מסיבאפי בטלויזיה

אוקיי,../images/Emo58.gif עונה 5 אנג'ל.../images/Emo168.gif

זאת באמת דרך אחת להסתכל על זה. אבל אני בכל מקרה אהבתי יותר את הסוף של אנג'ל (ללא כל קשר לזה שאני אוהב אותה יותר מבאפי). אני לא חיפשתי בפרק האחרון של אנג'ל תפנית ספיציפית. אלא שלסוף של באפי באמת התחברתי פחות. אני לא יודע אם זה לאו דווקא בגלל שהסוף עצמו היה טוב לעומת הסוף באנג'ל. אלא שפשוט הסוף של באפי השאיר חיוך על הפרצוף, במבט של "זהו, זה נגמר. וזה נגמר טוב". אבל הסוף של אנג'ל (ואין לי מושג קלוש איך קישרת את זה לזה שאנג'ל אף פעם לא יקבל מחילה, כי זה רחוק מלהיות חלק מהקונטסט של הסוף) השאיר אותי עם פה פעור לגמרי עד שזה נהפך למקלט של חיות משק-בית, והתאפקתי בעל כורחי לא לצרוח "אלוהים אדירים!" מההפתעה. וזה לא הראה לדעתי שאנג'ל "לעולם לא יקבל מחילה". נכון שעונות 3-4 עסקו בעיקר בזה, אבל הסוף עצמו ולמעשה כל עונה 5 בפרט לא הייתה קשורה ולו בקצת לזה שלאנג'ל לא תהייה מחילה לעולם. (אולי כי עונה 5 כל כך שונה מהעונות הקודמות לה). אני חושב שזה יותר הראה, בניגוד לבאפי, שלא תמיד יש סוף טוב. אנג'ל אף פעם ולו לרגע נתנה לנו להרגיש נחת ברוב מהעונות שלה, ולמעשה עיקר עונה 4 מתבססת בעיקר על אסונות שגובלים באסונות, וכשחושבים שלא יכול להיות גרוע יותר- הנה עוד אסון לדרך. המבנה שלה כל-כך שונה מבאפי, שאצלה גם כשקורה אסון תמיד לאחר-מכן מגיע משהו טוב. (אם זה ייתרון לאנג'ל או חיסרון לאנג'ל, זה עניין של דיעה). אבל אנג'ל תמיד הוסיפה לאסון עוד אסון, ועוד אסון, ועוד אסון. היו מעט מאוד נקודות אור בקצה המנהרה של העונות המתקדמות (3-4) של אנג'ל. ובכנות? גם עונה 5 לא כזאת שמחה בחציה השני. אז לדעתי הסוף ניסה לומר שהמלחמה אף-פעם לא תיגמר. למרות שאנחנו יודעים שהיא נגמרה, ונגמרה רע מאוווד, ולמעשה כולם מתו- הרעיון של לעשות את הסוף בצורה כל-כך פתוחה, למרות שאנחנו יודעים מה ייקרה, יותר קורץ לי. וואו, איזו מגילה.

Single By Fault

New member
ספויילר לאחרי סוף אנג'ל

אני דיי מסכים איתך. אנג'ל תמיד הייתה הסדרה שיותר התחברתי אליה. מבחינתי מבאפי עונה 3 המשכתי עם אנג'ל (למרות שבאותה תקופה לא התחברתי לאנג'ל כשהוא היה בבאפי.. ובכל מקרה לא באתי לכתוב פה מגילה.... מעבר לזה שהם לא מתים. אנג'ל לפחות. יש לי את הקומיקס עם העלילה הרשמית לאנג'ל. אנג'ל חי נקודה. ובקרוב יראו מה קרה לכולם בפרק האחרון. *מת מציפייה - ומעייפות משמירה*

BuffyLover3

New member
תגובה ../images/Emo58.gif

הפרק האחרון הכי מראה שאנג'ל לעולם לא יקבל מחילה, וזאת מפני שהוא תמיד ייצטרך להילחם, אם לא ברשע אז בעצמו. אנג'ל הוא במאבק פנימי תמידי, יש לו עבר, יש לו אישיות ללא נשמה, בפנים הוא מפלצת. תמיד יהיה בו חלק מהרשע שבו הוא בעצם מנסה להילחם. כך שכוונתי לאי קבלת מחילה מהולה במאבק המתמיד שלו, כי לא משנה כמה יילחם, העבר שלו חרוט באבן. הרעיון בסוף של באפי הוא שבאפי סוף סוף קיבלה את המשאלה שלה, לא להיות לבד. אני חושב שזו דרך נפלאה לסיים את הסדרה, היא הייתה מאוד מרגשת למי שהתחבר לבאפי עצמה כדמות. באנג'ל הרעיון הוא שאנג'ל לעולם לא ינצח, הוא לעולם לא יפסיק להילחם. הוא פשוט ינסה לשרוד, אבל אף פעם לא יהיה לו שקט. אגב הרעיון מתחבר באופן מושלם לשם בפרק - Not Fade Away. בכל אופן, בסוף אנג'ל לא כולם מתים וזה ודאי (לפי עלילת עונה 6 הרשמית של ג'וס) ככה שבמקרה זה טעית (עובדתית). יש מישהו אחד שמת ואני מעדיף לשתוק בקטע הזה. בנוגע לבאפי ואנג'ל, אני, כאחד שראה את שתי הסדרות שוב ושוב מעדיף את באפי כי בסוף היום היא האיכותית יותר. גם מבחינת הומור, גם מבחינת כתיבה, אבל הכי הכי חשוב - הכימיה בין השחקנים בבאפי היא משהו שכל סדרה (כולל אנג'ל) צריכה ללמוד ממנו. עד לפני באפי לא חשבתי שיכולה להיות קיימת כזו דינימיקה בין דמויות...וכמה שאני אוהב את פרד, ווסלי וכד', הם לא מתקרבים לייחוד של באפי, ווילו, זאנדר, ג'יילס. בכל אופן, שתי הסדרות מעולות, מבחינתי הסדרות הטובות בכל הזמנים (כרגע Lost יותר מאנג'ל
, וזו פשוט שאלה של טעם. אנג'ל היא יותר קרה ואפלה, ויש אנשים שמעדיפים את זה. בבאפי יש יותר הומור אבל אני מעדיף גם את העלילות של באפי (טרם סלחתי לאנג'ל על סוף העונה הרביעית המחריד והנוראי).

