מספר שאלות

קלפטון1

New member
מספר שאלות

1.כידוע אקורד מורכב משלושה צלילים שונים או יותר,שאלתי היא האם צליל יכול לחזור באוטבה אחרת,נחשב אותו צליל? כלומר עם אני לוקח דו,ומעלה אותו באוטובה אחת,הוא ישאר דו,אבל עם אני אוסיף לו למשל מי יחד איתו,הוא יחשב אקורד? 2.במידה ואני עושה אקורד עם שלושה צלילים לדוגמא(דו,מי,סול)ורוצה להביא לו עוד נפח,אני מכפיל את אחד התווים או יותר מהם,האם יש חוקיות,מה אני צריך לשים קודם,למשל להכפיל קודם את השורש,ורק אחר כך,את שאר התווים? תודה לעונים,לעוד שאלות לפנות במסרים

eran377

New member
תשובות..

אם הבנתי נכון את השאלות שלך, הנה תשובתיי - 1. בטח. 2. אין חוקיות כלשהי לגבי העניין הזה, רק שהבס של האקורד ישאר התו שהוא צריך להיות.

eran377

New member
תיקון קל

לתשובה מס' 1, אחרי שהבנתי את השאלה... מקרה כמו שתארת יכול להיות בפאוור קורד. לדוגמא E5 (פאוור) - מי (בס), לה הם התווים שמנוגנים, ואפשר גם להוסיף מי באוקטבה מעל בשביל להוסיף "נפח" כמו שאתה קורא לזה. אבל אקורד "רגיל" צריך להיות עם 3 צלילים שונים ולכן אותו הצליל באוקטבה שונה לא יחשב.

doc monti

New member
עוד תיקון קל

1. זה לא נחשב אקורד, כי יש בו למעשה רק 2 תוים. זה מרווח. גם "פאוור קורד" הוא לא אקורד, הוא בעצם מרווח (קווינטה), אפילו אם אתה מנגן אותו על 6 מיתרים (וזה אפשרי) 2. אפשר להכפיל אותם, בד"כ מכפילים קודם את השורש, כנראה כדי לתת לאקורד את ה"סאונד" שלו, אח"כ מכפילים את ה-5. (אפשר גם לחזור על השורש פעם שלישית כמובן) לא כ"כ מקובל להכפיל את ה-3.

barlevy

New member
גם הבס של האקורד לא חייב להיות

השורש של האקורד - למחרות שככה בד"כ נהוג אם התו הנמוך באקורד הוא לא השורש אז אתה בעצם מנגן אקורד ב INVERSION (איך אומרים בעברית...?) שונה

למעלה