מסע, פרק מספר 9

Thats

New member
מסע, פרק מספר 9

פרק מספר 9 השיירה יום ד´ 03:30 השמים כבר החלו להתבהר כשחצתה השיירה הקטנה בת שני הרכבים את הדרך מחיפה ליוקנעם. בדרך מחיפה לקרית טבעון נראו שיירות מנותצות של פליטים ישראליים לצד הדרך. הם השתדלו לעבור את השיירה הדוממת במהירות אולם משעברו את המסעף של קרית טבעון בדרכם ליקנעם נמצאו לפתע בתוך שיירה ענקית באמת. מכוניות, מכוניות, חלקן הגדול שרוף ונקוב בכדורים, מזוודות וחפצים שנקשרו בחופזה ובאלתור על גגות המכוניות עמדו שם בדממה, בחלק מהן אף התפזרו החפצים מסביב למכוניות. גוויות הפליטים היו מפוזרות לאורך הדרך, חלקן בסמוך למכוניותיהן, חלקן במכוניות עצמן וחלקן על צלע הגבעות, אליהן נמלטו הפליטים בבהלה כשגילו שהם משמשים כברווזים במטווח של גייסות האוייב שעברו מטרים ספורים מהם. פה ושם נראו מכוניות שטנקים ומשוריינים פשוט דרסו אותן על יושביהם ועתה הם נראו כגושי פח מעוכים. בטנדר סובארו מאובק, מלא בחפצים שנאספו בחופזה בלט לול התינוקות. על מכסה המנוע שכב מישהו על גבו בידיים פשוקות לרווחה ושלוליות הדם שנזלו ממנו עד הקרקע כבר נקרשו, משאירות על בגדיו ועל גוף המכונית שובלים שחורים ארוכים. פה ושם הניעה רוח השחר ניילון כזה או אחר באיוושה מצמררת, נערה שכבה כשראשה על אדן חלון, גולגלתה מרוסקת למחצה והרוח הקלה מבדרת את שיערה הלוך ושוב. שקט מקפיא שרר באיזור ורק שריקת הרוח החרישית נשמעה. יהושע שנהג בחזית, עם הלנדרובר עצר את רכבו אחוז בעתה וניגש לטנדר הטויוטה. "יואל, המקום הזה נורא, אבל אנחנו חייבים למצוא מקום מסתור, האור עולה!" הם ירדו עם הרכבים מהכביש ופילסו דרך בתוך השיירה החוצה לעבר שביל עפר תלול שהוביל לאחת הגבעות התלולות והקרחות של הכרמל, הצופות לעמק יזרעאל ולכביש המוות. ללנדרובר לא היו בעיות בטיפוס על הגבעה התלולה אולם טנדר הטויוטה התקשה לעלות. שם מצאו מקום מחסה מאחורי קפל קרקע בינות מספר עצים על גבעה גבוהה, מעל שיירת הפליטים המתה. רק אז הרשו לעצמם יהושע ויואל לעצום עיניים כשהם משאירים את אשתו של יואל ואת בתו להישאר ערים, לאחוז באחד הרובים לשם בטחון ולתצפת על הכביש מתחתיהם. Thats all folks לאתר הבית ולסיפור מתחילתו: http://Thats_allfolks.tripod.com מחר בערב: אורח

