מסחר דבר נפלא!

Dror Bar

New member
מסחר דבר נפלא!

הדמות הבאה שאני בונה תהיה סוחר, הוא לפחות חלק גדול ממנה יהיה סוחר. אם נוריד לרגע את הפרטים היבשים של השיטה זה מה שאני בערך רוצה: אדם ( או כל גזע אחר ) אשר נולד למשפחה של נוכלים, מצא שהדרך הכי טובה בשבילו היא השפה וככה הוא שרד. הוא התאהב מיד במסחר, גרימה לאנשים לעשות את רצונה בדרך ישירה או עקפית, לראמות, בריגול ואולי אפילו בדיפלומטיה. הוא חבר בגילדת הגנבים ( לא בטוח עדיין) ובגילדה שבנויה פחות או יותר כמו האילומינאטי רק פחות מבולבל. הוא דואג להסתובב בעולם ולסחור, יש לו כמה וכמה שמות וכך גם כמה דמויות, אין לו הבדל בין אמת לשקר, לרמות אנשים וכדומה. אני מבקש כמה עצות מאנשים ששיחקו דמות עם רעיון דומה/ קרוב, או פשוט רעיונות ועצות איך לשחק ומה כדי לעשות. כמה נקודות נוספות שאני מבקש תשובה בנוסף לדברים הכללים: < הדמות נשואה / מאורסת> התלבטתי הרבה זמן בשאלה הזאת מכמה סיבות: בתור ילד/ נער אני לא בטוח שאני אוכל לשחק כזה מצב בצורה טובה, ארוסתו/אישתו צריכה לדעת את שמו האמיתי ואת עיסוקיו המפוקפקים דבר שיכול לגרום לדי בעיות ( למרות שגם ארוסתו הגיע ממוצא לא ישר במיוחד). < סידור בין כל השמות> הוא מחליף דמויות בקצב, בעל לפחות 5 דמויות ושמות ואני רוצה לתת לכל אחד משחק ומטרה שונה , ומפחד להתבלבלות הייתי רוצה כמה רעיונות לדמויות, ועצות איך לשחק ומתי להחליף. < שקרים ורמאות > בעולם המציאותי ( זה נשמע רע לא?) אין לי בעיה להמציא סיפורים ולשקר ( גם נשמע רע) אבל איכשהו בעולם המשחק אני תמיד מסתבך ולא מצליח , למישהו יש עצה. בקשר לרמאות אני לא כל כך טוב בזה, אני טוב כמו שאמרתי בדיבור אבל בכל משחקי המזל אני די גרוע ( בנוסף הקוביות של אורי לא אוהבות אותי במיוחד, קרה לעוד כמה פה?). זהו ( לבנתיים ), אני יודע מקרב לב לכל אחד מהאנשים וזכרו :" כל מה שנאמר בהודעה הזאת הוא שקר, אפילו השורה הזאת"

Nihau

New member
רעיון אחד או שניים

< הדמות נשואה / מאורסת> התלבטתי הרבה זמן בשאלה הזאת מכמה סיבות: בתור ילד/ נער אני לא בטוח שאני אוכל לשחק כזה מצב בצורה טובה, ארוסתו/אישתו צריכה לדעת את שמו האמיתי ואת עיסוקיו המפוקפקים דבר שיכול לגרום לדי בעיות ( למרות שגם ארוסתו הגיע ממוצא לא ישר במיוחד). אם לא תנסה לא תדע. בנה מערכת יחסים שלדעתך תתאים לאישיום המדוברת, בדוק אותה מול חבריך המבוגרים יותר או פשוט תן לזה ניסיון ותראה איך זה מצליח. לא תמיד הכל מצליח אבל תמיד לומדים מהחוויה. < סידור בין כל השמות> הוא מחליף דמויות בקצב, בעל לפחות 5 דמויות ושמות ואני רוצה לתת לכל אחד משחק ומטרה שונה , ומפחד להתבלבלות הייתי רוצה כמה רעיונות לדמויות, ועצות איך לשחק ומתי להחליף. קלפים- צייר לך קלפים כמו קלפי magic- שם + תמונה ותחתיה כמה מילות תיאור שמעבירות את העיקרון של אופי הדמות. שמור לך את הקלפים וכל פעם בחר לך מה שמתאים. כשאתה מחליף שם לדמות תחליף איתה את הקלף ותראה איך זה משנה את הצורה בה אתה רואה את הדמות ולכן גם את הצורה בה אתה משחק אותה. < שקרים ורמאות > בעולם המציאותי ( זה נשמע רע לא?) אין לי בעיה להמציא סיפורים ולשקר ( גם נשמע רע) אבל איכשהו בעולם המשחק אני תמיד מסתבך ולא מצליח , למישהו יש עצה. זה נובע מהכבוד הרב מידי שיש לך לחוקים ולמידע על העולם כפי שאתה מכיר אותו, תשתחרר קצת ותתחיל לעוות א המציאות- לפחות במילים תתאמן על המנחה שלך כמה הרפתקאות יחיד- על ההרגל לשקר ועל ההרגל ש המנחה לא להפריע לך מול שאר הקבוצה.

