כזכורני...
ברכבת התחתית בלונדון יש דרגנועים בשני הכיוונים, פשוט מאד כי התחנות נמצאות בעומק רב וקשה גם לרדת, במיוחד כשצריך לרדת כמה מפלסים ועוד בקו סנטראל שהוא מאד מאד עמוק. לגבי חניות - אני חושב שברובן יש גם דרגנועים בשני הכיוונים, חוץ אולי מחנויות הספרים דוגמת בורדר'ס בצ'רינג קרוס. לגבי האנשים שעומדים בצד הלא נכון של דרגנועים, כמו שהעיר מישהו כאן - אכן נורא מצחיק ופרובינציאלי.
כזכורני...גם בתחנות של לונדון וניו יורק יש
דרגנועים רק בכיוון העליה (ולא רק בתחנות, אלא גם בחנויות גדולות המתפרשות על פני מספר קומות). אני לא בטוח האם סיבת חוסר מקום למדרגות נעות בשני כיוונים נכונה (כבר ראיתי שתי מערכות מדרגות נעות אחת ליד השניה ושתיהן לכיוון אחד), אלא חושב שזה: א) העליה תמיד קשה יותר מהירידה ב) הדרגנועים מאוד איטיים ובתחנות בהן תחלופת הרכבות גבוהה, אנשים רצים במהירות למטה ולא יכולים לחכות את הזמן שלוקח למדרגות לרדת. ג) לדרגנועים יש רוחב מקסימלי של אדם אחד, אי אפשר ליצור פקק ארוך בכניסה לתחנה רק משום שכל המדרגות תפוסות (תמיד יהיו יותר אנשים שמחכים למדרגות מאשר אנשים שנמצאים עליהן). ד) כל מדרגה בדרגנוע גבוהה יותר ממדרגת שיש ממוצעת, שמתם לב כמה מאמץ דרוש כדי לרדת או לעלות במדרגות בקניונים (עזריאלי למשל) כשהדרגנועים לא פעילים? (בתיקון או לאחר שעות פעילות הקניון).
ברכבת התחתית בלונדון יש דרגנועים בשני הכיוונים, פשוט מאד כי התחנות נמצאות בעומק רב וקשה גם לרדת, במיוחד כשצריך לרדת כמה מפלסים ועוד בקו סנטראל שהוא מאד מאד עמוק. לגבי חניות - אני חושב שברובן יש גם דרגנועים בשני הכיוונים, חוץ אולי מחנויות הספרים דוגמת בורדר'ס בצ'רינג קרוס. לגבי האנשים שעומדים בצד הלא נכון של דרגנועים, כמו שהעיר מישהו כאן - אכן נורא מצחיק ופרובינציאלי.