מסעדות

למה לא?

למה תיאטרון, קולנוע וספורט לא יכולים בלי תמיכה? ספורטאים בעולם מתפרנסים ממפרסומות. תיאטראות בעולם מהצגות רווחיות, קולנוע בעולם מצופים משועממים. למה אני צריך לממן אותם?

קודם כל ,

חינוך מבחינתי כולל גם את ההשכלה הגבוהה. לגבי תרבות וספורט על סוגיהם השונים , הם צריכים להיות ממומנים ע"י צרכניהם , כמו כל שירות או מוצר צריכה אחר, על בסיס היצע וביקוש. אם לא יהיה ביקוש מספיק לשירותים הללו ולא יהיה בסיס כלכלי לקיומם הם לא יתקיימו. אין צורך להחזיקם בחיים באופן מלאכותי, ואין כל סיבה שכל הציבור יאלץ לממן שירות שנצרך רק ע"י חלקים מסוימם מאותו ציבור. לדוגמא, אני לא אוהב מוזיקה קלאסית ולא אלך לשמוע קונצרט של הפילהרמונית. אינני סבור כי על המדינה לממן , מן המיסים שאני משלם, את קיומה של התזמורת הפילהרמונית או כל תזמורת אחרת שאינני מאזין ליצירותיה. מי שצורך את סוג התרבות הזאת שיממן אותה מכיסו ,ע"י השתתפות בקונצרטים ,ואם לא ימצאו מספיק צרכנים כדי לממן את השירות הזה הוא פשוט לא יתקיים ומן הראוי שכך יהיה. בטחון - פירושו צבא חזק שיבטיח את יכולת השרדותנו בארץ הזאת, 5 מיליון יהודים בתוך 800 מיליון מוסלמים הלוטשים עינים לארצהו ומאיימים לכלותנו. בטחון פירושו כוח הרתעה אשר יבטיח שלא יקום עוד רודן אשר יעז ליזום ולבצע את מה שעשו לנו הנאצים באירופה בשנות הארבעים של המאה הקודמת. ביטחון פירושו משטרה חזקה שתלחם בפשיעה ולא תאפשר לשיקגו של שנות ה-20 להתקיים בלב ת"א , ולמלחמות של העולם התחתון להרוג אזרחים שלווים. חינוך פירושו מימוש בפועל של "חוק חינוך חובה חינם" (מה שקרוי היום חחחח) והרחבתו ל-12 שנ"ל פלוס לימודים אקדמאיים. חינוך פירושו יום לימודים ארוך מגני הילדים ועד התיכון. חינוך פירושו מפעל הזנה בבתי הספר כדי שילדים לא יסתובבו רעבים, כדי שלא יצטרכו לפרוש מן הלימודים ולעבוד כדי לאכול ארוחת צהריים. חינוך פירושו לימודים אקדמאיים חינם
וזה כולל את כל התנאים הסביבתיים שיאפשרו לסטודנטים להתרכז בלימודים ולא לישון בשיעור כי הם נאלצו לעבוד כל הלילה(מעונות בחינם, מלגת קיום , ספרים). חינוך פירושו העלאת רמת המורים ותיגמולם בהתאם. בריאות פירושו בתי חולים בהם אנשים לא ישנו במסדרונות. צוות רפואי גדול יותר שאינו קורס תחת העומס. רופאים שלא נאלצים לעבוד 72 שעות ברציפות כדי להביא הביתה תלוש של 6000 ש"ח בחודש. פחות ביורוקרטיה. סל תרופות שיכלול את כל התרופות והטיפולים ממצילי החיים ומשפרי איכות החיים שבנמצא. וכל זה - חינם . את כל אלה נוכל לממן אם : נפסיק לממן את הערבים, האברכים, המתנחלים, ויקיכנפו, מעונות לזונות רוסיות, 300 אלף פרזיטים שלא רוצים לעבוד ומעדיפים לחיות מקיצבאות, פוליטיקאים מושחתים שטסים 11 פעמים בשנה לחו"ל על חשבוננו, ועוד כהנה וכהנה טפילים שלצורך מימונם שולחת הממשלה את ידה הארוכה לכיסינו ולוקחת משם עד כ-60 אחוזים מהכנסתנו אותה הרווחנו בזיעת אפנו. את צריכה עוד כמה הבהרות? אם כן תקראי לי - אני פה בסביבה....

