מסיפורי צדיקים

ephi79

New member
שעמל של שנים ירד לטמיון

אם אתה עושה משהו כמו שצריך, ועד הסוף, יש ערך לעשייה, גם אם התוצאה הסופית לא שימושית. ובמיוחד, שיש בעיניי ערך רב לחלק ואולי להרבה מעקרונות ורעיונות הדת, ואכמ"ל.

uri80

New member
מכרת בזול.

יכולת לדעתי להוציא ממנו לפחות מאה. הוא רוצה לקנות גם את שלי, דרך אגב? (הרעיון של איביי דווקא חבל על הזמן)

uri80

New member
אופס...

חוץ מזה, ברוב המצוות שבין אדם לחברו אני די מסודר. במצוות שבין אדם למקום אני בקצת יותר בעיות... חושב שהוא יהיה מוכן להתגמש קצת?

boten d

New member
למה לא סגרת מעגל?

היית צריך לחזור מהשטח (אני מניח שיש לך שבועות שטח אם אתה עושה שלושה חודשים טירונות) ולמכור לו את זה תמורת נזיד עדשים...

i l u v a t a r

New member
וואי איזה פריאר רציני אתה

אתה לא סוחר!! היית יכול להעלות אותו לפחות ל200 היית מספר לו על כל המצוות בפרטי פרטים. חבל!

i l u v a t a r

New member
ולמה נראה לי

שהוא עובד בזה במשרה מלאה??? הוא בטח משגע כל יום מישהו אחר שימכור לו תמצוות שלו. חולה! (בגלל זה הוא הסכים רק 10..)

Le Fay

New member
../images/Emo6.gif והחוזה הזה מאפשר לך למכור אותן

לעוד כמה אנשים? אם לא, הבחור יצא ממש בזול - ובכל מקרה כייף שאתה בכל זאת מגיב כאן לפעמים.

כברלאשם

New member
למה זה זול?

למצוות שלו יש השפעה על היקום, פחות, הרבה פחות מההשפעה שיש לנודים שלי (רק לידיעה, הנפיחות משפיעות על החור באוזון). אז אם את מבינה שלקחת כסף תמורת משהו שבאמת לא שווה כלום, זה ניצול של תמים וחסר ישע. ואם המוסר שלך הוא אמיתי ולא מוסר דתי תורני מעוות ומפלצתי, את לא יכולה לקחת שום סכום שמוציא את הענין מאיזור הבדיחות אל תחום הנבזות. < דוקא מעניין אם החוזה מאפשר לו לקחת כסף ממישהו אחר כדי להימנע ממצוות נוספות >

avi972

New member
בדיחה קטנה של סבא שלי

בבני ברק החליטו לבטל את חרם דרבינו גרשום. יש בחורי ישיבות שהאשה לא מרוויחה מספיק כסף בשבילם. ( ליתר דיוק, בדיחה ששמעתי מסבא שלי ) ועכשיו ברצינות, כשיש זוג שהאשה עובדת תמורת חצי מהזכויות שבעלה עושה בישיבה, אז בחישוב קל יוצא שחודש בישיבה שווה חצי משכורת ממוצעת. אחי, יצאת פראאאאאאאאאיר

מתלבט13

New member
לפי הרבה פוסקים + הצדקה למחיר

לדעת רוב הפוסקים המכירה לא חלה. ברצינות. זו הדעה של רוב הפוסקים לפי זכרוני החלוד. אם אתה רוצה להיות הוגן, אתה היית חייב ליידע אותו לפני כן שהוא קונה רק לדעת מיעוט. חוצמזה להכניס את המצוות שלך בעתיד זה נוכלות אחושלוש למה כמה מצוות תעשה בעתיד? (בפרט אם משווים למה שעשית בעבר
) ולכ אלה שהתלוננו על המחיר, כנראה אם מביאים בחשבון: 1) שלדעת רוב הפוסקים זה לא תופס. 2) שמי שיצא בשאלה הוא אולי בגדר "תוהה על הראשונות" שכל מצוותיו אינן שוות מאומה וכמו שכתוב בנביא "ובשוב צדיק מצדקתו, ועשה עוול, ככול התועבות אשר-עשה הרשע יעשה, וחי--כל-צדקותיו אשר-עשה לא תיזכרנה" 3) כמה מצוות עשה ידידינו בצעירותו? אז המחיר אולי אפילו מופרז... בכל מקרה אני מרגיש שזה סתלבט לא פר על מתלהב צעיר. היה לי חבר שמכר ארבעת המינים ובא מישהו מהסיגנון הבעל תשובה הנ"ל ורצה לקנות את "הכי מהודר בכל מחיר", והמוכר שהיה אדם ישר, ממש נלחם איתו להסביר לו שאין צורך להוציא כל כך הרבה על ארבע מינים.

למעלה