מסע אופניים בהימלאיה

מסע אופניים בהימלאיה

מסע אופניים בהרי ההימלאיה ממנאלי ללה שבהודו
שישה ישראלים במסע אופניים באחד מהדרכים היפות, הגבוהות והמסוכנות בעולם.
11 ימים של רכיבה לאורך של כ-600 ק"מ כ-9000 מטר טיפוס מצטבר
בגבהים של עד 5100 מטר בחוסר חמצן, וחציה של שישה פסגות הרים (פסים)

חלק ראשון של הכתבה

חלק שני של הכתבה

חזי היה ונשאר המנטור שלי.

שריטה עמוקה המביאה אותו ואת הסובבים אותו ל"גבהים" שנצרבים בתודעה.
כתבה יפה

yoav bahat

New member
נסעתי שם עם המשפחה שלי לפני קצת יותר מחודש

ועברו מולנו לא מעט קבוצות רוכבים. באילו תאריכים הייתם שם?

yoav bahat

New member
חלפתם על פנינו כנראה

ולמרות שניסיתי לזהות פנים מוכרים בכל קבוצה כזו אתכם פיספסתי. את הדרך מלה למנאלי דרך האגמים עברנו ב 18-20. הנהג שהיה איתנו ריחם על הרוכבים ולא הבין למה אני מעדיף להיות בחוץ על אופניים ולא ברכב החמים.

boazj

New member
כמה שאלות על הטיול

קודם כל..עכשיו הבנתי איפה צולמו התמונות של דני זך

מבין שרוב הרכיבה היתה בדרכים של רכבים/כבישים.
האם זה עדיין כיף ? האם אין הרבה רכבים שמפריעים/מסכנים באזורים האלה ? יש עדיין מקומות של לבד עם הנוף ?

שאלה נוספת. טיול כזה מחייב אכן ארגון מקומי ולינה באוהלים, או שניתן לעשותו גם בהסתכות על גסטהאוסים ?

תודה,
בעז

yoav bahat

New member
בעיקרון אפשר ללא לוגיסטיקה

להגיע למנאלי לתחילת המסלול - לא בעיה. לחזור מלה - כנ"ל. הרבה טיסות מתבטלות בגלל מזג אוויר אבל זה קורה לכולם, בלי קשר לדרך בה הטיול אורגן. לגבי גסטהאוסים בדרך ממנאלי ללה, רוב המחנות הקבועים בדרך הם מחנות אוהלים קבועים שיכולים לספק ארוחות. אני לא בטוח שהתיזמון שלהם על המסלול מתאים לאופניים, אבל ראינו לאורך המסלול הרבה רוכבים וחלקם הגדול לא היה עם ליווי. הקצב של רכיבה שם לא ברור לי לגמרי, אבל להערכתי אין יותר מ 50 ק"מ בין מחנות אוהלים. נושא שעלול להיות בעייתי לדעתי בדרך הזו הוא זיהום אוויר. יש המון כלי רכב כבדים שפולטים המון עשן, הבגדים שלנו היו ממש שחורים אחרי הנסיעה הזו.

boazj

New member
תודה יואב

אז מה כל הרוכבים מחפשים שם
?
אדבר עם דני זך...
מה היה המסלול שעשית עם המשפחה ?
רעיונות למסלולי אופניים יותר מתאימים בהודו ?

yoav bahat

New member
האזור מתאים מאוד לטיולי אופניים

לדעתי כדאי להתלבש על טרק מעניין כלשהו, ולא להשתמש בדרך הראשית מלה למנאלי, אלא בדרכים צדדיות יותר. אני חושב שכדאי ליצור קשר עם מפעיל טיולים מקומי מלדאק ולבנות איתו מסלול, זה יותר רציני מאשר לשוטט על פי הערכות שלי. אני הסתובבתי עם המשפחה ברכב, במסלול שדי דומה למה שקובי מתאר. בכל מקרה מה שעשיתי עם המשפחה מתאים לטיול של משפחה ופחות רלוונטי לפורום הזה. הנופים והחווייה בדרך מלה למנאלי - מדהימים לא משנה על איזה כסא אתה יושב, ואין לי ספק שעל אופניים אפילו יותר. אפשרויות נוספות ששווה לבדוק בהימלאיה ההודית - ממנאלי לעמקים ספיטי ופרוואטי, בספטמבר-אוקטובר, למשל. אבל אין לי מסלול מדוייק. לדאק יותר מדברית ואזור מנאלי יותר ירוק ונמוך (2000 מ' לעומת 4000, יותר קל לתפקד).

תשובות

הדרך ממנאלי ללה היא דרך ראשית היחידה המובילה לצפון הודו ולחבל לדאק הטיבטי. רוב הדרך עשויה מאספלט באיכויות שונות עד עפר.
הדרך פתוחה 4-5 חודשים בשנה מיוני-אוגוסט ספטמבר בשאר החודשים הכל מושלג והדרכים חסומות.
בחודשים כשהדרך פתוחה ישנה תנועה גדולה של תיירים לצפון (בעיקר ישראלים) וכן תנועה של משאיות הספקה פרטיות וכן צבאיות .
ככול שעולים צפונה ממעבר רוטאנג תנועת המכוניות מדלדלת מאד. הדרך הזו נחשבת לאת הדרכים היפות בעולם
הדבר מתבטא בשינויי נוף לאורכה מנוף מיוער מאד ועד נוף מדברי ברמה של 5000 מטר מעל פני הים.
יש הרבה מקומות של להיות לבד רק אתה והטבע, וכן יש אפשרות לצאת מהדרך הראשית כפי שאנו עשינו ולחזור אליה.

לאורך הדרך פגשנו מטיילים על אופניים עם כל הציוד עליהם ללא ליווי ועזרה. זה מיועד לאנשים עם יכולת
נפשית וגופנית מאד גבוהה! חלקם ישנו באוהלים בשטח וחלקם (בדאבות) מזנוני דרכים שניתן גם לישון בהם.
לא רצוי להסתמך על גסטהאוסים המרחק ביניהם גדול.

בקרוב אני יעלה קישור לסרט ארוך מתוך הטיול ואני מקווה שתקבל תשובות על מרבית השאלות.
בברכה, קובי יונתן.

למעלה