kittycatbone

New member
העיקר אבל..../images/Emo3.gif

שאני פתחתי הודעה בבקשה שתכינו אותי לפרק ואתם הפכתם את זה לדיון על הפרק, כלומר עם ספוילרים, כלומר שאני לא יכולה אפילו לקרוא את זה

אתה יכול אולי

לספר קצת מה קורה בעונה השישית של אנג'ל לפי הקומיקס? אני פשוט יודעת שאם אני לא ישמע את זה פה בפורום אני אף פעם לא ישמע על זה, כי אני לא ממש יודעת איפה להשיג את הקומיקס, וגם אם הייתי יודעת סביר להניח שהייתי בוחרת שלא לקנות אותו (מטעמי תקציב)...

Single By Fault

New member
לפי מה שנאמר כאן...

יש לעונה השישית תסריט של ג'וס שלא יצא לאוויר... אבל הקומיקס שיצא הוא תקף מבחינת עלילה רישמית לאנג'ל. אז ספויילר לאחרי עונה 5 של אנג'ל.... הקומיקס נקרא Angel -The Curse יצאו בינתיים, לפי מה שאני ראיתי שתי חוברות, אותן אפשר לרכוש בקומיקאזה בתל אביב ב21 ש"ח לחוברת פשוטה. ככה לי לפחות יצא (קניתי במסיבאפי) אוקי, הסיפור לוקח אותנו אחרי מאורעות הסיום של עונה 5, בלי לומר לנו יותר מידי מה קרה שם בסוף. אבל אנחנו כן יודעים את זה. אנג'ל חי. בהתחשב שהוא יוצא למסע לרומניה. הוא מחפש את הצוענים שיצרו את הקללה שמונעת ממנו לחוות רגע אושר אמיתי... הוא עושה זאת בשביל שהוא יוכל לנהל מערכת יחסים נורמלית עם נינה, או כל בחורה אחרת. בינתיים, אין משהו עסיסי על סוף עונה 5... אבל ידוע שיאמרו מה קרה שם בסופו של דבר. אני לא יכול לחכות!:)

Real Fetish

New member
יווו על קומיקס זה דיברתי !!!!

כלומר כתבתי עליו בהודעות קודמות. גם אני ראיתי את שני הקומיקסים, ולמרות שלא קניתי אותם עדיין הצלחתי לקרוא ולראות מה קורה בהם

BuffyLover3

New member
ספויילר רציני לעונה 6! ../images/Emo58.gif

לפי מה שאז נאמר, היחיד שהיה אמור למות מכל הקרב הענקי של סוךף עונה 5 הוא גאן. כל השאר שרדו. (חוץ מווסלי שכבר מת בפרק אז זה לא נחשב). חוץ מזה, ג'וס טען שהוא מצא דרך מעולה להפריד את איליריה ופרד לשתי דמויות שונות בעונה השישית. בכל אופן, הייתי רוצה לחשוב שכשבדיוק שקטעו את הפרק האחרון, באפי הגיע עם כל הצבא קוטלות שלה להציל את העסק. ככה כל הקרב היה הרבה יותר מאוזן.

NimaZ

New member
מישהו יודע כמה חוברות ../images/Emo108.gif

מתוכננות לצאת?

Real Fetish

New member
2 החוברות הראשונות בסדרה כבר יצאו

לגבי כל השאר - נדמה לי בחודשים הקרובים. כל חודש יוצאת חוברת חדשה בסדרה. סה"כ יש 5 חוברות. אבל שמעתי שמתכוונים להוציא עוד סדרה של חוברות על אנג'ל

Single By Fault

New member
Dude:) כתבתי את זה כבר:)

על השתי חוברות:) אבל דבר טוב שווה שיספרו עליו פעמיים:)

kittycatbone

New member
חחח...

אבל לדעתי כדאי לך...
בהתחלה זאת לא עונה משו בכלל, אבל היא משתפרת ממש... ובסה"כ במיוחד אחרי שאפילו סטאר כבר משדרים אותה וערוץ 3 מתקרבים לשם, לא עדיף לראות כבר?
כאילו לפחות לעקוף את סטאר בהתקדמות שלהם בפרקים של אנג'ל..

למעלה