אני מאד מבין מאיפה הוא אומר את מה שהוא אומר
אבל קביעת עובדה שכזו נראית לי מיותרת .

בעקרון (בתור מי שיש בו שורשים חזקים מצפון היבשת), לאמריקאים חשיבה מאד מרובעת. אפשר לראות את זה על דונאלד טראמפ, על סטיבן איי סמית וסקיפ ביילס. הם כולם מייצגים את דעת הרוב. הם ידברו על טאלנט לפני שהם ידברו על כדורסל. ודונאלד טראמפ פשוט יגיד כל מה שאמריקאי אי פעם חשב עליו וזה עובד כי הוא מדבר שטויות הרי שום דבר ממה שהוא אומר לא פרקטי. לברון יותר חשוב מהכדורסל הקבוצתי של קליבלנד ובגלל זה בלאט הלך קיבינימט. עכשיו כל השחקנים ב NBA יודעים שבלאט ולברון לא הסתדרו וחוששים שיאמן אותם (לא בהכרח יתנגדו). הקהל ב NBA חי על קונצנזוס שהתקשורת יוצרת (בניגוד לישראל שעיקר התקשורת לעיתים עם הקונצנזוס ולעיתים נגדו) והקונצנזוס שנוצר הוא שבלאט הוא שחצן, מאמן שלא מבין את השחקנים ושכל הצלחתו נתונה לקרדיט של לברון. לכן מינוי של בלאט למאמן זה ללכת נגד הזרם והקהל האמריקאי, כמו גם השחקנים לא אוהבים לשלם בשביל ללכת נגד הזרם.

יחד עם זאת, יש בליגה הזאת לא מעט אנשים שמבינים את הטופ של הכדורסל והכדורסל הכי יפה שאנחנו רואים לדעתי לא נמצא באירופה. מישהו יתן לו את הצ'אנס ובלאט יצטרך ללכת בדרך שלו ואך ורק שלו בשביל להצליח בליגה. לעשות את תפקידו כמו ריק קרלייל, טרי סטוטס, פופ, בודנהולצר, סטיבנס. האג'נדה של הכדורסל תהיה חייבת לבוא ממנו.

כמו כן אני חושב שהוא צריך ללמוד דבר או שניים ממה שלו עשה בקליבלנד ( על אף מגרעות שהביא איתו באותה נשימה )