מסקנות סופיות שלי!

מסקנות סופיות שלי!

חזרתי לארץ, להחלטות, להתמודדיות... ההתרפקות ואהבה שאני מקבל מחברתי לחיים, נותנים לי ביטחון שאוכל להמשיך לחיות איתה ולהדחיק עוד פנימה את נטיתי. אמנם יש תחושה של החמצה וכאב בויתור מבחירה בחיי אהבה כנים ואמתיים. אך מנגד, תחושת הקלה, בבחירת בית חם וילדים לעתיד. ואולי, בבוא היום, גם ארוויח דת. אך התחושה פנימה, מרה וכואבת מנשוא. ואין לי אף לו אדם אחד לחלוקת איתו את הכאב... אז גם את הכאב אני הולך להדחיק חזרה עמוק לתוכי. נדמה לי שעצם פתיחת הנושא כאן, גרמה לי סבל פנימי רב יותר. אז כאן המקום להיפרד מהפורום בתודה על ההבנה והעיצות. אבל אני מוכרח לכלוא את האמת הזו חזרה פנימה... אני בטוח שרבים יסברו שזו טעות איומה. אבל אל תשכחו שהחלטה כזו אינדוודואלית ומשתנה מאדם לאדם. לא לכל אחד באמת נכון לחיות כהומוסקסואל, גם אם זה טבעו ומהותו הפנימית...

1mOsHiKo

New member
אני מאחל לך בהצלחה../images/Emo70.gif

אי אפשר לשפוט אף אחד במצב הזה. גם לי הרבה פעמים היו מחשבות להדחיק את הרגשות הללו ולהמשיך בלעדיהם. אבל לא ממש הצלחתי והחלטתי שאני צריך להשלים עם זה. למרות שמידי פעם אני מרגיש קושי עצום בהשלמה עם הזהות שלי, אין ברירה טובה יותר לדעתי. אני לא רוצה שהיא תצוץ החוצה בעוד כמה שנים אחרי שאני אתחתן עם אישה והביא ילדים ואז חוץ ממני גם הם יאלצו לסבול את מה שהסתרתי בעקבות הפחד שלי להתמודד עם ההשלמה העצמית בגיל צעיר. אני יודע שזה קשה בטירוף- שיהיה לך בהצלחה

אבל גם אצל זוגות סטרייטים אין ביטוח

גם כסטרייט, אתה עלול למצוא את עצמך, יום אחד, עם משפחה וילדים כשבכלל אתה מאוהב באישה אחרת. אין ביטוח בנישואים. הסיכון ישנו בכל מצב. אני מצידי אשתדל להשקיע ולתת את המקסימום אהבה שאני מסוגל לתת. נכון, זה קשה, אבל זה אפשרי. ולהיות רווק מבוגר כשסביבך חברים נשואים באושר עם ילדים וכו'- יותר טוב?!

1mOsHiKo

New member
../images/Emo26.gifלדעתי

יותר קשה להתכחש לעצמך ולהדחיק פנימה את הרגשות שלך, מאשר לקבל ולהשלים עם עצמך.

ריק בש

New member
אתה חייב להגיד לה את האמת

אז עכשיו אתה הולך להציע לה נישואים ? מבחינה מוסרית, אתה חייב להגיד לה קודם את האמת. על זה נאמר:"לפני עיוור לא תיתן מכשול", ולדעת הפוסקים, ייתכן שאם תתחתן איתה מבלי להגיד לה, אפשר יהיה לטעון שהקידושים אינם תקפים בכלל, כי הם נעשו ברמייה. אני הייתי אומר:"אם נגזר על אדם לאהוב כמו אישה, לפחות שיקבל את זה כמו גבר". זה לא אומר שאתה חייב לנהל אורח חיים הומואי, אבל בהחלט לא אורח חיים שמבוסס כולו על רמייה. לדעתי הוא יוביל אותך בהסתברות גבוהה מאוד לדיכאון ולתחושה של "טוב מותי מחיי".

ריק בש

New member
להמחשת הנקודה

דמיין חברה שבה גברים אוהבים גברים, ומצב שבו גבר אוהב אישה הוא נדיר וזוכה לבוז, ודמיין שבחברה הזו אתה ואהובך "אורי" מנהלים חיי זוגיות מאושרים. עכשיו, אחרי כך וכך שנים של אהבה קסומה מגיע אליך אורי ומודיע לך שמעולם לא באמת אהב אותך, מעולם לא באמת השתוקק אליך, הוא רק פברק את כל מערכת היחסים ביניכם כי התבייש להגיד שהוא רוצה להיות עם אישה מסוימת, שאליה היה מוקדש לבו באמת ובתמים. אתה שימשת לו כיסוי... מה היית מרגיש וחושב אז ?

ודמייני שלעולם הוא לא היה מודה בכך

כרגע אמנם אני לא מציע לה נישואים, אבל במידה ואחליט שכן, אני מקבל עלי להדחיק את הנטיה שלי עד כדי להמית אותה(לא אומר לשנות, אבל לא להרשות לעצמי להתאהב בגברים). עברתי את זה 10 שנים, למה שלא אהיה מסוגל להמשיך עם זה הלאה? ההתפרצות כאן נבעה מהתאהבות לא רצונית ולחץ אדיר מצד הגבר שבו התאהבתי. אם לא הלחת שלו, אולי האהבה אליו היתה דואכת וחיי היו ממשיכים על-מי מנוחות... כל עוד היא לא מודעת לאמת, חייה שמחים ומאושרים, וכך ימשיכו להיות...

