מסעדת האם נבילה

אין חדר אחורי

נדימה עשתה רמונט לאחרונה, אבל האוכל כמו בשנים האחרונות לא משהו בכלל.
הרבה פחות טעים מההייפ שהיא קיבלה במשך שנים.
נשגב מבינתי איך מסעדה שמתהדרת בבישול על פתיליות בסופו של דבר מכניסה את הצלחת המוזמנת למיקרו לחימום.
מבחינתי מיקרו זה מקסימום לעשות פופקורן.

יסלח לי כבודו

כתבת על נבילה ולא על נדימה. !!!
המסעדה לא מתהדרת בבישול על פתיליות.

מתנצל פעם שניה

טייפו וקריאה סלקטיבית מתחילת השרשור באשמתי.
ברשותך, אלך לעמוד בפינה עד יעבור זעם ובושתי...

ברוכה הבאה, מכל הלב.

FIN

bruno01

New member
אצל נדימה באמת לא משהו בכלל.

אכלנו שם בפעם האחרונה בחיפה, אחרי שפאוזי היה סגור, והיה די מבאס.
הכי שברה אותי המג'דרה שהיתה בלי בצל מטוגן בכלל! הכצעקתה?

החתולית

New member
שרי ו
לפורום שלנו

אני שמחה לראות אותך כאן, ומצטערת על סגירתו של הפורום הותיק של אורט.

חברים, בואו נהיה עם אצבע פחות קלה על המקלדת המאשימה שלנו. אם אתם חושבים שהודעה היא יח"צנית, בדקו הודעות קודמות של הכותבים, ושלחו אלינו מסר.

Gרר

New member
קצת קשה לי להבין

למה לחמם במיקרו כשבכל כך הרבה מסעדות מהסוג הזה המנות נשמרות בגסטרונומים ששומרים על החום שלהם כל הזמן. אני לא מאמין שהחימום במיקרו לחלוטין לא פוגע באיכות. גם אם הפגיעה היא קטנה ולא משמעותית היא קיימת וזה בכלל מוריד לי את החשק לדעת שהמנה שקיבלתי חוממה זה עתה במיקרו.

salo22

New member
גם לי החימום במיקרו הפריע שם

למרות שהאוכל מוכן היטב וטעים.. משום מה חשבתי שהם כבר לא בדיוק מבשלים שם "כמו פעם" או נמצאים שם עדיין, מסתבר שכן.. לצערי באמת החימום במיקרו הוריד לדעתי מהאיכות שם, בגלל זה בזמנו כבר לא הקפדנו לחזור לשם.

שקדייה

New member
עד כמה שידוע לי, הגסטרונומים האלו

ששומרים על האוכל בטמפ' חמימה כל הזמן, הם סוג בית גידול לחיידקים .
כך שלחמם במיקרו אולי קצת מקלקל את האותנטיות , אבל יכול להיות שמציל ממשהו גרוע יותר..

גם סירים על פתיליה הם על אותו עקרון של שמירת

חום. בכל המטבחים המוסדיים משתמשים בגסטרונומים ולא נרשמו קטסטרופות...

מיקרו זה דבר נורא.

mereng

New member
מיקרו זה לא דבר נורא....

בסך הכל שיטת חימום, שיש דברים שמתאימים לה מאוד ויש דברים שלא מתאימים לה כיוון שהיא לא אחידה, עלולה לייבש מאפים וכו'. צריך לדעת מה לחמם ואיך לחמם ואז זה כלי נהדר (למשל לבשל תפ"א לניוקי, בלי נוזלים).

עד שההורים שלי נכנעו וקנו מיקרו חיממנו לנו את הארוחות בתנור או בסיר קטן - מילא הכלים לשטוף אבל האוכל שחומם שוב בתנור וקצת התייבש... שנאתי את זה !

מבחינתי זה שיש מיקרו גם במסעדת עילית זה לא נורא בכלל, כל עוד המנות יוצאות ללקוח חמות ובמרקם הנכון (כלומר מזון שמתאים לחימום במיקרו).

שקדייה

New member
דווקא נרשמות קטסטרופות מידי פעם..

במיוחד כשהשמירה על החום היא לאורך זמן.
במטבח מוסדי שומרים על חום המנות נניח באיזור השעתיים שלוש- כשיש כמה נגלות של סועדים.

בשווקי אוכל, ובמסעדות ששומרות על אוכל בפתיליות , וזה עומד ככה שעות ארוכות- יש פאלטות לפעמים.

בעקבות הדיון הזה התחלתי לחשוב - מחר

אני מעמידה סיר חמין ל-24 שעות. מה דינו? שלא נדע...

בכל מקרה, אלי מיקרו לא נכנס. חימום אני עושה בטוסטר אובן עטוף היטב שלא יתייבש או בסיר. אז לוקח עוד 10 דקות. לחימום חלב או בקבוקי ילדים זה ודאי מועיל אך אצלי זה כבר לא רלוונטי.

החתולית

New member
גם להמסת שוקולד או חימום מרק

המיקרו יעיל. גם אורז אנחנו מעדיפים לחמם במיקרו, משום שמצאנו שחימום אורז בטוסטר אובן או בסיר, מוסיף טעם לוואי שאנחנו לא אוהבים.

שאלה של טעם. מרק ואורז הם מאכלים מבושלים

וככאלה אני [אישית] מוצאת שטעמם נפגם במיקרו.
המסת שוקולד, אולי, אבל כמה את ממיסה שוקולד?

החתולית

New member
עכשיו שאני בדיאטה, אני לא ממיסה שוקולד

למרות שבשבוע שעבר אפיתי לנער עוגה, והמסתי עבורה שוקולד.

foofoo77

New member
מעבר להיותם בית גידול לחיידקים מטורף

הם גם ממשיכים לבשל את האוכל עד מוות סופי ומוחלט
אגב גם בבאן מחממים את הבאנים במיקרו.

Gרר

New member
זה תלוי שימוש

ממה שהתרשמתי אם לא מעמיסים על הגסטרונום כמות גדולה מדי אלא כמות סבירה וטורחים למלא מחדש כל פעם שהיא נגמרת ולא מעלים את הטמפרטורה לרמות היסטריות - יוצא הרבה יותר נעים בצלחת מאשר חימום במיקרו.

לגבי חיידקים יצא לי לאכול במקומות כאלה (קייטרינגים של העבודה וכו') כמעט יום יום במשך עשרים שנה ולא זכור לי מקרה אחד שלמישהו קרה משהו. לא שזה מבחן מדעי אבל לפחות זה נותן איזו אינדיקציה.

foofoo77

New member
אתה צודק

אבל כשאתה שם עוף למשך 4 שעות על 50 מעלות אתה מקבל עוף סופר דופר מבושל.
לזה אני מתכוונת.

Gרר

New member
כמובן

בגלל זה צריך לשים כמות קטנה יחסית שלא יתייבש למוות שם...
אכלתי המון פעמים עוף שהוגש ככה והיה עסיסי ביותר וגם חם במידה סבירה.
כנראה שזה עניין שלה מיומנות של המקום...

למעלה