מספר חדשות טריות

Hippie Jeannie

New member
מספר חדשות טריות

אוקי דוקי, כמה דברים שנודעו לי היום: דבר ראשון - אתמול היה את טקס הסיום של שנה ב´ בבית צבי, שכלל תחרות שירים וחלוקת מלגות לזוכים. שלושת הזוכים הם איתי לוי עם "העימות" מ"ג´קיל והייד", עדי זורע עם אני לא יודעת מה, ותומר טל עם שיר מ"מופע האימים של רוקי". אני מאוד שמחה בשביל שלושתם, אני מאמינה שהגיע להם, בייחוד בשביל תומר, שאני מכירה אותי אישית (הוא זה שסידר לי את ההשתתפות בשיער) ובאמת הגיע לו. שמעתי שהיה ערב נהדר ואני רק מצטערת שלא הצלחתי לתפוס בטלפון את אופיר צמח או את תומר שיסדרו לי כניסה...
הצלחתי לתפוס אותם רק היום, והם סיפרו לי איך היה ושאלו למה לא באתי, אז מה יכולתי להגיד? לא רציתי להידחף?! טוב לא משנה. דבר שני - ישנה שמועה, אך זאת רק שמועה, שיעלו בבית צבי את שיקגו, נקווה שזה יהיה יותר משמועה. דבר שלישי - באמת יעלו בקרוב את דוד, זה כבר לא שמועה אלא אמת לאמיתה, ולפי מה שנאמר לי במספר ההצגות המצומצם שהיה עד היום דניאל אפרת (ששיחק את ווף בשיער לסרוגין עם יגאל) שיחק את דוד, ותומר טל (שכפי שאמרתי לכם זכה במלגה) שיחק את יונתן. אני מקווה שזה יישאר הקאסט. דבר רביעי - כידוע לכם - יוסף באוקטובר ושיער בנובמבר. דבר חמישי - אין שום קשר לבית צבי, אבל אני יודעת שמעלים כרגע את "מופע האימים של רוקי" בחיפה. זה הכל בינתיים. אם יהיו חדשות נוספות אני אעדכן אתכם. שבוע טוב לכולם. הו ועוד דבר אחד אחרון!!!: נודע לי שלתלמידי תלמה ילין יש כניסה חופשית להצגות של בית צבי, אז אני אנצל את זה כראוי בארבע השנים הבאות, וגם נודע לי שמצטייני תלמה ילין מתקבלים לבית צבי בלי בחינות, אז אני הולכת לקרוע ת´תחת שלי (סליחה על הביטוי) כמו שצריך בשנים הבאות, מה גם שזה יפטור אותי מהצבא... אלה הן חדשות שעשו לי את היום. רגע ועוד אחד באמת אחרון: התחלתי היום סדנת קרקס ותאטרון בביכורי העיתים, ואני חייבת להודות שאני קצת... אמממ... מאוכזבת, בלשון המעטה. למה? כי כל הילדים שאתי בסדנא קטנים ממני בשנתיים-שלוש... אני הכי גדולה שם, ואם כל היתרונות שמתייחסים אליי בכבוד וכל השטויות - הרמה שם זה ממש של ילדים קטנים, ואני מרגישה מושפלת... אבל לפחות בהפסקות יותר נוח לי, כי שלושה מהמדריכים הם בוגרי תלמה ילין טריים, שאני עוד מכירה מברנשים וחתיכות - סתיו, עידו ודנה (כן, ההיא שפורסמה כאן תמונה שלה כגבירת המזל...). לפחות בהפסקות אני עם אנשים בוגרים... טוב, זה היה רק היום הראשון. נקווה שזה ישתפר עם הזמן. גוד, אפילו לצאת החוצה לעשן אסור לי... אני מרגישה ממש כמו גננת... בלאאהההה... טוב עזבו, אני מקשקשת יותר מדי. שבוע טוב לכם, אנשימים!

suzzie q

New member
זה לא מדוייק מה שאמרת

בקשר לבוגרים של תלמה בעקרון ארתור קוגן הוא מורה חשוב בבית צבי ובגלל זה לפייבוריטים שלו יש סיכוי ענק להתקבל לשם בלי בחינות....וזה די ברור זה כמו שהילדים שממש אהובים בבית הספר לאומנויות מתקבלים לתלמה בי´ בלי בחינה בעקרון יש אנשים שארתור העניק להם ציונים טובים אבל לא נראה לי שזה בהכרח אומר שהוא מעריך אותם והם יתקבלו לבית צבי בלי בחינה אבל לבן היקר אני לא דואגת כל המורים אהבו אותו אוף

gamegir

New member
בקשר לאמנויות.....

