מסעדה ביתית?!

מסעדה ביתית?!

סתם משהו שצץ לי לאחרונה.
לפני כמה ימים יצא לי לאכול במסעדה אסייתית בשרון, היא הייתה רעה לתפארת! מלא MSG, האיטריות היו של אוסם ועוד חולאות של מטבח שמתאים לקומת אוכל בקניות קטן שכוח אל.
התחלנו לדבר על רמת האוכל ועל כך שזו מסעדה של אישה שנולדה ועלתה מתאילנד, הגיעה לארץ ופתחה אותה ולא איזה שף וואנאבי.. אלא ממש אוכל "ביתי" כנראה, שהיא קצת "שיכללה" עבור מסעדה.
חשבנו שאם מדובר באוכל תאילנדי אותנטי, זה יהיה טוב ומרגש.

בסופו של דבר הגענו לרעיון\תאוריה - ש לאו דווקא אוכל ביתי אוטנטי של מישהו\י יכול להתאים למסעדה, כי לא תמיד הם יודעים לבשל "החוצה". גם אם הם מתאילנד, הודו, פולין או פקיסטן.
מאד יכול להיות שאם הייתי מתארח אצלה בבית לא הייתי חושב על האוכל בצורה כפי שחשבתי שהייתי אצלה במסעדה (טוב אולי כן, אבל הייתי פחות נרגז כנראה), אבל אני בטוח שיש פשוט מוכשרים ממנה,
שיכלו להכין את המנות הללו בטעם הרבה יותר טוב. עם תשומת לב רבה יותר לחומרי הגלם, לכמויות, למינונים ובכלל למתכונים עצמם.

בדיוק כפי שיש בבתים שלנו (למשל באותה העדה, כדי להשאיר את הכל בקו אפס) אמהות שיודעות להכין שניצל טוב מהשכנה, השכנה תעשה קציצות טוב מהאמא וכן הלאה.
זה לא אומר שכל אחד\אחת שיודעת להכין שניצל, מרק, קציצות יכולים לבוא ולפתוח מסעדה... כי זה פשוט לא מספיק.

END RENT.

Gרר

New member
מאד מסכים לתיאוריה שלך

מישהו שהוא גם גדל על מטבח כלשהו
גם בישל אותו בצורה טובה פלוס בארץ המקור
גם יודע לתרגם את העסק לבישול של מסעדה
וגם עושה את הכל עם חומרי גלם ראויים
יכול אולי לפתוח מסעדה שהיא גם מאד אותנטית וגם מאד טעימה.

אבל זה לא מעט תנאים שדרושים בשביל הצלחה.

מספיק שאחד מהם מתפקשש וכל העסק יכול להפוך לקטסטרופה.

ולא צריך לקחת דוגמאות רק ממטבחים אסייתים אקזוטיים. יש המון מסעדות של אוכל ביתי בארץ של כמעט כל עדה אפשרית ורק חלק מהן מצליח להיות טעים ומוצלח ולא רק "אותנטי".

מה לעשות... אנחנו לא אוכלים אותנטיות אנחנו אוכלים אוכל ומי שנכשל בגזרת האוכל כל האותנטיות שבעולם לא תעזור לו...

המסעדה האסייתית

הייתה רק הטריגר שהביא אותנו לחשוב על זה קצת יותר ברצינות (עלייק).
אתה צודק מאד ואני מסכים איתך בכל מילה, שיש לא מעט מסעדות "עממיות" בארץ שלא כולן מתעלות או מצליחות במיוחד...
הבעיה שהאוכל שאכלנו "שם" אפילו לא היה אותנטי. אני בטוח שבתאילנד היא לא השתמשה באיטריות של אוסם מלאות עמילן
ובטח לא חשבה לארח משפחה עם מנה של 3 שרימפסים (55 שח!) וקצת ירקות באיזה רוטב בלתי מוסבר.

מאד יכול להיות שהיא מבשלת ככה בבית בארץ, אבל זה לא אומר שזה יכול לעבור במסעדה...
או שזה "אותנטי", או שזה טעים

Gרר

New member
אחת הגרועות שיצא לי לאכול אי פעם

היתה מסעדה סינית לא רחוק ממגדל פיזה
מי שבישל והגיש נראה הכי סיני שיש ואוי כמה שזה היה גרוע

Gרר

New member
נראה אותך

מוצא מקום נורמאלי ליד הפיזה ואחרי זה נדבר...

תאמין לי שזה היה הדבר היחיד שנראה שפוי שם, וסרקנו די הרבה את האיזור.

