מספר שאלות

jony225

New member
מספר שאלות

שלום: 1. אם לפני כשנה חויבתי לשלם לכונס 1500 שקל וכבר לא שילמתי שנה וחצי , ממי אני יכול לבקש להוריד את הסכום לתשלום?(בית המשפט המחוזי ההוא שנתן צו תשלומים ...) 2. לגבי חשבון בנק-בזמנו אמרת לי שאני יכול לבקש מבית משפט שיאשרו לי לפעול בחשבון-השאלה באיזה חשבון? אני יכול לחייב כל בנק שאפעל בחשבון (ביתרת זכות) או שזה צריך להיות החשבון שפעלתי לפני שהוכרזתי כפושט רגל? 3. מה עושים לגבי 1600 שקל שאני משלם מידי חודש ממשכורתי (כהלוואה ) לאחד מהבנקים שלא הגיש כלל תביעת חוב והעו"ד שלי לא עשה עם זה כלום ? זה סוג של העדפת נושים נכון? איך כדאי לי לפעול בנושא? תודה

aloni1609

New member
מניסיוני, אוכל לענות לך על הסעיף הראשון...

במידה ולא שילמת ולא היגשת דו'חות חודשיים במשך שנה וחצי יבקש הכנ'ר לבטל את צו פשיטת הרגל וכינוס הנכסים. רצוי מאוד שתיגש לכנ'ר ותסדיר את העניין דחוף !

תשובה!

1) חייב הצובר פיגורי תשלום, מסתכן בביטול ההליך נגדו - קל וחומר שמדובר בפיגורים בני שנה וחצי. ניתן להגיש בקשה לבימ"ש להפחתת התשלום החודשי - בה ינומקו הטעמים להפחתה. (צריך להראות שינוי נסיבות...). 2) אפשר לבקש לנהל ח-ן עו"ש במסגרת מזומן (ללא כרטיס אשראי וללא שיקים - מה שיש זה מה שמוציאים). הח-ן יכול להיות ח-ן חדש שייפתח ולא חייב להיות הח-ן שניהלת לפני הליך הפש"ר. 3) ככל שעסקינן בהלוואה שניטלה לפני הכניסה להליך הפש"ר נראה כי מדובר בהעדפת נושים האסורה בפש"ר. עליך לומר לבנק כי הינך מצוי בהליך פש"ר (הצג את צו הכינוס או את צו הפש"ר) וכי עליך לחדול מלפרוע את ההלוואה. על הבנק לחדול מלפרוע את ההלוואה ולהגיש תביעת חוב לתיק הפש"ר. נוסף על כך, ניתן לבקש מבית משפט שיורה לבנק כי עליו להחזיר לטובת קופת הפש"ר, כל סך שנלקח לאחר מתן צו הכינוס. עצה חשובה - באם אינך רוצה שיבוטל לך ההליך הסדר את נושא הפיגורים ויפה שעה אחת קודם...

למעלה