זה לא מדוייק.. החבר´ה מאמנויות מתקבלים אחרי בחינה. אמנם לא בחינה רגילה, אבל ארתור בא ומתרשם מהם בשיעורים שלהם, וזוהי הבחינה שלהם.. זה נחמד לראות איך יודעים כ"כ הרבה דברים על הבית ספר, גם אם הפרטים לא מדוייקים.
לילה טוב מור! והשלמנו, נכון? גומא

suzzie q

New member
אוקיי כמה דברים:

א. אני יודעת על הבחינה שעליה אתה מדבר.....תסלח לי מאוד אבל זו בחינה שולית ביותר, ארתור מגיע להפקות סוף השנה שלהם כדי להתרשם, המורה שם יושבת איתו עם המלצות מסויימות על כמה ילדים וזהו..זה בטח לא קשה כמו הבחינות הרגילות כך שבתכלס לילדים מאומנויות קל להתקבל לתלמה לדעתי ה,בחינה " שהם עוברים בכלל לא נחשבת.... לכן אני גם ממליצה לאנשים שרוצים להיבחן שילכו לבחינות של כיתה ט´ ולא לבחינות של כיתה י´ בגלל שבשנה של פתיתחת כיתה י´ מגיעים תלמידי אומנויות שבדיוק מסיימים את בית הספר שלהם (בית הספר לאומנויות הוא עד כיתה ט´) ותופסים את רוב המקומות כך שאין אפשרות שהרבה ילדים יתקבלו בכיתה י´ מעט מאוד מתקבלים לשנה זו ..... בקשר אליי- זה אולי נראה לך נחמד שאני יודעת כ,כ הרבה אבל לדעתי זה מחליא אני מקור מידע מהלך בכל מה שנוגע לתלמה ילין ואני לא לומדת שם בכלל כך שכל מה שיוצא לי מזה (חוץ מלעזור קצת לאחרים) זה שאני אוכלת את עצמי.... זה גם די טיפשי שאני מבינה כ,כ הרבה בנושא שלא נוגע אליי אבל כפי שאמרתי פעם יש לי והיו לי חברים מאוד טובים שלומדים שם (אם לא הטובים שבינהם) וגם בתקופה שהנושא הזה נגע אליי ביררתי הרבה (יותר מידי למען האמת..) ואני גם חייבת להסכים איתך שהשנה הראשונה בתלמה של כיתה ט´ היא שולית לגמרי לדעתי ורוב העשייה ותהליך הלמידה מתחיל באמת רק מכיתה יא´.. בכל מקרה שיהיה לכם בהצלחה אני אכולת קינאה אבל משתדלת לפרגן.....

gamegir

New member
אז ככה...

נכון, לחבר´ה מאמנויות הדרך יותר פשוטה, אבל זה עדיין לא מובן מאליו.. וחוצמזה, אלינו השנה למשל מצטרפים 9 (!) אנשים, מתוכם 5 מאמנויות, כך שזה בערך חצי חצי- חצי אמנויות וחצי "סתם" אנשים. ובלי להתעצבן עלי- את מוכנה בבקשה להסביר (ולא בקודים כמו פעם קודמת..) מה יש לך עם הבית ספר? אני רואה שאת ממש זועמת כל פעם שמזכירים אותו... למה? ובקשר למשפט הלפני אחרון- אמנם תהליך העשייה האמיתי מתחיל רק בי"א, אבל לפני כן- בכיתה י´, יש עוד שני פרוייקטים נחמדים (צהרי שירה ודיאלוגים), ותהליך הלמדיה- מתחיל כבר בט´.. אחרת מה הטעם בכל השנתיים האלה? טוב, יומטוב לכם! גומא

suzzie q

New member
אז זהו....שלדעתי השנתיים הראשונות

שטחיות ביותר ובאמת אין בהם טעם ואין לי כוח להסביר את עצמי בקשר לזה אני לא מתעצבנת עליך פשוט פעם קודמת התרגזתי שבאת בגישה של אני יודע הכל ואחרי זה התנצלתי על זה גם ובקשר לסיפור שלי עם הבית ספר הזה-זה פורום של סתיו לא של מור ושל מעלליה עם תלמה ילין....אני לא אעשה כזה דבר בלי לבקש רשות

gamegir

New member
בקשר לבצפר...