0Pandemonium0

New member
בקשר לארוסה/אישה.

קודם כל, מן הסתם אם היא יודעת על העיסוק של הדמות ועדיין מאורסת/נשואה לו, כנראה שזה לא מפריע לה, בעיקר אם גם היא באה מרקע דומה. תחשוב על זה. או שהוא פשוט מסתיר ממנה את האמת ומספר לה שהוא סוחר, ואז הוא מרמה אותה ויש סכנה שהשקר יתגלה והכל יתפוצץ, אז אם אתה בוחר באפשרות הזו תהיה מוכן גם לזה. או שארוסתו/אישתו כן יודעת על הדבר וזה כן מפריע לה, והיא מסוג הבנות האלה שמבקשות שיפסיק עם זה או שיעזבו אותו כל הזמן, והוא מסוג הבנים האלה שמבטיחים שהם יפסיקו ולא עושים עם זה כלום. תחליט.

מירטל

New member
אנשים כמוך גורמים ללשם שלי להיראות

שקרנית! בושה וחרפה. הצעה בנוגע לאישה/ארוסה - אולי כדאי להפוך את זה לנישואים כפויים? אני מניחה שיהיה לך הרבה יותר קל להתחיל לבנות מערכת יחסים מאפס מאשר לשחק מערכת יחסים קיימת, בנוסף לכך, האילוץ להתחתן יכול להיות הרפתקאה בפני עצמה ( או לחלופין, מנוף להרפתקאות).

Dror Bar

New member
הנישואים עצמם היו די כפויים

הדמות ( שנקראת אליד) , התייתמה מהוריה כשהוא היה בגיל 10, רוב האחים שלו היו מבוגרים כבר ויכלו לשלוט בחלק שלהם בירושה. למרות שהמשפחה של הדמות הייתה גנבת עדיין היא הייתה בין בעלות הרכוש הרב בעיר. הורי הארוסה לקחו אותו להיות מאומץ כדי שהם יוכלו לקחת את הכסף ו" להחזיר " ביום מן הימים. בסופו של דבר הם ראו שאליד מתפתח לסוחר, והחליטו לאלצו להתחתן עם ביתם ,מה שהם לא ידעו זה שהוא אוהב אותה והיא אותו. זה בעצם סוג של כפיה אבל הם בכל זאת אוהבים.

DDN

New member
ההודעה שלך מזכירה לי קטע אהוב עליי

"אז אמור לי מר גראק, האם משהו ממה סיפרת לי הוא אמת?" שאל דוקטור באשיר. "דוקטור יקר שלי, הכל אמת". ענה מר גראק בחיוך אופייני. "גם השקרים?" שאל הדוקטור. גראק הביט בו לשנייה, חשב, והחיוך גדל, "במיוחד השקרים".

ogmios

New member
DS9?

או שאני מתבלבל ממש? (ואם כן, תזכיר לי בבקשה מי זה גראק?)

DDN

New member
אתה צודק בהחלט

גראק הוא החייט הקרדאסי.

ogmios

New member
וואלה, החייט

איך שכחתי ממנו... שנים שלא ראיתי StarTrek מאף סוג שהוא...

Serpent Axis

New member
חביב ביותר

רק שהמשפט בסוף ההודעה המקורית מתייחס (אולי שלא ביודעין) למשפט אותו אמר אחד אליסטר קראולי (למרות שלא הייתי מופתע אם המשפט קדם לו). לדעתי האישית, לא שווה יותר מדי קריאה מעבר לשעשוע ובידור רגעי ונסיונות להבין את ההומור של קראולי (וגם מתי הוא רציני - שזה יותר מפחיד). נעשה שימוש במשפט הזה מספר פעמים לאחר מכן, אחד מהם גם באפילוג של Vampire: The Masquerade (שנקרא "קרני הדם" והוא מומלץ מאוד, מכניס למצב הרוח של "הלילות האחרונים").

