מסלעה

11 אורנה

New member
טסונמי, הפרח מקסים !!! הוא מזכיר

לי את ההיביסקוס הסיני עם הפרח המלא בצבע סגול, יש לי אותו בגינה (את ההיביסקוס), הפרח הרבה יותר קטן אבל דומה. שבת שלום לכולם ! אורנה

איתי נ

New member
Paeonia = אדמונית ../images/Emo70.gif

הנציג היחיד מהמשפחה הגדל בר בארץ הוא אדמונית החורש.

ruven46

New member
הקמתי מסלעה בגינה קטנה...../images/Emo163.gif

למה ? כי אין לי ברירה..., ! הקבלן החכם, העביר את צנרת הגז המרכזית מתחת לערוגה שלי, בעומר של 20 ס"מ מתחת לפני הקרקע... עד שבוע שעבר, המקום היה מלא בקנה סוכר ובגומא שיבולי..., זהו, עקרתי אותם, וניקיתי את האדמה מכל שרידי השורשים שכמעט גרמו להפסקת גז מרכזית... בשבוע שעבר, התחלתי להערים סלעים, לגובה..., לא יודע עדיין איך היא תיראה בסוף, כי יש כל מיני סלעים ואבנים עם מירקם מעניין... הופך את המסלעה הזו ל"מסלעת סוקולנטים". למי שיתקרב ויגדיל את התמונה, יראה כל מיני קקטוסים וסוקולנטים הצומחים בתוך חורים בסלעים, ובצד שמאל, מין "צינור כורכר" עומד עם סוג של קקטוס. המסלעה עוד תטפס לגובה, כי יש הרבה סוקולנטים וקקטוסים בהמתנה...

ruven46

New member
../images/Emo124.gif צפנתי...! הנה הסלק עלים....

הוצאתי היום כמה פרטים מהגינה.... משהו..., ענקייים ויפיפהים ! (העלים על האש, בתוך שמן כבר 3 שעות...על אש קטנה.....!)

ruven46

New member
ולחובבי הגידול האורגני...

ללא שום ריסוס... שום כימיקלים.. רק קומפוסט מהשארייות והגזם של הגינה... עם צמחי בר מסביב... אין חלזונות.. אין חשופייות... אין חורים.... אין נקבים.... עלים ירוקים ונקיים, ישר לסיר....! שבת שלום וחקשמייח !

טסונמי1

New member
ראובן!! את השרך מצד שמאל של

המיסלעה תחתוך עד למטה-תשקה טוב-ממש להספיג את האדמה- ויצאו עלים חדשים יפים בלי כל היבש

ruven46

New member
תודה, ייבשתי אותו קצת.....

הוא גדל לממדים הגדולים מהגינה שלי.... זה עוד לא המקום הסופי שלו... ודרך אגב, שאלה... מה תפקידן של הפקעייות הקטנות המתחבאות בין השורשים ? כך הוא מתרבה ? שבוע טוב וחקשמייח ! ועוד משהו ששכחתי...! הקנטים שהראית..., מלאכת מחשבת..! משהו ! אצלי, לא אעיז לעשות זאת..., כל הגינה שלי מגיעה לגודל של 100 מטר ! חבל על כל טיפה של מקום.

stallin

New member
למה עקרת עם השורשים?

אצלי כבר יותר משנה, סלק העלים גדל ומשגשג. בכל פעם שעולה הצורך, אני תולשת את העלים החיצוניים, ומשאירה עלים בודדים במרכז. ככה אנחנו נהנים מחמין צמחוני עם עלי סלק, ולכבוד ליל הסדר הכנתי עלי סלק ממולאים. לאחרונה אחד הצמחים השתגע, גדל לגובה של מעל מטר, והוציא התחלה של פרחים, אבל כל האחרים עדיין שומרים על הצורה החסתית שלהם. עכשיו אני מחפשת מתכון חדש, לעוד חודש בערך.

ruven46

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

..כל הכמות שראית בתמונה, צומצמה בבישול איטי בשמן, לצנצנצ אחת של תרכיז ירוק. זה לצורך בישול חמין ירוק או מרקים שונים. השורש, הולך גם הוא למרק ירקות שורש. מה שאת עושה, אני עושה גם עם חסה, כשאני רוצה לגדל מחזור זרעים. החסה מגיעה לגובה של מטר וחצי..! ומוציאה עמוד צפרחת עם פרחים וזרעים. שימי לב שטעם העלים של הצמח התופס גובה, נהייה מריר יותר ומפריש נוזל חלבי. את החסות בשלב זה, לא ניתן לאכול, הן ממש מרות. זו הדרך של החסה, להגן על עצמה מאוכלי עשב, כדי שלא יפריעו לה להתרבות. העלים מתעבים ונהיים קטנים ומלאי חלב מר, כמו חלבלוב. אשאיר סלק אחד לצורך מחזור זרעים נוסף. כעת, במנבטה, יש כבר שתילים חדשים. האדמה תנוח שבועיים, ואשתול את החדשים.

יאנוס

New member
בעניין עומק צנרת הגז:

היה לי סיפור ארוך עם הטמנת צנרת גז. לא אלאה אתכם בפרטים אבל בדקתי במינהלת הגז והדלק והעומק התקני להטמנת צנרת גז הוא 60 ס"מ. לידיעתך.

ruven46

New member
תודה, אך לאחר 10 שנים של "גילויים..

וחידושים", כל השכונה כבר עייפה מלתבוע את הקבלן על פרטים "זעירים" שכאלו....כיסיתי את הצינורות בחצץ גס מאוד, ועליו הסלעייה, כדי שלא אפגע בצינורות עם קילשון או מעדר. כל שתילה של עץ בגינה, חייבה התערבות של "קונגו"...! הרבה "חוויות"...! חלק גדול מהסלעים של הסלעייה שלי, נתגלו תוך כדי חפירת בור תמים לעץ חדש. הסלע שבחזית, באמצע, שוקל כ 50 ק"ג, והוא שליש מסלע ענק שפוצח על ידי (...כן, עם קונגו...!) כדי לשתול עץ פאפאיה..! היה נורא מצחיק....

יאנוס

New member
לא אתה תובע את הקבלן

מינהל הדלק והגז דורש ממנו לעשות זאת. ואנשי המינהל גם בודקים שהדבר אכן בוצע. לא כדאי להזניח את העניין. זה עלול להיות רע מאוד. ושוב כאמור: תפנה למינהלת הגז והדלק. במשרד לאיכות הסביבה ונדמה לי שהם יושבים בחיפה (אם אני לא טועה).

למעלה