כעקרון, הכניסה חופשית זה לא ביטוי מדוייק.. מהחמשושים ארתור "סוחט" 120 שקלים על מנוי שבאמת כולל את כ-ל ההצגות (למעט תרגילים, שהם סגורים למוזמנים בלבד), כך שאם גרים בסביבה זה בהחלט משתלם. אחרי כיתה ט´, אפשר לבקש מאתור מדי פעם כרטיסים, ו/או או מזמין לדברים שהוא מביים, ו/או אפשר לרכוש שוב את ה"מנוי" הזה, מה שממש קומץ עושה כי פשוט לא הולכים כמעט לכלום, אלא בערך ל4-5 הצגות בשנה דרך המנוי הזה. ובקשר למלגה.. כן, זה די נכון- אומרים שמי שמקבל 100, או מעל 90, תלוי בגרסא, בבגרות בתאטרון, מקבל מילגה לבית צבי. לקרוע ת´תחת? בלי לאכזב, בכיתה ט´ אין על מה לקרוע. זה קצת מבאס, אבל הדבר היחיד שאני יכול להציע לך כטיפ זה לא משנה מה הרמה שלך- אם את מתחת או מעל כולם, אל תזלזלי ואל תשכחי לרגע אחד כמה שאפת להגיע לשם. יש אנשים ששוכחים את זה, ומרגע שהם שמים זין הם מתחילים פשוט להתדרדר, וחבל. רוצה עוד טיפים? אם כן, ג´סט סיי.. ומה הקשר לבית צבי ולפטור מהצבא? בית צבי זה לא במקום צבא. אין טעם שנתחיל בוויכוח על סרבנויות והשתמטויות למיניהן, אבל אני רק רוצה לציין שבעיני זה מחליא (לא להעלב..) ושלמשל בניסן נתיב אחד מהתנאי קבלה הוא שירות בצה"ל. נקודה למחשבה.. טוב, לילה טוב.. אה, הסדנת קרקס הזאת... מגניב..יגיע יום וגם עליך יסתכלו בהערצה.
לילה טוב... גומא

starshine

New member
תלמה ילין

וואו,זה ממש מעצבן... מה זה הפריוילגיות האלה שתלמידי תלמה ילין מקבלים??? ---זה לא בסדר--- כנראה שפיספסתי משהו...אבל לא הבנתי את הקשר לבין לימודים בבית צבי לבין שירות צבאי... הסדר הראוי של הדברים {לדעתי}...קודם כל צבא אחורי זה בית צבי,יש זמן להכל...והשירות זה נורא נורא חשוב.... סתיו-מאיפה הגישה הזו בקשר לצבא?

suzzie q

New member
אני מסכימה איתך

לדעתי חשוב מאוד לשרת אבל בואו באמת לא נפתח דיון בנושא..אבל כמו שאמרתי לגבי השירות בצבא מה שהיא אומרת לא מדוייק..אני יודעת שחלק מתלמידי תלמה יכולים לקבל מלגות לבית צבי ואולי טיפה יותר קל להם להיכנס אבל זה ממש לא קשור לשירות צבאי למרות שאני מכירה משהו שנכנס ללמוד בבית צבי ישר אחרי סיום תלמה ילין אבל מייד אחרי שהוא סיים את בית צבי הוא השלים את השירות הצבאי כלומר, עתודה(דחיית הגיוס למטרת המשך לימודים)

Hippie Jeannie

New member
בקשר לצבא

אולי תגידו שאני טיפשה או פשוט תשנאו אותי שאני אומרת את זה, אבל אני ממש לא רוצה ללכת לצבא. אני לא פטריוטית, אני פשוט אגואיסטית. אני לא רוצה לבזבז שנתיים על הצבא, כי אני מאמינה שבזמן הזה אני יכולה לפתח את עצמי, לעשות תואר, וכל השאר. בנוסף - מבחינה מוסרית, פשוט מחליא אותי להשתייך למוסד שהורג אנשים, גם אם זה מגיע להם. פשוט לא מסוגלת. אבל זאת רק אני. ולפי דעתי הסדר הנכון הוא, אם כבר, קודם בית צבי, כי זה פשוט המשך ישיר של תיכון. הרבה יותר נוח.

gamegir

New member
well...

