.

שאלה למנהלים

האם הרב קיבל הנחיה להתחיל מהשאלות עם מירב ההצבעות? במידה ואכן התקבלה הנחייה כזו, ניתן להגדיר את הדיון כ"שתיקה כהודאה". הרב התחמק שלא באלגנטיות מהשאלות המהותיות. מעניין שאלו בדיוק השאלות שזכו להצבעות רבות.

למה ציפיתם? שהוא יכין טבלה ויתחיל לספור ידיים

ולדרג מי קיבל 6 ידיים ומי קיבל 5 ידיים? היה ברור שהוא יתעלם מהבקשה הזו והדרך היחידה ליישם אותה הייתה שהמנהלים יסדרו את השאלות מחדש לפי הדירוג. גם אז, כמובן, הוא היה מדלג על שאלות..

אכן.

יתכן שהוא בחר גם להתעלם משאלות עם כוונות מסוימות. יתכן שאינו יודע את התשובות. יתכן שאין תשובות והוא עדיין מאמין בלב שלם בתורת משה, זכותו. יתכן שהוא עסוק נורא, הוא גם הקדים וכתב את זה. יתכן ש... אולי פשוט שמישהו ישאל אותו ישירות, מי דיבר איתו? שיכתוב הודעת סיכום, משהו?

מסקנה אחת שלי

הרב לא הצליח לענות על השאלות הקשות למרות שהוא גם ד'ר.... היו כאן שאלות שהוא בכלל לא התחיל לענות עליהם והיו שאלות שהוא ענה אך לא סיפק תשובה. אבל מה אנחנו מבינים???....

mister xy

New member
יתכן שהוא יחזור לפה מחר

אני לא יודע מה בדיוק התוכניות שלו...

למעלה