מסעדות

לא נראה לי שהבנת אותי

איני רואה בנוצרים יהודים. טענתי על הגיחוך בטענתו של ה(י)לל כי ישראל שחטא מתייחס למתנצרים או מתאסלמים מקרב היהודים. אם הנצרות כת בתוך היהדות. כל המצטרף אליה מצטרף ליהדות בין אם עבר או לא עבר המרה כדת וכדין. כיוון שלא עבר המרה כדת וכדין חטא. כיוון שישראל שחטא עדיין ישראל, הם נותרים יהודים, גם אם לא עברו ברית, או אפילו קיבלו על עצמם יהדות באיזה אופן שהוא. מספיק שהכריזו על עצמם כנוצרים כדי שהיהדות (לפי פירוש מגוחך כזה) תחוייב לראות בהם יהודים. מגוחך כבר אמרתי?

masorti

New member
מה לגבי התחשבות בנכים?

בוא ונניח שהמדינה מקצה תקנים של פקחים שבודקים האם מוסדות ציבור מותאמים לנכים. לפי הלוגיקה שלך, התאמה לנכים היא אינטרס של חלק מהאוכלוסיה (קרי: הנכים ובני משפחותיהם). חוסר התאמה לנכים לא יפגע במי שאינו נכה. על כן, מן הסתם תטען שאסור למדינה לממן או לסבסד פקחים כאלה. נכון? ובוא ונבחן עוד שאלה על חולים.... האם לדעתך ראוי שהמדינה תסבסד קמח מיוחד לחולי צליאק ושאר מזונות יקרים לחולים במחלות מסוג דומה? הרי מדובר באינטרס של קבוצה מסוימת בלבד, ועל כן ראוי שהיא תישא במלוא העלות של מזונה. --- הפואנטה שלי היא פשוטה... אין שום הבדל בין הדוגמאות שהבאתי לגבי חולים/נכים ובין ענייני כשרות. הדתי אינו יכול לאכול טרף (לא "אינו רוצה", אלא "אינו יכול"!!) בדיוק כפי שחולה הצליאק אינו יכול לאכול קמח חיטה. כל ההבדל הוא שלדעתך התחשבות במגבלה רפואית היא מטרה ראויה ולכן הציבור צריך להתשתתף במימון, ואילו התחשבות במגבלה דתית אינה מטרה ראויה ולכן לא צריך לסבסד את משגיחי הכשרות. ההבדל לא נובע מהשוני בין הסיטואציות אלא מהשוני בין יחסך לדת ליחסך להיותו של אדם נכה.

hillelg

New member
../images/Emo2.gifאדם דתי = אדם נכה?

vizini

New member
אינו יכול???

כלומר, כמו חולה צליאק, דתי ימות אם יאכל טרף??? איזה שטויות. אכילת טרף איננה "יהרג ובל יעבור", ולכן אם אין ברירה הדתי חייב לאכול טרף.

hillelg

New member
אבל זה

עניין של שיקולים הלכתיים פנימיים. זה מזכיר לי את הבדיחה על היהודי שסעד עם הפריץ, והלה שאלו אם הוא לא ישתה יין-נסך גם אם יכוון אליו אקדח. 'לא, כמובן, פיקוח נפש דוחה הכול!', ענה היהודי. מייד כיוון אליו הפריץ את אקדחו, וציווה עליו לשתות מן היין. היהודי, המום ומבולבל, ביצע את הוראתו. מייד לאחר מכן הוריד הפריץ את אקדחו, ואמר לו: סתם, צחקתי, אני מקווה שסלחת לי... ענה לו היהודי, מגמגם: לא, זה בסדר, אבל למה לא עשית את זה אז, כשאכלת את החזיר? בקיצור, אפשר להשוות את זה לתקנה שתרע את מצב בריאותם של חולי צליאק אלא אם כן יקחו תרופה מסויימת (שגם היא תמומן על ידי המדינה). האם לזאת יסכימו?

masorti

New member
ודאי שאינו יכול...

חולה הצליאק יודע שאכילת לחם תסכן מאוד את גופו, והדתי יודע שאכילת טרף תסכן מאוד את נשמתו בעולם הבא. הבוז שלך לדת אינו משנה את העובדה שבשני המצבים מדובר על סכנה קיומית מנקודת מבט של האדם הרלוונטי.

masorti

New member
ודאי שאינו יכול...

חולה הצליאק יודע שאכילת לחם תסכן מאוד את גופו, והדתי יודע שאכילת טרף תסכן מאוד את נשמתו בעולם הבא. הבוז שלך לדת אינו משנה את העובדה שבשני המצבים מדובר על סכנה קיומית מנקודת מבט של האדם הרלוונטי.

vizini

New member
אבל בעוד שבמקרה של חולה הצליאק

מדובר בעובדה, במקרה של הדתי מדובר בספקולציה. העולם הבא , קיומו ומה שמתרחש שם הוא ספקולציה לא מוכחת. ספקולציה זו אפילו לא נסמכת בשום מקור דתי. האם אתה יכול להביא איזה מקור דתי למה שיקרה ל"נשמתו" של מי שאכל טרף בעולם הבא?

masorti

New member
מנקודת מבטו של הדתי - זו עובדה...

ולכן הוא אינו יכול לאכול טרף. הדיון הוא האם צריך להתחשב באדם שאינו יכול לעשות משהו, ולא בשאלה האם השקפת עולמו נכונה. דרך אגב, יש אינסוף מקורות דתיים מתקופת התלמוד והלאה הדנים במה שקורה בעולם הבא.

vizini

New member
לא צריך אינסוף. תביא אחד...

במיוחד אחד שמפרש את הפסוק: וְכָל-נֶפֶשׁ, אֲשֶׁר תֹּאכַל נְבֵלָה וּטְרֵפָה, בָּאֶזְרָח, וּבַגֵּר: וְכִבֶּס בְּגָדָיו וְרָחַץ בַּמַּיִם, וְטָמֵא עַד-הָעֶרֶב--וְטָהֵר.

masorti

New member
מה ענין הפסוק הזה לנושא?

למדת להעתיק פסוקים עם ניקוד ואתה מפגין את כשרונך? נ.ב. מה אתה בכלל עושה בפורום הזה?

vizini

New member
מה עניינו של הפסוק?

מוזכרים בו נבלה, טריפה, אכילה, טהרה ונפש. פרט לכך, באמת איננו קשור לנושא... מה אני עושה פה? חיפשתי היכן מתרחש ה"אקשן"

vizini

New member
זהו, שהוא לא...

חיפשתי וחיפשתי, אבל בפסוק לא מופיע העולם הבא... וגם לא שום עונש למי שאוכל נבלה וטרפה. כל מה שהוא צריך לעשות הוא לכבס את בגדיו ולהתקלח... הרבה חולי צליאק היו מוכנים לכבס את בגדיהם ולהתקלח אם זה המחיר שהיו צריכים לשלם תמורת אכילת לחם...

masorti

New member
ואללה אתה גאון...

תכף אביא לך משפט אקראי מתוך ספר פיסיקה על גודלו של הפרוטון, ואטען שהקווארקים אינם קיימים משום שאינם מוזכרים בו.

למעלה