כמה שאלות על דוד ועניינים אחרים
מצטערת על התגובה באיחור, לא הייתי פה כמה זמן... אני מתפרסת על פני פורומים רבים ברשת, ומדי פעם מתמקדת במקום מסויים, כך שאחרים קצת "נזנחים". נתחיל מ"דוד": האם הכוונה לאותו מחזמר של השכנים של צ´יץ´? אם כן, איפה הוא מועלה, ע"י מי, ומתי? ראיתי אותו רק פעם אחת, לפני 9 שנים (וואוו, פתאום אני קולטת כמה זמן עבר! ברררר, אני מרגישה זקנה) והיה מצויין. בסוף ההצגה קניתי את הקלטת, ועד היום אני יודעת את רוב השירים בו בע"פ... יהיה נחמד לצפות בזה שוב
ולסתיו, בקשר ל-2 עניינים לא ממש קשורים שהועלו פה בפתיל: א. בעניין הצבא - חבל שזו ההסתכלות שלך על הדברים. אני לא אנסה לשכנע אותך (זה גם דיי טפשי, יש לך עוד 4 שנים, הרבה יכול להשתנות, ואני לא משוכנעת שתמשיכי להחזיק באותן דעות כשתסיימי את התיכון) אבל אני לא אוהבת את ההסתכלות מנקודת המבט של "אני אני אני". אם את אזרחית במדינה, יש לך זכויות ויש לך חובות. אני לא רונה את הבולשיט הזה של "להשתייך לגוף שהורג אנשים" כי כל עוד הוא מגן על הבית שלך ועל חייך, זה בסדר, נכון? לא היית רוצה לחיות במדינה בלי צה"ל, אני משערת. אז זה בסדר ש*אחרים* יעשו את העבודה ה"שחורה" בשבילך, כל עוד את תוכלי להמשיך לפתח את עצמך. את יודעת למה זה דומה? לבחורי ישיבה. כל השנאה שיש באנשים על ההשתמטות שלהם, נובעת בדיוק מהנקודה הזו. זכותך לחשוב על הצבא מה שאת רוצה, אבל אם זו הגישה שלך, את גרועה בדיוק כמוהם. אגב, אם את לא רוצה ספיציפית לתרום את תרומתך למדינה במסגרת "גוף שהורג", את יכולה לעשות שרות לאומי או להתנדב לקהילה במסגרות אחרות. סוציומאטיות היא תכונה דוחה בעיני, לא משהו שאפשר לתרץ או להתייחס אליו בביטול. ב. בעניין העישון - חבל שהתחלת לעשן בגיל כ"כ צעיר. אין לי ספק כשתגיעי לתיכון (במיוחד אם זה תלמה ילין) תגלי שאת לא לבד, ואני תוהה כמה זמן המינון הנמוך הזה יחזיק... עישון הוא מסוג ההרגלים שלא כדאי להתחיל איתו בכלל, כי זה נותן לך הרגל "לברוח אליו". אני מכירה מספיק אנשים שלא הגדירו את עצמם כמעשנים כי הם עשנו "פעם ב..." עד שנחתה עליהם טראגדיה / תקופה לחוצה / מתח נפשי ושלל בעיות, והם מצאו את עצמם מחסלים קופסאות בלי לשים לב בכלל. אז עכשיו את צעירה, ואיום כמו "סרטן" נשמע לך רחוק ו"למי בכלל אכפת?" אבל יום יבוא ותגלי שמאד אכפת לך... פרט לכך, וזה הכי מדהים אותי, בתור מישהי שאוהבת לשיר ורואה בזה את העתיד שלה - למה את רוצה להרוס לעצמך את הקול? לעישון יש השפעה שלילית על מיתרי הקול, וגם אלה שמשלים את עצמם ולא מוכנים להודות בהשפעה הרעה שלו, מרגישים אותה טוב טוב. אז אולי לא תרגישי את זה במשך עשרים שנה, אבל זו השפעה מצטברת, ויום יבוא ותגלי את ההשפעה, ויהיה מאוחר מדי... דעתי האישית: צאי מזה כל עוד את יכולה.