אה כן ועוד משהו

ברשימת הדברים שיש להוריד מספר התקציב יש לכלול גם את מימון המגזר הציבורי המנופח במדינתו אשר עסוק יותר בשביתות ובגרימת נזק למדינה ולאזרח הקטן מאשר במתן השירותים בעבורם משולמת משכורתו. ורק כדי לסבר את האוזן - קרוב ל-60 אחוז מן השכירים במשק מועסקים כיום על ידי המדינה, אין עוד מדינה בעולם שבה 40 אחוזים מן העובדים במגזר הפרטי/יצרני/עסקי נושאים על גבם את 60 האחוזים הנותרים. רכיב השכר לעובדים האלה פלוס רכיב הקצבאות לפרזיטים מהווה את רוב מניינו ובניינו של חוק התקציב. חתוך את שני אלה ותוכל גם לממן את כל השירותים עליהם דיברתי קודם וגם להוריד באופן דרסטי את נטל המס מעל האדם העובד.

אלי ו.

New member
הופפפה, עד עכשיו היינו ביחד

אתה אומר: חינוך אקדמאי חינם. ז"א שאין לך בעיה לממן את החוג לתלמוד באוניברסיטת בר אילן. מצד שני, אתה מתנגד למימון ישיבות בהן לומדים את אותם ספרים, ברמה לא פחותה. (אבל עולות, לתלמיד, הרבה פחות למשלם המסים) איפה העקביות? אם היית אומר לי, בוא ונגביל את ההשכלה חינם אחרי גיל 18 ל 4 שנות לימוד, הייתי רואה עקביות. אם היית אומר לי, בוא וניתן הלוואות בתנאים נוחים לכל הסטודנטים, זה היה עקבי. אם היית אומר, בוא ונממן את הסטודנטים שהמדינה זקוקה להם בתמורה להתחיבות לעבודה במקצוע לפי צרכי המדינה, גם זה היה עקבי. אבל מה שאתה אומר לי זה, תן לאנשים מהמגזר שלי, ולא לאחרים. זו כבר צביעות.

אוקיי - הבהרה נוספת

הכוונה הייתה כמובן לאופציה השלישית - מימון אותם סטודנטים אשר המדינה זקוקה להם בתמורה להתחייבות לעבוד במקצועם בהתאם לצרכי המדינה. כמובן שאינני סבור שיש לממן את החוג לתלמוד וגם לא את החוג לפילוסופיה ודברים נוספים מן הסוג הזה. מקווה שהובנתי הפעם.

למרות שאני רואה את הייתרון השטחי

בכך, כבר הסברתי למה לדעתי יש עדיפות לאופציה 1 (4 שנות לימוד אקדמי חינם לכל דורש). כמובן שסיבסוד המחלקות והפוקולטות עצמן (הזרמת כספים לציוד, מבנים, מרצים בעלי שם עולמי וכו') יכול להיעשות על בסיס תועלת לצרכי המדינה. אגב, אני גם מתנגד לשימוש בתעודת בגרות או מבחנים מקדימים אחרים כמסננת כניסה לאקדמיה. המסננת היחידה שצריך באמת היא מבחני שנה ראשונה. מי שעובר ממשיך ללמוד על חשבון המדינה, מי שלא עובר יכול לנסות שוב על חשבונו בלבד, ייתכן באוניברסיטה אחרת - פרטית או כזו המיועדת לנפילי אקדמיה רגילה.

אני מסכים איתך לגבי

מבחני הכניסה. לגבי סיבסוד שנות הלימוד לסטודנטים, איני רואה צורך לממן את לימודי מדעי הדשא או לסבסד את פקולטת חוף הים לכל דורש, רק כדי שיוכל להתהדר בתעודת בוגר אוניברסיטה שאינה שווה את הנייר עליה הודפסה. אולי פשוט נקנה לכל דורש תעודה מאוניברסיטת לטביה, זה יותר זול. מי שילמד מקצוע חיוני ומועיל למשק ויתחייב לעסוק במקצוע זה - יסובסד. מי שירצה ללמוד חרטטולוגיה - שישלם מכספו.

אלי ו.

New member
מה רע באופציה 2?

