מסלעה

מסלעה

יש סדר גודל למחירים של הקמת מסלעה בכל הקשור לחומרים? למשל, מחיקים של סלעים (כמה עולה לקנות אותם, ואולי גם להוביל)? אני מניח שמחיר החומרים אמור להיות פחות או יותר קבוע, לעומת מחיר העבודה אשר תלוי בהרבה גורמים כמו הגנן המבצע וה"ארכיטקטורה" של המוצר המוגמר. תודה.

matmas

New member
מסלעת ג'מעין

אתמול הנחתי מסלעה של אבן "ג'מעין" (האבן הנפוצה בארץ). ניתן לקנות משאית מלאה סלעים ב-1400 ש"ח משאית מלאה סלעים מכילה בין 20-25 מטר רץ תלוי מהו גודל הסלעים. יום עבודה של בובקט 1000 ש"ח את כל העבודה עשה הבובקט.

לי הציעו

עבור מסלעה בשטח של 3 על 2 מטר כ 800 ש"ח כולל הובלה, כולל הנחה וכולל הסלעים וכולל מילוי באדמה. לפי המחירים שנתת, זה נשמע לי מחיר סביר אע"פ שאצלי מדובר בשטח קטן יחסית למה שציינת. תודה.

טסונמי1

New member
פעם לפני שנים גינה לא הייתה

נחשבת לגינה כשלא הייתה בא מיסלעה-אים הזמן אנשים שבעו מהמיסלעות כמו מהדקלים-והברוש הלימוני-{גם בגינון יש אוםנה}..... מיסלעה לא מקימים בגינה קטנה! במיסלעה אים לא מישתמשים באבנים גדולות האפקט נעלם-מיסלעה זה לא ערמת אדמה שעליה זורקיםכמה אבנים- מיסלעה בונים-שורת אבנים אדמה עוד שורת אבנים וכך הלאה כדי שיתקבל אפקט מדורג-והשימוש בצימחיה למיסלעה הוא ספציפי מאוד. מי שאוהב סלעים ואין לו גינה גדולה יכול להכניס סלע גדול או שניים ולהניח אותו על האדמה במקום אסטרטגי-אפילו על הדשא-

המטרה אצלנו בגינת הבניין

היא למנוע סחיפת קרקע בפינה שבה יש מדרון תלול והאדמה נסחפת בכל השקייה עם ממטרות לכיוון הגדר החוצצת בין החצר שלנו לחצר הבניין השכן. ההמלצה שקיבלנו היתה להקים מסלעה כדי ליצור מעין אדניות מדורגות.

המסלעה כבר הוקמה

בבוקר בא הטרקטור עם סלעים, בשתיים/שלוש נאגלות, ואפילו יש לנו שני דקלי טבעות חדשים שיחנכו את המסלעה.

נצר1

New member
אז אני צריכה עצה..

שמנו כבר 10 אבנים גדולות בחצי עיגול,שיהיו בסיס למסלעה. חשבנו על מסלעה מכיוון ויש לנו שטח מוצל בגינה, כעשרים מטר רבוע בערך. הקטע הוא שזה ליד השטח של הכלבות שלי, ומה שאני שותלת על הקרקע הן מגיעות אליו. חשבנו שאם נעשה משהו מוגבה,ו"מגודר" באבנים, הן לא תוכלנה להרוס לי, וסוף סוף אני אוכל גם לשתול צמחי צל בגינה (כי כל שאר הגינה שמש מלאה). אז מה אתם אומרים? מסלעה תהיה טובה למטרה הזו? או שחבל להשקיע?

טסונמי1

New member
תשובה לנצר---------

כשגידרתי פעם ראשונה את החצר גידרתי עים גדר גובה מטר-חשבתי שהכלבים לא יעברו אותה----בנתיים הוספתי עוד מטר--------ואחת מהם עוברת אותה......... ניראה לך שהם לא יעברואת המיסלעה?

טסונמי1

New member
חיות וגינה זו תמיד בעיה----

וצריך לקחת את זה בחשבון-אצל אחותי למשל עיקר הנזק הוא מהתרנגולות - במשך הזמן היא למדה לישתול בערוגת הפרחים דברים שהתרנגולות לא מיתלהבות מהם-גינת הירק מגודרת-ואת הנזק שהכלבים עושים היא מפנימה- אצלי הכלבים למזלי מעדיפים את השטח המרוצף

טסונמי1

New member
צמח חדש הגיע לחנויות הפרחים--

קוראים לו PEONY-או PAEONIA לקח לאחותי ולי המון זמן להגיע לשם הלטיני ומצאנו אותו בגוגל- הפרח עוצר נשימה-בגודל בטכסטורה ובצבעים- שום תצלום לא קרוב לאמיתי- מגדל אותו מישהו משומרה-רק ליצוא-כל פרח 50 שח!!! הניצן של הפרח בגודל כדור טניס-ואני לא מגזימה...........

עיזהה

New member
פאוניה

זה פרח מדהים. ביפן יש כאלה בכל פינה. אם אני לא טועה, אדמונית החורש היא קרובת משפחה שלה. לא נראה לי שיש לה סיכוי כאן בתנאים נורמליים.

טסונמי1

New member
מה תנאי הגידול של המתורבתת-הבנתי

שהמגדל בשומרה הוציא הון עתק כדי ליבנות חממה מתאימה לגידול

עיזהה

New member
עד כמה שידוע לי

היא צריכה המון לחות, הרבה אור אבל לא שמש ישירה (או שמש "מסוננת", לא חזקה). אבל זה לא מידע בדוק.

דובב

New member
בדויק היום ראיתי באחד העיתונים

המקצועיים שהפרח הזה תופס תאוצה בארץ( בארץ קוראים לו פשוט אדמונית) בהולנד(כמובן....אלא איפה...) מגדלים ומטפחים אותו במיליארדים בארץ מנסים לנצל את האקלים הגלילי להקדמת פריחה כך שיכולו למכור אותו ביוקר כאשר הצמחים ההולנדים עדיין תרדמת(מה שמגיע למשתלות הם כנראה עודפי יצור)

למעלה