ועכשיו לתשובות../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif
יופי של שאלות טלגל
אני אלופה בלהכין מסיבות שלא צריך בהן שום הכנה מוקדמת. מבחינתי הגננת והילדים יכולים לבא ביום המסיבה ופשוט לחגוג מבלי לדעת בכלל מהי התכנית (ויש לי גננות אמיצות כאלה גם). למה שאת קוראת חזרות אני קוראת "אילוף". ישנם גנים שהגננות מאד לחוצות והן לקראת המסיבה מבקשות את הקלטת ופועלות מס' פעמים ביום עם הילדים. כל זה בכלל לא נורא מבחינתי אם זה נעשה בכייף גם מצד הילדים וגם מצד הצוות בגן. א-ב-ל, לצערי נתקלתי בגנים בהם הגננת היתה כל כך לחוצה שהכל ידפוק טיפטופ עד כדי כך שאיימה על הילדים שלא רצו להשתתף (גם אם אני הייתי ילדה לא הייתי רוצה להשתתף במצב כזה) במהלך החזרות. במהלך השנה אני לא חוזרת מס' רב של פעמים על אותו החומר. החזרה נעשית על המרכיבים המוסיקליים תוך שינוי הרפרטואר המוסיקלי. אם הילדים הפנימו את מרכיבי היסוד :חזק, חלש, פעל, חדל, קופצני, מתגלגל וכו'...אפשר לעשות יופי של מסיבה גם עם יצירות שהם אינם מכירים. לגבי שירים, רוב השירים הנמצאים בשוק הם מה שנקרא "שירי הוראות" או איך שהמרצה שלי היתה אומרת "שירי קביים" אין שום בעיה לפעול איתם כי למעשה המילים שבשיר אומרות מה לעשות. ריקודים אני לא נוהגת לעשות לפני גיל 4, אלא בליווי הורים. במקום הריקודים באה פעילות במרחב שמדגישה את האלמנטים המוסיקליים. האם כולם השתתפו? רובם השתתפו. ישנם ילדים שבאופן קבוע במסיבות לא משתתפים, ואגלה לך בסוד שבני הוא ילד כזה. הוא ילד שכל השנה פעיל מאד בגן ובמסיבות אוהב לשבת לידי ונהנה לצפות בשאר החברים. אין לי בעיה עם זה ואנחנו צופים ביחד. אם פתאום מתחשק לו לקום הוא חופשי לקום. הוא מרגיש שאין עליו שום לחץ וזה הדבר החשוב ביותר. לדעתי כדי להנות במסיבה הילד לא חייב להשתתף. גם כשמסתכלים על ילדים מהצד שאינם משתתפים רואים שהם בעצם משתתפים ממקומם. וזה בהנחה שהם לא כבר לחוצים ועצובים כי האמא או האבא איימו עליהם שאם הם לא ישתתפו אז הם ילכו הביתה. (ואני לא צוחקת, כל מה שאני אומרת קורה בפועל בשטח). לגבי מקומה של הגננת: הגננת לצידי לאורך כל המסיבה. היא אומרת את מילות הפתיחה, היא מדקלמת איתם את הדקלומים ופועלת איתי כל הזמן. וכמובן שמילות הסיום שמורות לה.