מסיפורי צדיקים

respid

New member
מסיפורי צדיקים

קודם כל אני צריך לברך שהחיינו, אני שלושה חודשים בצבא וזו הפעם הראשונה שאני כותב מהפל` (כמובן שלגלוש לפורום אני גולש, אני רק לא אוהב להגיב..) . ועכשיו להודעה: אני לא אציין כאן לאיזה בסיס טירונות נפלתי כי אני מניח שכבר עדכנתי את כל העולם.. בכל אופן הסיפור הבא לא היה קורה לי בשום בסיס.. אחד מהחיילים חוב``ת ערס ברסלב שכבר עודכן בסיפור חיי ובמה אני לא מאמין חזר מאחת החופשות עם מטרה.. הוא ניגש אלי בארוחה ולאחר שוידא שוב שאני כופר , (``בטוח בטוח אתה לא מאמין באלוקים??``) הוא ביקש ממני למכור לו את כל ה... מצוות שלי.. כולי עלזתי בחיוך לבקשה אבל הוא התעקש .. לאחר מו``מ סיכמנו על 20 ₪ ... (הוא לא הסכים יותר..) הבחור התלהב והלך להשיג עדים ולכתוב חוזה.. ולאחר הטקס שעשה העביר לי את השטר.. ‏ בינתיים הצעתי לו שתמורת סכום סימלי אני מוכן לקחת לו גם את כל העברות .. הוא אמר שהוא יברר עם הרב שלו ויחזור אלי..‎

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

איזה הזוי! טוב, כל אחד\ת וה"שריטה" שלו\ה..

סלסרו

New member
רק 20 ש"ח? אתה ביזנסמאן גרוע.

או שמא, עם כמות המצוות שהיו לך, זה דווקא דיל טוב..

respid

New member
הוא רצה לשלם

רק 10 על כל המצוות מהרגע שנולדתי עד עכשיו, אמרתי לו שיביא 20 ושיקח את כל המצוות לכל החיים ..

איפה את מוצאת זמן לכתוב?

סיכמנו שמפרסמים מודעה למכירה מצוות ביתד נאמן? או בכפר חב"ד... הכלבה של שכנה שלי תקפה אותי כשבאתי ללטף אותה, סתם ככה *מחכה לך בבית בוכיה...

לא תאמיני מה את מפסידה

רוני מכינה פה שקשוקה סוף הדרך. אני בינתיים כותבת ומותקפת על ידי כלבת זאב מופרעת בשם טומי בואי כבר הביתה!!!

rigoletto111

New member
הערס ביזנסמן טוב

למקרה שרספיד חוזר בתשובה, הוא ישלם מיליונים כדי לקנות את המצוות בחזרה. השקעה טובה בכל מקרה מבחינת תשואה.

ח א נ צ

New member
וכי אין אתה יודע מתן שכרן של מצוות?

באמת, ביזנסמן גרוע... ככה אתה מוכר את חלקך בעולם הבא?! בזיון, פשוט בזיון!

אחד הדברים היותר מבעסים

ביציאה בשאלה הוא, שברגע אחד אתה מבין שכל מה שחסכת לעולם הבא, כל עבודת ה', ההתגברות על היצר ושבירת המידות שוים לתחת. הארה של רגע אחד שמורידה לטמיון עמל של שנים רבות. פתאום אתה מתחיל מאפס. סחתן על המעוף הכלכלי. בפעם הבאה (כלומר, בגלגול הבא) תחשוב על מכירה פומבית באיביי (נכנסים לשם ערסים?)

ephi79

New member
לא מסכים עם הגישה הזאת,

ולא רק בגלל הדיסוננס הקוגנטיבי.

rigoletto111

New member
זה כמו מי שאוכל חזיר

מצד אחד זה טעים לו, אבל מצד שני הוא חש צרימה בתודעה כי זו חיה שהיתה רגישה והוא גרם לה סבל, או שסתם גרם סבל לאביו שבשמים (חיה רגישה לא פחות, אגב)

זה מסביר את העובדה

שניתקלתי במונח הזה המון פעמים בפורום "צמחונות וטבעונות". תודה על ההסבר

rigoletto111

New member
המונח בעיקרו נוצר

כדי להסביר התנהגות של אנשים שנעשים נלהבים יותר לתיאוריה שלהם דווקא כאשר היא כושלת. כך, הנוצרים הראשונים יצאו למסע מיסיונריות דווקא כאשר ראו שישו מת, ומלכות השמים שעליה ניבא בוששה לבוא.

למה להיכנס לויקיפדיה

אם אני יודעת שיבוא המישהו שיתן לינק לויקיפדיה?
ואני לא רצינית

למעלה