אם אדם רוצה להשקיע בקריירה שלו, זכותו. יתכבד ויקח הלואה מהמדינה ל 20 שנה בתנאים סופר נוחים. הרי אדם שבוחר להיות מהנדס עושה זאת כדי להרויח כסף, למה שפועל הבנין יממן אותו?! לפי תפיסת עולמכם דוקא 2 הוא הפיתרון המתאים. בלי שום קשר, במקביל צריך לשנות את מבנה השכר במגזר הציבורי ולא לתגמל את העובדים לפי השכלה או כל פרמטר אחר מלבד ביצועים בעבודה. כך תרויח רוח כפול, תצמצם את התופעה של תארים פיקטיביים או סטודנטים שלומדים כדי לקבל תעודה שתעלה להם את המשכורת.

אלה כבר פרטים טכניים

אם הסבסוד יתבצע בצורה של מענק או של הלוואה נוחה לטווח ארוך. שתי הדרכים קבילות בעיניי. עם זאת אני חושב, שהמקצועות המדעיים והטכנולוגיים, מקצועות הרפואה , המקצועות החופשיים (עורכי דין , רו"ח וכו') הם גם מועילים למשק וגם רווחיים, ולכן ראויים יותר לסבסוד. נכון שהמהנדס, הרופא והעו"ד משקיעים בקריירה שלהם כי הם רוצים להרוויח, אבל גם למדינה יש אינטרס שירוויחו כי היא תזכה לגבות מהם מיסים יותר גבוהים. מאידך , מי שרוצה ללמוד מקצועות שאינם מועילים ואינם רווחיים,כגון היסטוריה, פילוסופיה, סוציולוגיה, בלשנות וכו' , איני רואה הצדקה לממן את לימודיו לא בדרך של מענק ולא בדרך של הלוואה.

אם כך- הוא שאמרתי -

אפשר לסגור את הבסטה. וכמה הגיגים, לפני שאתה מפסיק להזרים כספים לכל הגורמי התרבות בארץ, ומונע כל קיום רוחי שהוא, מעבר ללחם צר ומים לחץ: מה שישאר לך בארץ, אחרי המהפכה, זה כדורגל (רק ליגה א ו-ב כמדומני) והמותגים שריתחדד, ואיילגולן. את המוזאונים (אומנות, מדע, היסטוריה), הסינמטקים, אולמות הקונצרטים, נבחרות כדור יד, התעמלות קרקע, בתי הכנסת, הקולנוע הישראלי (מלבד אסקימו לימון), ועוד רבים וטובים, נסגור. אני מובטלת כרגע, דו-הורית, וסובלת. אמנם לא בארץ ומטעמי "אין אישור עבודה". פה אין עובדים זרים או ערבים שעושים את העבודה, יש שויצרים שעובדים בזבל, יש שויצרים שבונים בתים, ומשפצים ומרצפים. ולא נותנים פה אישור עבודה לאף אחד אחר (יש אי-אילו קשרי חילוף עם האיחוד, אבל בזה זה נגמר). בעניין הפשיעה- וסלח לי כי שוב אתן דוגמה מהשויצרים (כי אני באמת לא כל כך אוהבת אותם): לנרקומנים נותנים מנה יומית במסגרת בתי החולים. כי הם חולים לכל דבר. למה הם צרכים להשיג את התרופה למחלה, במגוון האפשרויות הבילתי חוקיות? מה נשאר להם חוץ מרצח גניבה ומכירת סמים או האפשרות המשפילה של זנות? זו גם דרך להוריד אחוזי פשיעה ולהשיג שיתוף פעולה מאוכלוסיה מועדת לפורענות. בעניין הבטחון, אין לי אלא להציע השתלת מוח לנבחרינו, במסגרת סל הבריאות. עכשיו, תרשה לי, להשוות את בעיתינו הבטחונית לבעיות ביחסי הורה וילד או אדם ואדם. אני בכוונה לא אומרת כובש ונכבשים או אימפריה וקולוניה כי לא אני לא נכנסת עכשיו לויכוח הפוליטי הזה. אין ספק שהמצב בילתי נסבל, אין ספק שאנחנו על מוד של כיבוי שרפות, ובכל זאת, כבוד יקבל רק מי שנותן כבוד, וערמות של טעויות על הבסיס הזה רובצות על כתפי נבחרינו. אז בטחון זה לא רק לשפוך כספים למכונת מלחמה.