Serpent Axis

New member
אם אתה מעוניין בסוג דמות כזה

אני מציע לך לערוך מחקר היסטורי קצר. חפש מידע על ג'ון שייקספיר (אביו של וויליאם שייקספיר), שהיה איכר אמיד באנגליה האליזבתנית שבזכות חסכונותיו עבר לסטראטפורד, שם הפך ליצרן כפפות מצליח ואף התקבל כחבר מועצת העיר (לבסוף הוא שירת 12 שנה בתור ראש העיר). הוא ערך עסקים מהצד ולא פעם מלשיני המלכה תפסו אותו בעסקות סחר לא חוקיות מחוץ לעיר, אך הוא תמיד עמד בקנסות שהטילה עליו הממשלה והמשיך בתפקידו ועבודתו. הוא גם היה אחד מרבים שעוד תמכו באמונה הקתולית (להזכיר לכם, זה לא בדיוק היה דבר נחמד בתקופה בה השסע הדתי באנגליה היה בשיאו). מעבר לכך, הייתי מציע לך לחשוב מחוץ למסגרת של שיטת מקצועות, לפחות כל עוד אתה מתבונן בחייו של ג'ון שייקספיר.

Serpent Axis

New member
נ.ב משחקים שיכולים להוות השראה

Europa 1400: The Guild, משחק מעולה לדעתי שאני לא יכול להניח להרבה זמן מאז שקניתי אותו. מאוד מומלץ לכל מי ששקל אי פעם לשחק "נוכל" או אפילו רק מישהו שבמקרה נמצא באירופה במאה ה15.. למשחק יש כמה דפקציות, בין היתר כמרים נאלצים לשלם מיסים באופן משונה (באותה תקופה אנשי הכנסייה היו פטורים מהחוק האזרחי, ממסים ומגיוס לצבא, זו הייתה אחת הסיבות לכך שמספר צעירים פנו אל הכנסייה מלכתחילה). מצד שני, חוויית משחק מהנה ביותר, מגוונת ומחדשת. מגוון מקצועות (ביניהם בעלי מלאכה שונים, סוחרים, מלווי כספים, שומרים, שכירי חרב, אלכימאים, כמרים, גנבים ושודדים) וגם קצת טון הומוריסטי ופנטסטי משעשע. וכמובן, מי מאתנו שהיו בסביבה לפני 10 שנים ויותר, יכול לשכוח משחק כמו "סוחר הים" הישן והטוב? אולם לצערי, אם נוכלים זה הקטע שלך, לא ממש תוכל לרמות אנשים במשחק הזה... לכל היותר תוכל למכור סחורה של אנשים אחרים במחיר טוב יותר.

בקשר לנקודה אחת

אתה אמור לשחק דמות שמנהלת מערכת יחסים, לא לנהל מערכת יחסים דמיונית - מצב זה איננו בריא במיוחד, ומוטב להקדיש את המרץ והיצירתיות לבת זוג אמיתית ולא מדומה.

Dror Bar

New member
לא הבנתי ממש

אתה אומר לא לעשות כזה מערכת יחסים אלא לקיים מערכת יחסים בעולם שלנו?

מה שאני אומר

הוא שכדי לתאר מערכת יחסים במשחק, די בידע שיש לך על הנושא מהספרות והקולנוע (בסופו של דבר, ספק אם השטת פעם ספינת מפרש לפני שהדמות שלך יצאה לים). ואם כבר להשקיע מאמצים בנושא תיאור אמין ואמיתי של מערכת יחסים, מוטב להכנס לאחת כזו במציאות מאשר לשחק אחת. הקשר הרומנטי במשחק הוא כמו קשר רומנטי שמתואר בספר, ולא נועד לחקות את המציאות או להחליפה (חוץ מאצל שה"מ השושנים, שניהל מערכת יחסים יצרית ביותר עם דמותה המצויירת של זיאה, הילדה האינדיאנית מהסדרה "ערי הזהב הנסתרות").

למעלה