Thats

New member
תגובה מעניינת ותשובה מעניינת לא פחות

קיבלתי תגובה בזו הלשון מידידי SAURON: לגבי עטאף הערבי הטוב שבסיפור, ברצוני לידע את הלא מיודעים כי הערבים הינם אומה שמקורה פאגני ואשר אימצה דת איסלמית קיצונית שנבדתה במוחו המעוות של מי שנחשב ע"י כל ההסטריונים לפדופיל וסוטה, מהסיבה הפשוטה שהמניעים האלימים שבה דיברו אל הפרטים שנתקבצו בחברה פרימיטיבית וברברית זאת תחת דגל צמאת הדם והיצרים האפלים, סבתי מצד אמי נולדה בלוב ,ארץ ערבית, שהיו פרעות ביהודים היא סיפרה לי שאין ספור ערבים שהיו חברים בלב ובנפש לכאורה של היהודים וגם שותפים לעבודה בלא מעט מקרים הפכו עורם ומיהרו לשפוך בעצמם את דם ""חבריהם"" בני משפחתם ולקחת את כל רכושם ממניעי שנאה תאוות דם וחמדנות בלבד, היו גם סיפורים אחרים אבל אלו היו מיעוט שבמיעוט, כך שדמותו של עטאף היא אמינה בצורה מוגבלת ביותר. התרשמתי עמוקות מכושר היצירה שלך ומהתיאור הריאליסטי כמעט לחלוטין של שואה עתידית כפי שגם אני לצערי הולך ורואה אותה באה ומתקרבת, אבל אני חולק עלייך בכך שהסיפור יכול לשמש כאזהרה לערבים לפחות לא איך שהוא נראה עד עכשיו, מבחינתם זאת הגשמת חלומם הרטוב, פנטזיה פרועה שהם חולמים על יום מימושה שהלוואי ולא יגיע. תשובתי: הסיפור מסע אינו בא כדי להראות דווקא "כמה מעשי אונס ורצח יהיו כאן". אנו יודעים שאם חס וחלילה יקום ויקרה הדבר, אכזריות הערבים תהיה ללא גבולות. אין לי בכלל ויכוח על כך. אלא שאני החלטתי כי בסיפור "מסע" אני אגע באותן נקודות בהן גיבורי הסיפור נתקלים. אין טעם לעשות "דה-הומניזציה" כוללת לערבים כי אז אתה מחטיא את המטרה. ברגע בו מתחוור לקורא עד כמה הערבים כולם הם "רוצחים ובני רוצחים" אז אתה מאבד את העניין בסיפור עצמו משום שהוא צפוי. דווקא בגלל שאני מראה כי יש גם ערבים טובים (כמו למשל עאטף, השומר אמונים לשותפו), דווקא בגלל זה (ואכן יש ערבים טובים לא פחות ואף יותר מיהודים) הדברים באים בצורה מפלצתית יותר. בסיפור התמקדתי לא באירועים הגדולים האוניברסליים (אלה שכולנו מבינים שייקרו), אלא דווקא באירועים האישיים, האינטימיים, הקטנים שכל אחד מאיתנו יעבור. אלה, שכל אחד מאיתנו מסוגל לתפוס ולהבין (כן, גם את הזוועה שבתוכם). לכן גם , לדעתי האישית, הסיפור הוא כה קשה, כי כל אחד חש על בשרו מה הולך להיות כאן. וזה המסר שרציתי להעביר לישראלים. Thats all folks

אלוני.

New member
הפוך על הפוך

ממילא לא השארת את דמות הערבי הטוב, ללא קשר אם אני מאמין שיש כזה, הבן הלשין על אביו וגורל שניהם נחרץ לשבט.

Thats

New member
תשובה לאלוני ידידי

האם קיים בליבך איזה שהוא ספק שאותם יחידי סגולה, "חסידי אומות עולם" בקהילה הערבית הישראלית, יוכלו "לשרוד" בקהילתם למרות "שחסידותם" תתגלה? האם החברה הערבית הישראלית כה מתקדמת? כה נאורה? כה שוחרת שלום? או שזה רק לתשקורת? רציתי להראות בסיפור כי אכן יהיו חסידים אולם "לחסידים" לא תהא תקווה.לפחות לא ברחוב הערבי ישראלי. Thats all folks

אלוני.

New member
ספק ../images/Emo35.gif

אני לא מטריד את עצמי בשאלה מה יהיה גורלם של ערבים שיסתירו יהודים לאחר חרבן מדינת ישראל..... אני יוצא מהנחה שאם תחרב מדינת ישראל לא יישארו ערבים להסתיר אותנו.... ברירת שמשון. מעבר לכך, ובנימה יותר רצינית, יהודים כבר לא יסתתרו במרתפים ובעליות גג ולא חשוב כמה "נאורים ותרבותיים" יהיו התושבים המסתירים, וד"ל.

למעלה