אז ככה

מסכים איתך שענפים לא רווחים יחדלו מלהתקיים ואני סבור שכך צריך להיות. שירות שאין לו צרכנים אין סיבה לקיומו. אם כל מה שישרוד זה שריד חדד ואייל גולן וכדורגל (ואני אוהב כדורגל, מה רע בכדורגל? וגם כדורסל. ועבור שני ההנאות האלה אני משלם כסף טוב ואין לי בעייה עם זה) אני יצר על זה אבל אם זה מה שהציבור רוצה זה מה שהוא יקבל. אני לא מצפה מן הממשלה לממן לי , בכספם של משלמי המיסים האחרים, שירותי בידור שהם אינם מעוניינים בהם. לגבי השוויצרים - הגיע הזמן שנעתיק את המודל הזה של 0 אישורי עבודה לזרים, ואילוץ הישראלים לעבוד בכל עבודה זמינה. ללא דמי אבטלה, ללא אבטחת הכנסה, נראה כמה זמן אנשים יסרבו לעבוד. בעניין הפשיעה , אני מעדיף לאסור נרקומנים מאשר לממן להם את המנה. לגבי הבעיות הבטחוניות בואי לא נכנס כרגע לויכוח פוליטי אבל אני מקווה שאת מסכימה איתי לגבי הקביעה הבסיסית שיש לשמור על כוח בטחוני הרתעתי חזק מספיק כדי לדאוג לכך שנשאר על המפה.

Idan91

New member
אתה יצר על זה? וואלה.

בד"כ לאנשים יש כמה יצרים, אבל מעולם לא שמעתי על אדם הוא כולו יצר. אומרים שמזל עקרב הוא מזל יצרי, אגב.

יצר=אצר כמובן ../images/Emo13.gif

"גוף ראשון עתיד - א' תחילית תמיד!" לא זוכר מי אמרה לי את זה....
מלשון - צר לי, אצטער, יהיה לי חבל.... מה לא ברור?

אז בו נסכים שאנחנו לא מסכימים

אתה חושב שיש זכות קיום רק לתרבות צריכה המונית. אני חושבת שאין סיבה להיות בטוחים ובריאים ומחונכים, אם אין שום דבר מעניין בסביבה להיות כל כך בטוח ובריא בשבילו. טעם החיים קוראים לזה. ואגב, זו בהחלט יכולה להיות ארוחה טובה, אם להצמד לנושא השירשור. השויצרים לא עושים את הדברים האלה כדי לאלץ מישהו לעבוד. קצת פירוט: יש 68 אחוזים של שויצרים שלא עשו, לא יעשו, ולא היו מעולם אמורים לעשות בגרות. אלה הלכו ישירות למסלול מקצועי, והתמחו במקצוע שלהם מגיל 13 בערך. רובם מבסוטים וגאים במה שהם עושים, ולו רק בגלל שהם עושים את זה על הצד הטוב ביותר (וזה הקיק של השויצרים המוכללים כאן). בהקשר הזה תנסה לחשוב מה יגרום לך לאכול צלחת ספגטי: אם זורקים לך אותה בפרצוף, או אם יגישו לך אותה יפה עם מזלג. במחשבה שניה, תקשר את זה גם לעניין בטחוננו (למרות שבמאה שנה הקרובות אין סיכוי לשבת לאכול איתם פסטה בכיף וחבל). ואגב, באמת אני לא מבינה מה שונה נרקומן מחולה סכרת. שניהם בנקודת אל חזור, ושניהם צריכים טיפול תרופתי כדי לתפקד.

