מסמרים...

מסמרים...

היו היה פעם ילד עם אופי רתחני, אבא שלו נתן לו שק עם מסמרים ואמר לו שבכל פעם שהוא מתפרץ וצועק על אנשים הוא חייב לתקוע מסמר בגדר שמקיפה את ביתם. ביום הראשון תקע הילד 37 מסמרים בגדר, אך במהלך השבועות הוא למד שקל לו לשלוט בכעסו מאשר לתקוע מסמרים בגדר. לבסוף הגיע היום בו הילד לא התפרץ כלל. הוא סיפר זאת לאביו והוא אמר לו שעכשיו בכל יום שחולף ובו הוא לא מתפרץ ושולט בכעסו, הוא צריך לשלוף מסמר מן הגדר. הימים חלפו ולבסוף הגיע הילד לאביו ואמר לו שכל המסמרים נישלפו מן הגדר. האב אחז ביד בנו, לקח אותו החוצה אל הגדר ואמר לו:"כל הכבוד בני על שלמדת לשלוט בכעסך, אבל הסתכל נא על החורים שבגדר. הגדר כבר לעולם לא תהייה כמו שהייתה בהתחלה. כשאתה אומר דברים מתוך כעס, הם משאירים צלקת בדיוק כמו החור שבגדר. אתה יכול לתקוע סכין בגבו של אדם ולמשוך אותה החוצה בחזרה, אבל לא משנה כמה פעמים תתנצל, הפצע עדיין ישאר שם". פצע מילולי גרוע בדיוק כמו פצע פיזי. משפחה וחברים הם כמו יהלומים יקרים. הם גורמים לך לחייך, מעודדים אותך להצליח, קשובים לך והם תמיד שם בשבילך".

Mוניk

New member
חוף סיפור עם מסר חכם- אבל!!! ../images/Emo20.gif

אני קצת חולקת פה על משו. חבל שהשחקן הראשי פה הוא ילד לדעתי עם האבא הצליח לחנך את בנו הקטן הוא לא היה צריך לנפנף לו בזה, הינה הצלחת פה - אבל ניכשלת כאן. אז הילד נישאר בתחושה כזו כאילו הינה נסיתי וזה הצליח ואבא בכל זאת לא מרוצה והילד שוב בתחושה שהוא לא ממש בסדר בזה שאשאיר צלקות- אז הילד נשאר גם עם צלקת. עם אכן מדובר בילד אז זו דעתי חוף
מוניק

דרלינג...יש פה יופי של למידה.

שליטה על כעסים, ולמידה שמילים יכולות לפצוע לא פחות מסכינים. הוא לא מנפנף לו על הצלחה או כישלון. הוא מלמד אותו על שליטה על אימפולסיביות, שליטה פנימית ותוצאותיה. קראי שוב...

Mוניk

New member
אוקי הסוף זו הדיאגנוזה של המסר הזה

אוקיי זה ברור אבל הסיפור מבוסס על ילד והדוגמא פה זה ילד שחינכו וזה הצליח ושוב פגעו בו והמסר או המסקנה באו בסוף, למבוגרים שיבינו ת´סיפור. אולי אני לא הבנתי את הנקרא? יכול להיות אבל זו המסקנה שלי מהסיפור. אבל מאידך עם היה מדובר באדם בוגר או נער מתבגר מלכתחילה זה היה נשמע אחרת - כך אני חושבת חוף תודה על הסיפור בכל מקרה טוב שמביאים סיפורים ומותר גם לחלוק עליו לטוב או לרע כל אחד לפי הבנתו.
חוף מבטחים זה לא אישי את באמת מקסימה והסיפורים שלך כתובים יפה ויש עניין חוף מבטחים
מוניק

מוניק, חופשי את יכולה לחלוק עלי.

לא לוקחת זאת באופן אישי, ממש לא. ואין ספק, כל אחד לפי הבנתו. אני מבינה את הסיפור אחרת ממך, וזה בסדר שאנחנו חושבות שונה. וישיה לכולנו יום נעים ושווה....
......

יונית38

New member
חוף - כולם אומרים "מכה עוברת אך

מילה נשארת". יש לי הרגשה שמי שאמר את המשפט הזה עוד לא היה בשנות האלפיים שהאלימות חוגגת כאן. אז בעיני זה ככה: מי שאומר מכה עוברת אך מילה נשארת - לא יודע מכות מה הן. כי בעיני המילה עוברת והמכה נשארת :(

ושוב מזכירה: לא אני כותבת!

אני רק מביאה זאת לכאן, להנאתכם...... מהאוסף הפרטי שלי......

tairon

New member
../images/Emo88.gif...מילים הם כמו מסמרים

לפעמים מילים יכולות לפגוע יותר מכלי חד... ואת הבאת לכאן מאמר חשוב מאד.. זוכר שקיבלתי את זה במיל.. תודה על כל הדברים היפים האלו שאת מביאה איתך...

אמממ...

אלימות מילולית ופיזית שתיהן שליליות. מותר לכעוס, ולומר כשכועסים לעיתים זה עלול לפגוע, אבל אם תחשבו טוב טוב זה שכועס הוא זה שבעצם נפגע ורק אחר כך באה שרשרת שכזו....

למעלה