מסמכים

liatfr2

New member
מסמכים

שלום :) בקרוב אני נוסעת לעבוד ולבדוק אפשרויות לעתיד בארה"ב, השאלה שלי היא האם כדאי לי להצטייד בתעודת בגרות מתורגם ע"י נוטריון כבר? למקרה שאני מחליטה להישאר? ואילו מסמכים אחרים הייתם ממליצים לי להביא חוצמזה?, תודה מראש

FPNH

New member
מסמך שאני ממליץ לך להצטייד בו זה

דרכון אמריקאי

נראה לי שכולנו קמנו על צד שמאל היום ../images/Emo13.gif

אולי אם אני אלך לישון על צד ימין אני גם אקום עליו
לילה טוב....................

FPNH

New member
באיזה שעות את הולכת לישון???

או שאת לא בסקוטלנד עכשיו? (בכל מקרה, ליל מנוחה וחלומות פז) בחורה בת 20 בלי השכלה אקדמית. אם אין לה אזרחות אמריקאית או גרין קארד אז הנושא של "במקרה ואני מחליטה להשאר" הוא לא ממש פשוט (ובהתאם גם אפשרויות הלימודים שלה). ואם יש לה אזרחות... אין לי מושג אם כדאי לה לקחת תרגום של תעודת הבגרות, אבל אני עדיין משוכנע שכדאי לקחת את הדרכון האמריקאי.

היו לי נדודי שינה אתמול בלילה... ../images/Emo10.gif

ולא מספיק זה, השמש שוקעת באדינבורו אחרי 11 בלילה ועולה שוב בשלוש לפנות בוקר...

dz108

New member
ואם אין...

אז ויזת עבודה לארה"ב זה גם רעיון לא רע.

liatfr2

New member
יש אזרחות ויש SSC

ודרכון בדרך, אפשר להתייחס ברצינות לשאלה שלי בבקשה?
ואוו איזה קטנוניים

DaphneZ

New member
לכל אוניברסיטה יש רשימת דרישות ספציפית

על-מנת להתקבל אליה. אני הייתי צריכה לעשות את ה-TOEFL ולהראות תעודת בגרות מתורגמת (ולהראות יכולת לממן את הלימודים, אבל אני לא אזרחית אמריקאית).

tulkin

New member
הכל שאלה של איזה אפשרויות את בודקת...

תעודת בגרות מתורגמת יכולה לעזור בקבלה ללימודים, אבל לא בהכרח הכרחית. תלוי במקום אליו נרשמים. אם באמת לימודי תואר ראשון זה הכיוון - כדאי לברר בכמה מקומות פוטנציאליים מה תנאי הקבלה ולראות אם משהו מהם את חייבת להביא עוד מהארץ. אני מניח שלמעט התעודה - את הכל אפשר לעשות בארה"ב. בפורום "עוברים לארה"ב" יש דיונים ארוכים על מסמכים שיכולים לעזור בענינים אחרים שלא קשורים ללימודים. למשל (דבר שלמדתי על בשרי) - כדאי שיהיה איתך פנקס חיסונים שלך. אוניברסיטאות מחייבות חיסונים מהסטודנטים, ואם כבר עשית כמה, את יכולה לחסוך לעצמך את הכסף ואי הנעימות. שיהיה בהצלחה

d a p h n a

New member
שאלה שהתשובה אליה לא ממש ברורה

הניסוח של העניין קצת לא ברור בחלק מהאוניברסיטאות. כאשר ניסיתי לקבל מהם תשובה חד משמעית הם פשוט העתיקו לי את הניסוח הלא-ברור מהאתר ולא הצלחתי להבין באופן חד משמעי אם כן או לא. אני (בתור אזרחית אמריקאית שנרשמה לתכניות דוקטורט) בסופו של דבר החלטתי שליתר בטחון עדיף לי לעשות טופל, כי יהיה די טפשי לא להתקבל בגלל עניין טכני כזה.

NorthernStar

New member
לי הסבירו דווקא באופן

שאיננו משתמע לשתי פנים שאם הBA שלי הוא מאוני' / תכנית לימודים שאיננה נלמדת באנגלית - עליי להוכיח בקיאות בשפה באמצאות TOEFL / IELTS. מכיוון שאת הIELTS (הכללי) עברתי בציון המקסימלי לצורך הגירה, ומכיוון שראש החוג שלי השתכנע שהשליטה שלי באנגלית טובה בהרבה משל רבים מהסטודנטים שלו, הוא הצליח לשכנע את מי שצריך לתת לי לכתוב מודול אחר של בחינה - MELAB - שהוא זול, נגיש ונכתב בתוך האוני'.

F r a n k e l

New member
אם לא למדת בשפה האנגלית

(בין אם זה בתיכון או תואר ראשון) אז את צריכה לעבור את אחד המבחנים הנ"ל. האזרחות לא משחקת פה תפקיד כי מדובר במבחן לרמת האנגלית ומבחינתם אם לא למדת באנגלית - הם רוצים לדעת מה הסיפור שלך.

למעלה