אין שום בעיות בחישוב.
כתבת: "שטח פלשת (שמעולם לא היה יהודי, כפי שמעולם לא היה פלשתיני, אלא דווקא היה מצרי, ולפני זה מנדטורי, ולפני זה עותמאני, ומתישהו בעבר פלישתי)". א. גוש קטיף מעולם לא היה פלשתי, ומאז שנעשה מיושב - היה מיושב רק ע"י יהודים. ב. מעולם לא טענתי שגוש קטיף הוא שטח יהודי (טענתי רק כי - מאז שנעשה מיושב - היה מיושב רק ע"י יהודים). ג. השמאל (בהנהגת האלוף-לשעבר אריאל שרון ויורשיו הפוליטיים) תומך בכך ששטח כמו גוש קטיף - אשר מיושב ע"י יהודים ואשר מעולם לא היה פלשתיני - יטוהר בכח מכל תושביו היהודים ויועבר לפלשתינים שמעולם לא היו הבעלים של שטח זה. בכך השמאל נעשה דומה ביותר לימין הקיצוני (בהנהגת האלוף-לשעבר רחבעם זאבי ז"ל ויורשיו הפוליטיים) התומך בכך ששטח כמו טול-כרם אשר מיושב ע"י פלשתיניים ואשר מעולם לא היה יהודי - יטוהר בכח מכל תושביו הפלשתינים ויועבר ליהודים שמעולם לא היו הבעלים של שטח זה. אגב, השמאל טוען כי הצורך בפינוי הכפוי של היהודים מהרצועה מנומק בצורך להפסיק את הכיבוש ולהפריד בין העמים. הימין הקיצוני טוען כי הצורך בפינוי הכפוי של הפלשתינים מהגדה - מנומק בצורך להפסיק את הטרור ולהפריד בין העמים. כתבת: "מי שיושב שם מ67 או מ48 זה חלק ממי שגורש ב48, ובמקרה הזה הוא נולד בחיפה, או ביפו, או בבירעם או אקרית (כיום יישובים יהודיים על שטחים פלשתיניים)". א. מזה כמה שנים אני קורא לממשלת ישראל להחזיר למגורשים הפלשתיניים את אדמותיהם השדודות. ב. העובדות ההסטוריות שציינת - רק מוכיחות עד כמה היהודים הגרים בגוש קטיף הרבה יותר מוסריים מאשר חלק מתושבי צפון תל אביב עם חלק מתושבי קיבוצי השומר הצעיר - היושבים על אדמות פלשתיניות שדודות, שהרי תושבי גוש קטיף מעולם לא גזלו קרקע מאיש. גוש קטיף מעולם לא היה פלשתיני. מדובר בשטח שהיה שומם מאז ומעולם, עד שנושַב ע"י יהודים. כתבת: "חבל שאתה שוכח את מליוני הפלשתינים שנולדו שם, ויש להם ילדים ונכדים... והם כמובן, לא יושבים שם רק מאז 1967." סליחה? מעולם לא שכחתי אותם. אם הייתי שוכח את הפלשתינים - אז לא הייתי משתתף לפני כחודש בהפגנה נגד גדר ההפרדה המפקיעה קרקעות פלשתיניות. אבל: כשם שאני אינני שוכח את הפלשתינים אלא קורא במשך שנים למדינת ישראל שתפסיק את שוד האדמות הפלשתיניות ושתתחיל להורות לצה"ל לעזוב מהר את השטחים הכבושים ולהתרכז בשטח שבריבונות ישראל, כך אני מצפה שאת (כמוני) תקראי למדינת ישראל שתבטל את מזימת גזל הקרקעות בגוש קטיף ושֶתּוֹרֶה לצה"ל לסגת משם מבלי לכפות על התושבים שם היכן לגור. אל תשכחי ש: 1. חלק מהיהודים הגרים שם - רכשו שם את קרקעותיהם לפני קום המדינה (כפי שאושר ע"י בג"ץ בתחילת פסק הדין שהכשיר את ההתנתקות); וש: 2. חלקם בכלל אינם ישראלים (גם את זאת אישר בג"ץ בתחילת פסק הדין הנ"ל); וש: 3. רובם נולדו שם ואף הולידו שם ילדים, וחלקם - אף נכדים (גם את זאת אישר בג"ץ כמה פעמים במהלך פסק הדין הנ"ל). וש: 4. גם מי שהגיע לשם - לא הגיע לשם בכפייה ע"י איזושהי ממשלה - אלא הגיע מרצונו החופשי ועל דעת עצמו, ממש כפי שלפני יותר מ-65 שנים הגיעו יהודים מרצונם החופשי ועל דעת עצמם להתישב בכפר דרום (שבגוש קטיף), וממש כפי שלפני יותר ממאה שנים הגיעו יהודים מרצונם החופשי על דעת עצמם להתישב בראש-פינה, וממש כפי שלפני יותר ממאה שנים הגיעו פלשתינים מרצונם החופשי על דעת עצמם להתישב בטול כרם. והחמור מכל: 5. תושבי גוש קטיף גרים כיום בשטח שאינו בריבונות המדינה המתימרת להיות שם פטרונית ולבצע שם את הגירוש. רק הריבון רשאי לקבוע לי היכן לגור בתחומי ריבונותו של הריבון. מי