מסקנה מהבגרות:

מסקנה מהבגרות:

אני בנאדם ממש טיפש...
. איך מכל הדברים, דווקא על חישוב שטח של משולש ישר זווית מסכן אני מצליח ליפול?
, אבל לא נורא, כולה בגרות, אה?

kryp

New member
אתה מדבר כל שאלה ראשונה?

באחד הסעיפים האחרונים?

Pocahontas91

New member
שלום

לפי דעתי הבגרות היום לא היה כל כך קשה...סביר ... במיוחד שלושת השאלות הראשונות.. אבל יש לי שאלה.. בשאלה אחת ..בסעיף האחרון, מתי יש לאופנוע וגם למכונית אותה מהירות ?? לי יצא.. 5.55555555555559 ...מקווה שזה נכון :)

kobzor

New member
צר לי לבשר לך

אבל זה ב8.33 אני חושב שאני יודע מה הטעות שלך, במהירות של המכונית הכפלת בתאוצה את t במקום t-5, ויש לה תאוצה (שלילית) רק אחרי 5 שניות של תנועה במהירות קבועה. אגב, גם בתשובות של יואל גבע מופיע 8.33. אני עשיתי את בטעות הכי מפגרת בשאלה 3, טעיתי בסעיף ה'. במקום להציב בחוק השני של ניוטון התחלתי להסביר תיאורטית והסתבכתי וכתבתי זהה בטעות, אני מתבייש בעצמי :( לפחות כל השאר נכון אז כנראה יהיה לי 95.

kobzor

New member
95 במקסימום

עוד יש את הסיכוי שיורידו לי כי לא סיפקתי הסברים טובים או משהו בסגנון. למרות שדווקא ממש השקעתי בהסברים וגם בקטעים החישוביים הסברתי מה אני עושה.

kobzor

New member
אני קצת יותר טיפש

מה הבעיה שלי להציב F=ma למה אני חייב להיכנס להסברים תיאורטיים מטופשים ולשכוח שזה תלוי גם במסה ולא רק בכח השקול

Drenthe

New member
יא אלוהים

אותה טעות. בכלל אם אתה תחשב, התאוצה ב7/6 לא זוכר השניות הראשונות, זהות: 1.5a=15-t 0.5a=t-5 10=2a a=5m/s^2 איפה נוצרה הטעות?

kobzor

New member
מה

רגע m1a=m1g-t m2a=t-m2g אם חישבנו שהכח F1 הוא 5N, אז זה אומר שהמסה של גוף 3 היא 0.5kg. אז m1 הוא בעצם ק"ג אחד a=1-t 0.5a=t-0.5 מחברים משוואות 1.5a=0.5 a=3m/sec^2 חבל שאת העבודה הזאת של 3 דקות שעשיתי עכשיו לא טרחתי לעשות ב30 דקות שהקדשתי לבדיקה של שאר הסעיפים. תזכורת לבגרויות הבאות: לבדוק גם סעיפים שהסברת תיאורטית.

Double U

New member
כנ"ל

באמת שעשיתי טעויות טיפשיות וחבל כי הוגשתי על 98... אז אני לא מצפה לציון גבוה במיוחד. ובכל זאת יש לי שאלה, אולי אתם יכולים לעזור לי. בשאלה 3 עשיתי טעות בכתיבה של המתיחות בחוט וזה גרר טעות בכל הסעיף הראשון וכן בסעיפים שאחרי. יורידו לי על הכל או רק על הטעות בסעיף א'? ואם כן, כמה נקודות בערך? בסעיף 4 הייתה לי טעות חישוב טיפשית שגרמה לטעות בסעיפים של אחרי. כמה נקודות אמורים אז להוריד לי על השאלה? תודה

kobzor

New member
לא מאמין שיורידו לך הרבה על הטעות חישוב

ובקשר לשאלה עם המתיחות, אם את הסעיפים הבאים עשית בצורה נכונה, והתוצאה יצאה לא נכונה רק בגלל שהמתיחות שחישבת קודם הייתה לא נכונה, לא אמורים להוריד לך על זה. מה שנקרא טעות נגררת.

Pocahontas91

New member
כמה יורידו על הטעות הזאת?

כאילו...העיקר נכון...אבל זה רק התלבטות ששמתי t במקום t-5 ...יורידו הרבה :S ..נראה לכם שיעשו טעות נגררת..כי השאר נכן :Z

kobzor

New member
אתה מדבר על שאלה 1?

על סעיף ו'? אם אתה מדבר על מה שהבנתי, אני חושב שדווקא שם יכולים להוריד לך את כל הסעיף (כי הוא סך הכל 5 נקודות). בכל זאת הטעות שלך היא לא טעות חישוב או משהו, אלא פשוט חישבת מהירות לא נכונה (של המכונית). אולי יתנו נקודה או שתיים על זה שהשווית את המהירויות ועשית את המהירות של האופנוע נכון. בכל מקרה זה סעיף של סך הכל 5 נקודות, אין מה להתבאס יותר מדי. גם קח את הההערכה שלי בערבון מוגבל, זאת רק הערכה על סמך נסיון של אחרים, לא שאני בודק בחינות או משהו.

Drenthe

New member
כמה יצא לי המתיחות? 10 ניוטון?

אני הוגשתי על 100 ואיכזבתי.

Double U

New member
כן, גם לי

גם אני איכזבתי את עצמי. מה יש לעשות, לקוות שבאמת לא יורידו יותר מדי והכי נורא לגשת שנה הבאה.

למעלה