לא נכון

לא רק לתרבות צריכה המונית יש זכות קיום. ישנה זכות קיום לכל דבר שמישהו מעוניין שיתקיים ומוכן לממן זאת. תרבות צריכה המונית יכולה להתקיים במימון צרכניה ומכיוון שהם רבים המחיר לצרכן הבודד יהיה שווה לכל נפש. אם ישנם סוגי תרבות אשר יש להם צרכנים מעטים, ואותם צרכנים מתעקשים על המשך קיומה של התרבות הזו המחיר לצרכן יהיה גבוה יותר מכיוון שנטל המימון יתחלק בין פחות צרכנים. אם את יכולה לעמוד בזה - בבקשה. כל מה שאני אומר הוא שאין לך הזכות לבוא בדרישות אלי או לאנשים אחרים שאינם צורכים את התרבות הזו ולדרוש מאיתנו לממן אותה עבורך רק כדי שתמשיך להתקיים. ה"דבר המעניין" שבשבילו כדאי להיות בריאים ובטוחים הוא בראייתך בלבד. קונצרט של הפילהרמונית והופעה של להקת בת שבע אינם מעניינים אותי ואינני מוכן לממן אותם. מכבי ת"א בכדורסל ומכבי חיפה בכדורגל מעניינות אותי מאוד ואני מוכן לשלם מכיסי כדי לצפות במשחקיהן, ואני עושה זאת בשמחה, ואהיה מוכן לשלם גם מחירים גבוהים יותר עד כמה שיאפשר לי מצבי הכלכלי. אם בעקבות חוסר צרכנים הענף או הקבוצה שלי יתמוטטו אצטער על כך מאוד אך לא אדרוש ממך לממן לי את התענוג אך ורק כדי שימשיך להתקיים. ודרך אגב, נרקומן אינו חולה ואין להתייחס אליו ככזה. התמכרות לסמים אינה גזרת גורל, הנרקומן בחר להשתמש בסמים ויכול להגמל מן השימוש בהם. חולה הסכרת לא בחר להיות חולה ואינו יכול "להגמל" מן המחלה. לגבי השוויצרים, מה לעשות שיש פער מנטלי אדיר בינינו לבינם. אצלנו לא מתגאים באיכות העבודה אלא בכמה הרווחתי. אצלנו הסיבות לגאווה הן מי השיג את הקומבינה הכי טובה, מי סידר את מי, ומי לא יצא פראייר. וכשלא נותנים לנו את מה שאנחנו רוצים אנחנו יודעים רק לבכות ולצעוק קיפוח (עדתי,דתי, מיני, מחקי את המיותר). כן, שנות אור מפרידות בינינו לבין השוויצרים . חבל !

אני כן חושבת שאפשר לדרוש תמיכה

כדי לקיים דברים לא רווחיים, בעלי תרומה תרבותית מקומית ואחרת. ובו לא נסכים על זה ודי. התמכרות לסמים היא לפעמים מן גזרת גורל שכזו. ומגמול אחד שמעתי, שגמילה אמיתית נעשית רק ב-5 אחוז מהמקרים. אני מכירה מספר חולי סכרת שאכלו דברי מתיקה למרות שאסרו עליהם, (או אנשים עם כולסטרול גבוה שאכלו סטייקים לרוב) ומצבם החמיר ואתה היית צריך לשלם על אישפוזם מכיסך הפרטי. השויצרים הם לא כאלו מי יודע מה. יש להם הרבה כסף ואחלה שלום כבר כמה מאות שנים. יש דברים שאפשר ללמוד מהם, וזהו. ואני לא יודעת מה איתך, אבל אני די גאה במה שאני עושה, גם כשעשיתי ביביסיטר בתור נערה, גם כשניקיתי חדרי מדרגות בתור סטודנטית, גם כשלמדתי וגם כשעבדתי במקצוע שלי. השויצרים, אגב, מצפים לשכר הולם לעבודתם ומקבלים (שכר המינימום פה הוא שווה ערך ל-10,000 ש"ח).

Idan91

New member
נו, כל עוד

לזונות האוקראיניות והמולדוביות והאוזבקיות ימנו מקלטים, אהיה רגועה.

isaacl

New member
כשרות וחוק ומשפט אינם אינטרסים

הם עקרונות. מדינה מגינה על עקרונות חוק ומשפט משום שאלה הם עקרונות שהיא מאמינה בהם כקולקטיב. מדינה יהודית שעדיין מזהה עצמה ככזו יכולה להאמין בעקרונות יהודיים, וכשרות היא אחת מהן. השאלה איננה כלל שאלה של כפייה דתית, אלא של הגדרת מדינת ישראל כמדינה יהודית, ולא מדינת כלל אזרחיה. אתה יכול להגדיר את מדינת ישראל כמו שרוצה להגדיר אותה עזמי בשרא, ואתה יכול גם להתווכח על מאפיינים של מדינה יהודית, אבל זהו ויכוח אחר. דיון זה מתברר בבית המחוקקים שלנו, והוא איננו דיון של כפיה דתית. זהו ויכוח על כרטיס הביקור של מדינת ישראל. יצחק

למעלה