שאינו ריבון בשטח (אלא רק מחזיק את השטח במסגרת של כיבוש צבאי) - מחוייב להגבלות מוסריות: אסור לו לבצע שם כיבוש, אבל גם אסור לו לבצע שם גירוש. יש להתנגד לכיבוש - לא פחות ולא יותר ממה שיש להתנגד לגירוש. כתבת: "אני מנסה להבין איך רוב המתנחלים בגוש קטיף (אשר להזכירך הגיעו ב67, אולי חוץ מאיזה פרדסן או שניים שציינת) הספיקו להוולד בגוש, ולהביא ילדים ונכדים... מדובר רק ב-38 שנים.... אולי מיעוט שבמיעוטים הספיק לפתח משפחות רב דוריות שם." א. ראשית חלה החובה לדייק בפרטים: לא כתבתי שרובם נולדו והביאו ילדים ונכדים. כן כתבתי (כבר בהודעתי הקודמת שכותרתה: "אנא תברר") - כך: "רוב ככל התושבים הגרים כיום גוש קטיף - לא עברו לשם - אלא נולדו שם, ורובם אף הולידו שם ילדים - וחלקם אף נכדים". ב. הפרטים המוסמכים על המצב המשפחתי של היהודים החיים כיום ברצועת עזה - מופיעים בפרסומים השנתיים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ולאחרונה גם בפסק הדין של בג"ץ שהכשיר את ההתנתקות (הן בחלקו הראשון של פסק הדין - שנכתב ע"י השופט אהרן ברק שהכשיר את חוק ההתנתקות, אך בעיקר בחלקו השני - שנכתב ע"י שופט המיעוט אדמונד לוי שפסל את חוק ההתנתקות). ג. סטטוס המוצא בקרב היהודים החיים כיום ברצועת עזה - דומה מאד לסטטוס המוצא בקרב הפלשתינים החיים כיום ברצועת עזה, ואסביר: 1. רוב היהודים החיים כיום ברצועת כזה - כמו רוב הפלשתינים החיים כיום ברצועת עזה - נולדו שם בין שנת 1967 לשנת 1985. 2. רק מיעוט מקרב היהודים החיים כיום ברצועת עזה - לא נולד שם - אלא הגיע לשם (בעיקר מישראל, מארה"ב, מאירופה). כמו כן, רק מיעוט מקרב הפלשתינים החיים כיום ברצועת עזה - לא נולד שם - אלא הגיע לשם (בעיקר ממצרים, מירדן, מלבנון, וממדינות המפרץ). כתבת: עבר יותר מדי זמן מאז הכיבוש, והגיע זמן שכבר נצא משם (גם התושבים וגם הצבא). א. את רוצה להחזיר את הגלגל 38 שנים לאחור, וממש בדומה לך - רוצים באיחוד הלאומי להחזיר את הגלגל 66 שנים לאחור. בדומה לך - הם אומרים: "עבר יותר מדי זמן מאז שהפלשתינים השמידו ב-1939 את הישוב היהודי שהיה בעיר עזה (שברצועה, בד-בבד עם השמדת כפר דרום שבגוש קטיף), והגיע הזמן שכבר הפלשתינים סוף-סוף יֵצאו מעזה (גם התושבים וגם צבא הרש"ף). אמנם, נוציאם בכח (כפי שהשמאל זומם לעולל כעת ליהודי-גוש קטיף), אבל נוציאם באופן נאור - כלומר עם פיצוי כספי (ממש בדומה לתוכנית הנאורה של השמאל), ונדאג בכנות להתאקלמותם בירדן - שרובה כיום פלשתינית (ממש כמו הדאגה הכנה של השמאל להתאקלמות תושבי גוש קטיף בישראל - שרובה כיום יהודית)". ב. אני כמוך מתנגד לכיבוש. אבל מי שאחראי לכיבוש - זה רק הצבא הישראלי הזר השוהה בשטח שאינו חלק מהמדינה שלו. אבל היהודים הגרים בגוש קטיף - אינם אשמים בכיבוש, וזה בגלל שתי סיבות עיקריות: 1. כבר בתחילת פסק הדין של בג"ץ (שהכשיר את ההתנתקות) נקבע כי חלק מהאדמות בגוש קטיף נרכשו ע"י תושבי הגוש לפני קום המדינה. באותה תקופה - עדין לא היה שום כיבוש. 2. כבר בג"ץ (בפסק-דין "קציר") קבע כי עצם היותו של מוחמד ערבי - אינה סיבה למנוע ממנו לגור בישוב קציר (בתואנת-שוא שעצם קיומו שם כערבי - פוגע באוכלוסיה היהודית החיה שם). אני מוסיף: עצם היותי יהודי - אינה סיבה למנוע ממני לגור בגרמניה (בתואנת-שוא שעצם קיומי שם כיהודי - פוגע באוכלוסיה הגרמנית המנסה לפגוע בי). עצם היותי יהודי - אינה סיבה למנוע ממני לגור ברצועת עזה (בתואנת-שוא שעצם קיומי שם כיהודי גורם לכיבוש). מי שפוגע באוכלוסיה הפלשתינית ויוצר את הכיבוש - זה הצבא הישראלי, אז שיסתלק משם. רק הוא.