מסקנה מהבגרות:

Putin

New member
במכניקה, השאלה עם הקפיץ

איך עניתם על השאלה הראשונה "מה זאת אומרת שקבוע הקפיץ הוא 100N/M" ?

kobzor

New member
לא הגשתי את השאלה

אבל פתרתי אותה סתם כי נשאר לי זמן מיותר. אני דיי בטוח שצריך לכתוב "המשמעות של נתון זה היא שכח של 100N יאריך את הקפיץ במטר אחד" לא חושב שצריך יותר מזה.

Drenthe

New member
אויש

אני התבלבלתי עשיתי f= 10 ניוטון מה שהוביל לטעות בסעיף שאחריו. אני מניח שעל סעיף זה יורד לנו מחצית ה9 ( 4.5
)ובסעיף שאחריו כלום אם הדרך נכונה. אתם י"א האומנם?

kobzor

New member
מסקנה

חצי מהאנשים שמקבלים 90-99 היו צריכים לקבל 100 אבל נפלו על איזה משהו אידיוטי. מעודד לחשוב שזה לא רק אני הא

מושו 21

New member
איזה יום תאמינו לי לא מאחל לאף אחד יום כזה

הכול הבנתי - גם את הטעויות הקטנות (שלשמחתי לא היו הרבה). רק דבר אחד שאני יכול להשתגע ממנו - שמישהו יסביר לי למה המוח שלי חסום אחרי הבחינה הזאת שלושה שאלונים ב-6 שעות סיוט קיצר - מכניקה שאלה 3 סעיף אחרון - וואי דה פ**ק הגרף לא ישאר אותו הגרף ? מה ההבדל בין הפעלת כוח של 6 ניוטון כלפי מטה להוספת גוף שמשקלו שווה ל-6 ניוטון ? (וכן שמתי לב למילה משקלו ולא מסתו) - המערכת תנוע באותה התאוצה (רק שבמקום בנוסחת כוחות שאני רושם F אני ירשום M3G) ולאחר שחרור הגוף ב-T=6 ימשיכו בתנועה במהירות קבועה ... אני טועה ? כל המורים ששאלתי עד עכשיו אמרו לי שצדקתי - רק יואל גבע והפתרונות שלהם החליטו לעצבן אותי ...

kobzor

New member
המורים ששאלת טועים

גם אני עשיתי את אותה טעות F=ma אמנם הF הכללי על הגוף נשאר אותו F, אבל שים לב שגם הm באגף השני של המשוואה משתנה, והוא גדול יותר. אז התאוצה קטנה יותר. איפשהוא פה למעלה פתרתי את זה וחישבתי את התאוצה.

מושו 21

New member
הלכו 5 נקודות ../images/Emo3.gif

חישבתי עכשיו תאוצה של 3.33 ... טוב נו מה ייאלה לא רואים יותר פיזיקה עד האוניברסיטה לילה טוב

johngalt2

New member
עזוב,

לי הורידו 15 נקודות במבחן במדמ"ח עכשיו כי כתבתי בטעות שם של משתנה k במקום m באחת השורות. ולא היו מוכנים להחזיר לי נקודות "כי אין שום דבר שמראה שהתכוונתי לפתרון הנכון דווקא". וסביר להניח שזה גם עלה לי במצטיין דיקאן... בקיצור, אין מה לעשות. תאמין לי, הבגרות עוד תראה לך כמו משחק ילדים.

Pocahontas91

New member
בשאלה 3 סעיף אחרון,

לא צריך לרשום שהתאוצה קטנה נכון ? מספיק להוכיח שהיא רק משתנה , וזה יגרום לכך שהגרף ישתנה ..נכון? כי בשאלה כתוב האם הגרף ישאר אותו גרף...או ישתנה !!

למעשה,

עוד מעט יש לי בחינות גמר בלינארית 1, ובינתיים הבגרות הרבה הרבה יותר מפחידה אותי...

למעלה