מסתבר שהדיון הזה הוא בלתי נמנע. אז קודם כל- אני הולך לכתוב את דעתי, בלי לחשוב על ניסוח נחמד וזהיר- אז לא להעלב או להפגע, זה לא אישי. אין כוח וחשק להכנס לקלישאות בסגנון "אנשים הורגים את עצמם בשבילנו וזה המעט שאנחנו יכולים לעשות", למרות שזאת בהחלט דעתי, אבל אני לא אוהב לדבר בסיסמאות. אני אתייחס למשהו אחר שאמרת- המשפט "אני לא רוצה לבזבז שנתיים על הצבא, כי אני מאמינה שבזמן הזה אני יכולה לפתח את עצמי.". אז ככה. מי אמר שתבזבזי את עצמך? אין לך מושג כמה לומדים ומתבגרים בצבא. נכון, גם אני לא הכי יודע, אבל אני מסתכל על אנשים שאני מכיר- על איך הם היו לפני ואיך הם עכשיו, וזה פשוט מדהים. אנשים לומדים לחשוב גם על אחרים, לקחת על עצמם אחריות, ועוד מקבלים דברים אחרים, למשל חברים חדשים. אף אחד לא אמר שאת צריכה ללכת לקורס טיס. מצדי, תהיה איזה ג´ובניקית בקניון ליד הבית ותחלקי מסיכות אב"כ. אבל גם זה משהו, ואמנם זה לא להקריב חיים או משהו, אבל זאת כן תרומה (צנועה..). זה עוד בלי להזכיר את זה שבצבא את יכולה ללמוד ולהתפתח בתחום המקצועי- בדברים שמעניינים אותך- להקה, תאטרון צה"ל, גלי צה"ל ועוד כל מיני. נכון שלפעמים להקדיש שנתיים או שלוש שנים מהחיים שלנו למען איזה משהו שנראה כביכול חסר מטרה, אבל אני לא אוותר על השירות הצבאי שלי, והייתי ממליץ גם לך לא לעשות את זה. וחוצמזה, אם נראה לך שיותר נכון לעשות בית צבי מיד אחרי תיכון, אז כמה דברים- קודם כל, יש עתודה, שתאפשר לך ללמוד קודם ואז להתגייס. שנית, אני חושב שעדיף לבוא לבית צבי (ושוב, כמה כבר אני מבין) קצת יותר בוגרים- בגיל ובנפש (פאק, פלצנות!!!). שלישית- אחרי ארבע שנים מזויינות ב"תלמה ילין", את תרצי לקחת טיים אאוט מתאטרון. כמעט בטוח. טוב, את שלי אמרתי (ואני מרגיש כמו איזה דובר צה"ל), ולמרות שאני יודע שלא שיניתי את דעתך, WHO CARES!!!
יומטוב!!!! גומא

גם לי יש מה לומר

אני מסכים עם רוב מה שאמר גומא (אני בהחלט צופה לו עתיד מזהיר ביחידה מובחרת), ורציתי להוסיף קצת. דעתי האישית היא שהצבא תורם (או יכול לתרום) ליחיד הרבה יותר ממה שהיחיד יכול לתרום לצבא. נכון, סביר להניח שבלי סתיו (וגומא, וטַל), המדינה תסתדר, ורמת הבטחון (או חוסר הבטחון) לא תשתנה כהוא זה. אבל: לחבר´ה מוכשרים מקסימים ואינטלגנטים, כמוך, סתיו (וכמוך, גומא), יש סיכויים לא רעים ליפול על תפקיד מעניין ומאתגר, שיכול לבנות את הבן-אדם ולהכשיר אותו בהרבה מאוד דרכים (כי בתכל´ס, אני לא חושב שיש מוסדות חינוכיים בארץ, וזה כולל גם את "תלמה ילין", שבאמת תורמים עד כדי כך לפיתוח האדם). אני מציע לתת לצבא צ´אנס. יש הרבה מאוד אנשים, שנאמר רק שהם לא מבציר מובחר מדי, שבאמת יכולים להיתקע בתפקיד משעמם שלא ייתן להם כלום. אני בהחלט אבין אותם אם הם לא יהיו כל כך להוטים להתגייס, גם אם אני לא אסכים איתם. לגבי ידידנו המוכשרים יותר, אני בטוח שתפיקו הרבה מהשירות, יש הרבה מאוד תפקידים אמנותיים מעניינים ואפילו כייפיים. נכון שלא תצאו משם רמטכ"לים, ונכון שהלהקה הצבאית היא לא מה שהיתה פעם, אבל אני חושב שהדבר רק יזניק לכם את הקריירה, והשנתיים-שלוש האלה לא יהיו מבוזבזות כלל וכלל. * שלא ישתמע מההודעה שלי שאני מיליטנטי - בכלל לא. הצבא הוא גוף מעט בעייתי, אבל אני התרגלתי מזמן לגופים בעייתיים, בארץ הזו. טל

gamegir

New member
לא יכולתי.....