בכל הקשור לפיזה צריך לא להגיע בכלל (זה לא עד כדי כך שוס...) או אם כבר להגיע לשם אז לא בשעה שאתה ממש רעב כי כל דבר שתאכל שם יהיה זבל.

אנחנו עשינו את הטעות הכפולה: גם הגענו לפיזה וגם בשעה שהיינו חייבים לאכול כבר. וזאת היתה התוצאה.

salo22

New member
מיתוסים

לא כל מי שנולד במדינה מסויימת באמת יבשל נהדר האוכל משם, לא כל מסעדה עממית "אותנטית" עמוסת מקומיים היא מסעדה מוצלחת שכדאי להיכנס אליה, אולי במקרה היה שם יום הולדת לנכד של בעלי המקום
לא כל hole in the hole שקיבל שבחים מכאן ועד הודעה חדשה באינטרנט הוא באמת מקום שכדאי לחצות את העיר בשבילו.. אפשר להמשיך עם זה..

salo22

New member
אויש אני ממשיך לעופף

חור בתוך החור.. hole in the wall כמובן..

Gרר

New member
אתה בחברה טובה

בערוץ הראשון תרגמו את The whole of the moon של הווטרבויז ל"חור בלבנה".
אחת מטעויות התרגום שלא אשכח לעד...

בישול, חינוך, סטיילינג, ארכיטקטורה, ספורט -

כל אחד מומחה בתחומים הללו, הרי כולנו מבשלים, מחנכים את הילדים, מתלבשים, מעצבים את הבית וצופים בריאל מדריד (טוב, האחרון סתם אמרתי, חלקכם צופים, אני לא). כפי שכבר אמרו, יש מרחק רב בין לעשות את כל הדברים הללו לבין לפתוח מסעדה, להיות מחנך בבי"ס, להלביש אנשים בתשלום וכן הלאה. יש מקצועות שיודעים להגן על עצמם. היום אדם לא יכול סתם להכריז שהוא מורה ולהתחיל ללמד בבי"ס או להגיד שהוא פסיכולוג ולהתחיל לטפל (עוד מקצוע שכולם מומחים בו, "החברות שלי תמיד באות להתייעץ אתי"). מסעדה - למה לא. כל מי שפתח בעבר דוכן פלאפל, פותח היום מסעדת שף או "בראסרי אסייתי מושקע המציע חוויה קולינרית ייחודית שמשלבת בין המטבח המודרני למטבח האסייתי המסורתי ומפתיעה במגוון מנות מעניינות שמשלבות בין טעמי המזרח והמערב תוך הקפדה על חומרי גלם טריים ומשובחים" [למצוטטת אין קשר לנאמר קודם, סתם התאהבתי בטקסט]

RandS

New member
המשפט האחרון שלך - פנינים!!!

רק הפתיחה, "בראסרי אסייתי" - כבר קורע מצחוק.
בזמנו היתה מסעדה בשם "אודאון" ברחוב הארבעה. המסעדה כינתה את עצמה "ביסטרו אמריקאי". מגוחך באותה מידה.
ובהקשר לנושא שהעלה מבולבלשלם ואתה השלמת על ההבדל בין חובבנות למקצוענות, משהו אישי קטן - אבא שלי היה שחקן כדורגל במקצועו. כזה אמיתי, עם תמונות בעיתון וקבוצה בליגת העל. מאז שאני זוכרת אותו, בכל פעם שהיה נתקל בקבוצת ילדים המשחקים כדורגל, היה מסתכל עליהם. אחרי הרבה שנים כאלה, ישבנו ביחד עם הילדה באיזה גינה ושוב צפינו בקבוצת ילדים משחקת כדרוגל.שאלתי אותו אם ראה מתישהו, בין כל אלפי הילדים, כשרון כדורגל אמיתי. התשובה שלו: אפילו לא פעם אחת.
אני חושבת שזה מסכם יפה את המרחק הרב שבין משהו שעושים בשביל הכיף, בשביל הבית והמשפחה ובין משהו שעושים בכשרון אמיתי ובמקצועיות.

ליר141

New member
זה בערך כמו ״פיצה צרפתית על גחלים״

אומרים שיש לו אחלה פיצה, אבל מה הקשר בין הפיצה לגחלים ולצרפת?!

passioneta

New member
אבל זהו - שכל פרחה שעשתה מטבח לבן ושמה בו

"מסחטת לימונים של סטארק" וקורס במתנ"ס קוראת לעצמה "מעצבת פנים" (ולעיתים אפילו "אדריכלית", וכל מי שראה טריני וסוזנה מחליט שהוא "סטייליסט". ושלא נתחיל לדבר על "מאמן אישי", "מומחית מדיה חברתית" וכו'.

למעלה