ריק בש

New member
אתה לא יכול לדעת איך יהיה העתיד

כמו שלא היה לך מושג שתתאהב בבחור ושזה כמעט ישבור אותך, גם אין לך מושג מה יקרה בעתיד. אתה רק יכול ללמוד מנסיונם של אחרים ולגלות ששקרים מסוג זה מתפוצצים מתישהו. אני חושב שאין לך זכות לקחת אחריות על גורלו של אדם אחר מבלי לשאול אותו. אתי אלון נידונה לשבע עשרה שנים בכלא על זה שגנבה כסף מלקוחות בנק, מה עונשו של מי שגונב מאדם את זכותו לחיות עם מישהו שאוהב אותו ובעצם גונב ממנו כך את שנותיו היפות ביותר.. סלח לי על המילים החריפות. איך תנהל את חייך, איש לא יכול לומר לך. אבל איך אסור לך לנהל את חייהם של אחרים, חובתו של כל אחד לומר לך.

את כועסת בשביל החברה שלי

אין צורך!! היא מבחינתה מקבלת את האהבה שלה. נכון, אם היא תדע זה יהיה נורא. אבל אם אחליט להינשא לה - היא לא תדע!!! העתיד, במובן הזה, בידיים שלי!! אם אחליט להעלים את העובדה, אעשה זאת. וכמו שאני בוחר שלא לספר למשפחתי על הנטיה שלי ובכך להסב להם המשך נחת ואושר, כך אמשיך להסב אושר לבת זוגתי האוהבת - באי הידיעה...

ריק בש

New member
חיים בשקר זה רע

על מאמר התורה "ושמתם את הדברים האלו על לבבכם", אמר הרבי מקוצק שלא תמיד הלב פתוח לקבל את הדברים, אבל לפחות צריך לשים את הדברים על הלב, כדי שאם הלב ייפתח, הם ייפלו פנימה... אני מקווה שלפחות תשים את הדברים שאמרו לך פה בפורום על הלב, כדי שכאשר הוא ייפתח - הם ייכנסו פנימה, יפול לך האסימון ותבין שחיים בשקר זה רע מאוד, בפרט כאשר לא רק את עצמך אתה משקר..

קדשים

New member
על תשקר לעצמך

קראתי קצת ואני רוצה להגיב במלים קצרות המוסקסואליות זה לא מילה נרדפת לאמת, כמו שחיים דתיים זה לא מילה נרדפת לשקר (גם במקרה שלך). בכול מקרה תחשוב טוב, אני מציע שתבדוק אם הקשר שלך איתה לא נובע מהרצון לרפואה מהנגע האומואי. תחשוב אם לא היה לך קשר אם גברים האם היית רוצה בה באותה מידה? אם התשובה היא כן האם אתה בטוח שאתה יכול להשיל מעליך כל תשוקה אל בני מינך. אם התשובה היא כן, אל תספר לה ומזל טוב. אך הכי חשוב על תשקר לעצמך.

יודיX3

New member
../images/Emo7.gif

נאמר כבר הכל.. ברמה האישית אכן יש אכזבה. אני חושב שיש בך תמימות או ליתר דיוק נאיביות (אתה לא תמים- ואתה מודע לפגיעה הממשית ב"חברתך"/אישתך לעתיד) לחשוב שזה באמת יעבוד. אני סקפטי. בכל אופן בהצלחה!

מה יזיק לנסות עוד כמה שנים ארוכות

גם ככה הפסדתי את שנות נעורי באהבות שקריות, והרבה. אז למה לי עכשיו, כבוגר יחסית, להפסיד גם משפחה?! ואם אתה באמת רוצה לדעת ממה נובעת ההחלטה שלי, זו לא תמימות ולא נאיביות, זה פשוט פ - ח - ד !!! זה הכל. מעבר לפחד להפסיד קרובים ולהפסיד חיי משפחה עתידיים. מנסיון בפועל, למדתי שאני ממש חושש, משום מה, לנהל מערכת יחסים עם גברים. זו בעיה פסיכולוגית כלשהי, וזה די ברור לי. מצד אחד אני נמשך לגברים, מנגד אני ממש מסתייג ונרתע מכל מגע איתם. זה מתבטא אפילו בסביבת ידידי הקרובים, אני מוצא את עצמי מוקף הרבה יותר בידידות בנות, מאשר עם בנים. בקיצור, הנושא הזה כ"כ סבוך ומורכב, שאני בכלל לא בטוח שיש לי יכולת להתמודד איתו באמת. כך שחבל לי להפסיד גם זוגיות דו מינית וגם חד מינית. ולגבי החברה, לא יודע מה לומר. במובן העקרוני-מוסרי, אמנם יש כאן פגיעה, אבל בתכלס, היא חיה באושר איתי, וכך תמשיך לחיות! בידי הדבר... תודה, בכל אופן, על ההדעות והתמיכה, לא מאמין שהייתי עובר את התקופה הקשה הזו בלי הפורום.

יודיX3

New member
במקומך לא הייתי פוסל קבלת עזרה

מאנשי מקצוע כמו פסיכולוג. אולי הוא יעזר לך להתמודד עם הפחדים שלך ולגלות אם הם ריאליים.

צר לי על המזומנים בכיסי

גם ככה הלימודים עולים לי הון, להוסיף לזה גם פסיכולוג ואבדתי...

SimsY

New member
הפסיכולוג שיישר אותי

דווקא לא עלה לי אגורה והוא גם יודע לשיר יפה

למעלה