לנסח את זה יותר טוב. למעט פרט אחד- ליחידה קרבית אני כבר לא אגיע. לא עם הפרופיל שאני צופה לי. אבל חוצמזה- סחתיין על הניסוח. אני צופה לך עתיד כדובר צה"ל. או משהו כזה.
יומטוב! גומא

Hippie Jeannie

New member
טוב, תשמעו...

השורה התחתונה היא, שדעתכם היא דעתכם ודעתי היא דעתי. ממש אין לי כוח לפתוח דיון על זה, כי זה יימשך שנים... הדבר האחרון שאגיד בנושא הוא שאני יודעת שבצבא יש גם דברים טובים, שהוא מבגר, מכירים אנשים חדשים, לרוב עוסקים גם בדברים מעניינים וכו´, אבל אני עדיין חושבת שאוכל לתרום יותר ולמדינה ולעצמי כאחד עם לא אהיה בצבא. אחרי הכל, מה זה משנה אם אני עושה תיאטרון בבית צבי או בתאטרון צה"ל? זאת אותה התרומה. פשוט אני, אישית, לא מעוניינת ללכת לצבא, כי זאת פשוט מסגרת שלא מתאימה. אני לא חושבת שיהיה לי טוב בה. ודבר נוסף - זאת הייתה סיבה משנית. הסיבה העיקרית היא, כפי שאמרתי, שאני לא מעוניינת להשתייך למוסד שהורג אנשים, גם אם מגיע להם. עניינים מוסריים שכאלה. סיכומו של עניין - מי שטוב לו בצבא, לבריאות. אני יודעת שלצבא יהיה טוב יותר בלעדיי ולי בלעדיו. ויש לי עוד זמן, לא?
ואחרון חביב (אבל באמת אחרון עכשיו) - אם יש דבר שאני חושבת שאני לא, זה מפונקת. מאז שאני מסוגלת לזכור את עצמי הייתי נורא עצמאית ועושה הכל בעצמי. ואני לא חושבת שהצבא יעשה אותי פחות מפונקת ממה שאני. הדבר היחיד שהוא עלול לעשות זה לשבור אותי, פיזית ונפשית כאחד, ואני לא מעוניינת בזה. ובזאת נגמר מה שיש לי להגיד על כל הנושא, אין לי כוח לדוש בזה עוד, וזהו. כל טוב לאדוני.

לסתיו

יש לך שלוש שנים רק עד הצו הראשון, באמת עדיף לא לחשוב על זה בכלל, זה סתם מייאש
אני מאמין שבסופו של דבר, אדם שעושה את השיקולים הנכונים בנוגע להחלטה - כל החלטה - יסתדר. עצתי לכל אחד בענייני צבא: לקחת את הדברים ברצינות, ולעשות את החשבון הנכון. הראייה הנכונה היא באמת, מה הצבא יכול לתרום לי, כי אני באמת לא חושב שהאדם כיחיד יכול להוות אפילו בורג קטן במערכת הענקית הזאת.

טומיתם

New member
סתיו היקרה !

אמנם אני בעיקר צופה ולא משתתפת, אבל פה אני חייבת להגיב - בתור תלמידה בבית צבי, אני מסכימה עם מי שכתב שצריך להיות בוגרים כדי ללמוד בו. במשך השנה למדתי עם אנשים שלא עברו צבא - ו ת ש מ ע י - זה ממש שונה. הרבה יותר קשה להסתדר איתם כי הם כ"כ מפונקים... כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל תמיד עדיף לעבור את כל השלבים בחיים. מי יודע ? אולי תתקבלי לתיאטרון צה"ל ? וגם אם תהיי ג´ובניקית בקריה - תוכלי להמשיך לעסוק בדברים שאת אוהבת אחה"צ, יש סדנת משחק מגניבה בסטודיו של יורם שעשיתי (פעם בשבוע, 4 שעות) ואני ממש ממליצה. בכל אופן - אם תרצי לדבר - אני פה.

שלדר

New member
סתיו? את עוצרת כדי לנשום?../images/Emo142.gif

את מדברת בהתלהבות ובשטף שזה ממש נהדר! ואני והאנשימים נהנימים,,,,

ben321

New member
../images/Emo41.gifאנשים תתכוננו!!!....

דוד זה משהו מאוד מאוד מיוחד אני ראיתי את זה בתקופת השכנים של ´ציץ´, וזה היה מדהים אבל המחזה השתנה רבות בעקבות דראפטים עמוקים בהרבה יותר ממה שהיה מישהי יודע מתי זה אמור לעלות?! אני כבר לא יכול לחכות:)

למעלה