מסע בסערה חורפית

niva99

New member
מסע בסערה חורפית

כשהגשם צלף
קיוויתי שכל זה יגמר
הים נראה כאילו אבדו גווניו
בכביסה סחטנית במיוחד

ואני דוהרת על גשר רם ונישא
מתחתי פרושה תהום בולענית
ומשמאלי הים
"שר לבדו כך את שיריו"...

לא עוד להתעורר לבוקר ערפילי
לא לרחף מעל תהומות פעורים
לא לדהור על גשרים
אל האין

לחמוק אל גנים נעלמים
לאבד דרכי בין גופני דויד לאריאל (ואולי היו אלה
נרקיסים)
להריח אדוות יערות עד
כלות.

יפה.

לא לדהור על גשרים
אל האין
&nbsp
התחברתי לשורות האלו : יש פה רצון לגעת קצת באור ובטוב, רצון להיות במצב מטיב יותר לבין מה שיש, אני רואה פה מאבק בין רצוי למצוי וזה יפה מאד, גם השפה יפה .

לפי דעתי זה אחד השירים הטובים שלך.

את מתחילה את השיר " כשהגשם צלף" כבר מתחילת השיר יש פה מלחמה, פגיעה, אקטיביות. ואחר כבר זה מתחיל להתגלגל.
&nbsp
" קוותי שכל זה יגמר " כנראה בגלל המצב הזה העגום ,שהים אולי שעורבב עם הגשם אבל איבד את גווני כנראה זה דמוי לנפש, לנשמה שאיבדה את הצבע, שנהייתה אנמית. חסרת גוונים חסרת חן ומתה.
&nbsp
&nbsp
ואני דוהרת על גשר רם ונישא
מתחתי פרושה תהום בולענית
&nbsp
- שוב פה את מתחילה כמו בתחילת השיר בהתפרצות, במלחמה, על הגשר בין המתחת אל הלמעלה ומתחת כמו שוב במעגל אין סופי שאי אפשר להתחמק ממנו יש תהום, יש את הסוף. יש את התחלה שהיא אולי יכלה להצליח אולי אבל הגיע לנקודת סוף.
&nbsp
"שר לבדו כך את שיריו".
&nbsp
- פה אני כבר רואה עצב, אני מדמיין מכונית נופלת לתוך הים, ושיר מתנגן ברקע, שהוא שר ורואה את כל חייו שעברו, החל מהגשם הראשון שראה עד המוות המגיע, מהתחלה שניס ה לראות מבעד לבוקר ערפלי אל השמש באמת ואל מותה שמצא.
&nbsp
&nbsp
לא לדהור על גשרים
&nbsp
&nbsp
הנה פה הוא לא יתעורר לאותו בוקר, אני יכולתי לנחש שהוא ידבר על תחלה כמו שיש רמז לכך שהצליפה היא ראשונית, ומתמשיכת , ופה כבר יש יאוש לחלוטין, ואז מתחילה את שלושת השורות ב" לא " באמירה חדה, עפסק דין אין נגמר זהו זה תם, אין עוד אפשרות הכל נגמר, אני רואה פה שיר אודבני חלוטין של אדם על סף מוות אם נפשי ואם פיזי ומסונתז.
&nbsp
&nbsp
לחמוק אל גנים נעלמים
לאבד דרכי בין גופני דויד לאריאל (ואולי היו אלה
נרקיסים)
להריח אדוות יערות עד
כלות.
&nbsp
&nbsp
פה אני חושב שיש תיאור פיזי של האדם העולה למעלה, על אותם גנים ,אולי גן העדן ככה לפחות מקריאה ראשונית זה משתמע, על הטוב שהוא קיווה חו מהתחלה ונכנע, ונשבר באמצע, וכבר נפל אל התהמות.
&nbsp
להריח אדוות יערות עד
כלות.
&nbsp
- פה אני חושב שיש דיבור על הנשמה או על השילוב של היער באדם, של הדומם בחיי, מבחינה מסיומות הריח שהוא פיזי לגמרי וגופני לצד " אדוות יערות" שכנראה מדובר בגן העדן לכן זה לגעת בתוך האור הסופי.
&nbsp
&nbsp
לסיכום: אני רואה פה שיר על הסוף, כל תקווה לרצון טוב יות,ר אבל רובו פאסמי לחלוטין.
אני רואה רצון לראות את האור ,אבל אתה לא נוגע בו, השיר פה הוא חזק ויפה, השפה יפיפה, ואהבתי מאוד. שיר נפלא.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

niva99

New member
תודה רבה נתי על התייחסותך

על הקריאה המושקעת.
אין כאן נכון או לא נכון - ההתרשמות והקריאה הסובייקטיבית שלך בהחלט יש לה
מקום (שלא לומר נופך וצביון יחודיים) בגלל שניתן להבין את השיר בכמה מישורים ורמות.
הוא נכתב כך בכוונה.
&nbsp
שוב, נהנתי לקרא את תובנתיך בעניין.

עיתותי בידי .אנסה לרדת לעומקו של השיר

כשהגשם צלף. מן הדין היה לכתוב כשהגשם הצליף.
שכן צלף הוא שמו של שיח ירוק עד.
אולי הצליף בוטה מדי
כן גם הים בעבד מגווניו בסחיטה.
גם כאן בולטת השאיפה לעדינות (הנשית)
"שר לבדו כך את שיריו"...(נתן יהונתן חופים)
כאן מעבר לסביבה הימית יש הרמז לנעורים.
"שרים לו נעוריו"
וכאן בבוקר הערפילי ניזרקתי לאנבל לי.
של אדגר אלן פו "במלכות על ים ערפלי"
כשהשיר עבר לגופנים איבדתי דרך.
נעורתי למכת הסיום הכל כך לא אופינית
"עד כלות"
כך גם אותי לקחת מעל גשרים ותהומות
חשתי כמו נילס הולגרסון .
צ'י

niva99

New member
קראתי בהנאה צ'י

נראה (כמה לא מפתיע) כי אתה "סוחב" שק של ידע קודם
המסייע בעדך לקחת את השיר לעומקים ולכיוונים רבים ומגוונים.
&nbsp
לגבי הגשם צלף מול הצליף - אשתף כי הבחירה הראשונה הייתה הצליף ואז שיניתי ( עקב השתמעויות שלא היו לרוחי - והמבין יבין
) לגבי כל היתר- עלית על הקונוטציות והאסוציאציות שהפעילו אותי בכתיבתו.
&nbsp
תודה

&nbsp
&nbsp
&nbsp

aiziq

New member
וואוו כמה קראת ביום החורפי ההוא

שיר רצוף ארמזים, "יודעי חן" ישמחו בו. מצאה חן בעיניי הפתיחה. מאד מצאה חן כי היה בה דימוי שהפעיל את דמיוני לדקות ארוכות "הים נראה כאילו אבדו גווניו בכביסה סחטנית במיוחד" - כמה נפלא! דמיינתי את תנועת הגלים בבואם אל החוף כיצד הם נסחטים אל תוך עצמם ונלפפים כסחבה. חגיגה לחושים הדימוי הזה!
&nbsp

למעלה